Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    ViP Rowerzysta Avatar Papamek
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv 1.8TS 2000, Bianco Polare
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 h 30 m

Domyślnie Papamek - AR Gtv 1.8TS

Z przyjemnością przedstawiam Forumowiczom moją pierwszą Alfę Romeo. Do zakupu auta tej marki dojrzewałem długo. Przed ponad dwoma laty chorowałem na model GT, ale z powodu cen - nawet samochody z drugiej ręki były wtedy najwyżej dwuletnie - nie zdecydowałem się na jej zakup. W tym roku mogłem wrócić do tematu AR. Podszedłem do niego inaczej. Postanowiłem kupić małą, stylową i tanią Alfę. Gtv okazała się modelem z wyboru Ze względu na to, że to mój pierwszy krok w świat włoskiej marki, o której awaryjności i kosztach serwisu krążą dowcipy, chciałem zacząć ostrożnie. Sprawa koloru budziła najmniej wątpliwości: czerwony lub biały. Ostateczny wybór widać na załączonych zdjęciach.
    Zakładałem, że wiosna będzie lepszą porą roku na zakup. Ale gdy ją zobaczyłem w ogłoszeniach (otomoto.pl), to już nie odpuściłem. "Lightning strikes" - jak w filmie "Joe Black"
    Wykorzystałem opcję "Inspekcja" - warto. Za kwotę 99zł rzeczoznawca jedzie do sprzedającego i sporządza protokół oględzin. Wychwytuje najdrobniejsze ryski, a nawet wyprute nitki z tapicerki. W ogłoszeniach to każde auto jest "w idealnym stanie" W każdym razie taka inspekcja może zaoszczędzić wydatków związanych z wyjazdem na drugi koniec Polski, jak również rozczarowań na miejscu. Ten test przeszła pomyślnie i pojechałem do Przemyśla. Wcześniej poprosiłem u umówienie przeglądu w serwisie Fiata oraz w Stacji Kontroli Pojazdów. Po tym wiedziałem już jakie niezbędne wydatki czekają mnie tuż po zakupie auta.
    Samochód został sprowadzony z Włoch, jestem pierwszym właścicielem w kraju. Wyprodukowano go w 1999 roku (według VIN). Pierwsza rejestracja we Włoszech w marcu 2000 roku. Alfa ma obecnie przebieg 84000km. W rzeczywistości kolor nie jest biały, tylko lekko kremowy. Świetnie komponuje się z niebieskim zabarwieniem szyb i lusterek oraz ciemnogranatowym obiciem siedzeń.
    Samochód wymagał wymiany hamulców (tarcz i klocków) oraz pompy wodnej. Oczywiście wymieniłem też rozrząd, wszystkie filtry i płyny. Kupiłem nowe opony zimowe, dywaniki, podkładkę pod przednią tablicę rejestracyjną (była za mała) i nowe spryskiwacze. Podczas przeglądu wyszły też trzy usterki. Najbardziej dokuczliwą była awaria czujnika obrotów wału. Poza tym uszkodzony był termostat oraz wiązka do ogrzewania tylnej szyby. W sumie nic przerażającego. Wszystko zostało dopięte i już śmigam Gtv.
    W najbliższym czasie planuję jeszcze wymianę anteny radiowej, bo trafił mi się jakiś ogryzek. Potem może doinwestuję system audio.
    Do zobaczenia w trasie
    Paweł
    PS. Dziękuję bratu za udostępnienie płotu do zdjęć
    Załączone obrazy Załączone obrazy Papamek - AR Gtv 1.8TS-gtv_2_180.jpg   Papamek - AR Gtv 1.8TS-gtv_1_260.jpg  

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Czas spędzony na forum
    2 h 30 m

Domyślnie

Jeszcze kilka zdjęć.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Papamek - AR Gtv 1.8TS-gtv_4_430.jpg   Papamek - AR Gtv 1.8TS-gtv_3_111.jpg  

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Czas spędzony na forum
    2 h 30 m

Domyślnie

Przedział pasażerski i kierowca
    Załączone obrazy Załączone obrazy Papamek - AR Gtv 1.8TS-gtv_5_561.jpg   Papamek - AR Gtv 1.8TS-gtv_6_121.jpg  

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Sady kolo Poznania
    Czas spędzony na forum
    1 h 51 m

Domyślnie

świetna gtv'ka, piękny niezwykły kolor, dawaj do tego jakieś ciemne felgi i będzie agresja... :twisted:
    póki co wciąż się uczę, ogarniam człowieczeństwo choc czasami najpiękniejsza prawda to szaleństwo...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Rudix
    Mieszka w
    EKU
    Auto
    Gtv 2.0 TS
    Czas spędzony na forum
    12 m

Domyślnie

No no... Licze ze niebawem jakos spotkam to cudo na ulicach W-wy!
    Taki kolor jest bardzo rzadko spotykany w Gtv. Piekny srodek tylko szkoda ze nie ma skory...
    Pozdrawiam i do zobaczenia!!!

Miss Alfaholicy 2011 Alfa i Omega Avatar bija22
    Mieszka w
    Rymanów Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6
    Czas spędzony na forum
    20 h 25 m

Domyślnie

albinoska...niezwykla dziewczynka gratuluje belli :mrgreen:
    bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
    ...i do płaczu

http://imageshack.us/photo/my-images/37/nnnh.jpg/

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Czas spędzony na forum
    2 h 30 m

Domyślnie

Dziękuję za dobre słowa.
    Napisałem się dużo, ale zdjęcia wkleiły się słabe, na moim ekranie wyglądały znacznie lepiej. Jak można to poprawić?

Kosiar
    Gość

Domyślnie

super kolor tylko szkoda że serduszko takie słabe w niej

Miss Alfaholicy 2011 Dwusuwowiec Avatar Baśka13
    Mieszka w
    Drzycim
    Auto
    Lancia Lybra 1,9 JTD,Alfa 145 boxer 1,6 była
    Czas spędzony na forum
    19 h 42 m

Domyślnie

Ślicznotka gratuluję

Użytkownik Rowerzysta Avatar banita
    Mieszka w
    Wrocław/Ostrzeszów
    Auto
    Alfa 156 2.0 TS SportPack
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

jest świetna ! i kolorek jej służy ... gratuluje zakupu no i niech śmiga aż miło :mrgreen:
    ... Pozdrawiam

Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

dystanse przelotowe

eton pro 170

eton gmbh pro170 forum

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia