• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[166] Grigio Chiaro 166 3.0V6 Sportronic by tomaz

• Autor wątku Autor wątku tomaz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W mazdzie pewnie ze startu wykdzie mniej, ale juz na elastycznosci pewnie straci :) ale jestem bardzo ciekaw wynikow.

Dzisiejszy eksperyment foto raczej nieudany, zresztą mało czasu miałem... stąd tylko dwie foty lamp :)
A tak ogólnie to nie pisałem chyba jeszcze, więc napiszę: lampy po regeneracji u Marka świecą naprawdę dobrze :)
Wreszcie można bezpiecznie i bez stresu jeździć nocą, bo to co było przed regeneracją to porażka totalna była...

185303d1449438182-grigio_chiaro_166_3_0v6_sportronic__tomaz-dsc_8774a_mini.jpg

185304d1449438183-grigio_chiaro_166_3_0v6_sportronic__tomaz-dsc_8775a_mini.jpg

Załączniki

• DSC_8774a_mini.jpg
    DSC_8774a_mini.jpg
    55.9 KB · Wyświetleń: 139
  • DSC_8775a_mini.jpg
    DSC_8775a_mini.jpg
    53.3 KB · Wyświetleń: 139
Ostatnia edycja:
O ! Super foty, zwłaszcza przód super wygląda ;)
A tylne mi się wydają jakby były nierówne, chyba że to takie złudzenie..

A dzięki :)
Chyba złudzenie, na centralnej focie wygląda OK... zarówno kształt pasuje jak i świecą równo, a tu z boku wygląda jakby wewnętrzna była jaśniejsza...
Taak, fota super !

Ale mi chodziło bardziej że ta środkowa jest niżej od zewnętrznej :o
Bo to ze jaśniejsza to zawsze tak się wydaje jak się patrzy pod kątem ;)

Ale mi chodziło bardziej że ta środkowa jest niżej od zewnętrznej

Złapałem.. ale przyjrzyj się fotce - wygląda jakby dół w zewnętrznej nie świecił (brudny?) - muszę to obejrzeć za jasnego.
Tymczasem stwierdzam, iż całkiem fajnie przedlift wygląda w nocy w lusterku :)

185320d1449474545-grigio_chiaro_166_3_0v6_sportronic__tomaz-dsc_8769_mini_cr.jpg

Załączniki

• DSC_8769_mini_cr.jpg
    DSC_8769_mini_cr.jpg
    89.2 KB · Wyświetleń: 114
Ostatnia edycja:
A faktycznie, jak jest ciemno i świeci lampa to widać tylko to co świeci dlatego takie złudzenie :D

Polift super, mi wczoraj na ogonie siedział przedlift, tez super wygląda ! :o

Sorry, już poprawiłem.. miało być przedlift :D

To przedlift zdecydowanie większa płaska żaba ;)

Edit :

U mnie też jak świecą lampy to nie świecą do końca, czyli równo pod linijkę nie ma :D Jak nie świecą to jest cacy. Chyba taki tego urok, bo lampy czyściłem właśnie w zakamarkach i tam brudu na bank nie ma.

U mnie jest tak.. Ustawić się tego lepiej nie da, a i tak sporo z tym walczyłem :D
attachment.php

Załączniki

• ssssss.jpg
    ssssss.jpg
    59.7 KB · Wyświetleń: 145
Ostatnia edycja:
Faktycznie pomiar chyba niezbyt pewny, bo kolejne wyniki wyszły z kosmosu (16, 12s). Na razie odpuściłem temat.

Natomiast w międzyczasie umyłem i naoliwiłem filtr powietrza (Pipercross). I Alfa czeka gotowa na prezent który jej zrobię w styczniu :)

Faktycznie pomiar chyba niezbyt pewny, bo kolejne wyniki wyszły z kosmosu (16, 12s). Na razie odpuściłem temat.

Natomiast w międzyczasie umyłem i naoliwiłem filtr powietrza (Pipercross). I Alfa czeka gotowa na prezent który jej zrobię w styczniu :)
Kiedy ten prezent ? :(

Jak zwykle wszystko się opóźnia.. ale stycznia dopiero połowa, więc luz :P
A tak w międzyczasie, z serii "jedno naprawił, drugie popsuł":
- naprawiłem przerywającą żarówkę podświetlenia obrotomierza..
i
- po zamontowaniu zegarów przestała świecić żarówka od licznika kilometrów..

Sprawdzałem - wszystko łączy, musiała się przepalić. Nowa z oprawką w ASO 44zł :D
Znowu trzeba będzie rzeźbić... ;)

Tomek, a ty na hamownie przejechać się nie chcesz czasem? :-D

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Małymi kroczkami... dziś zamontowałem nowe spryskiwacze :)
Zapytam w stylu Clarksona: czy może być coś dobrego od Skody? Tak! Spryskiwacze z Octavii 2 :D

Działają naprawdę fajnie, lepiej niż oryginalne. Jest tylko jeden mały drobiazg... takie małe ALE (jak zawsze)... te spryski są wyższe niż ori i przy zamykaniu maski ten garb na masce od wewnątrz je dobija (a właściwie tylko jednego), powodując że prawy patrzy na maksa w górę :/
Wystarczy go paznokciem ściągnąć w dół, ale trzeba będzie coś z tym zrobić...

Tymczasem tak to wygląda po montażu:

2016-01-23-1406_mini.jpg2016-01-23-1407_mini.jpg

Natomiast niespodzianka dla Belli zaczyna się w poniedziałek. Mam nadzieję w środę zapodać jakieś info jak to wyszło :P

A dlaczego zmieniałeś dysze? Fabryczne nie działały dobrze? Ja w sumie nie narzekam....

No dobra Panowie, czas na niespodziankę :)
Dziś odebrałem Bellę po strojeniu. Na wykresie szału nie ma... 240KM / 288Nm... wiecie jak to jest, po cichu liczyłem na 250KM ;)
ALE
Kreski - kreskami, doprawdy nie wiem, co koleś tam zrobił z tym programem, ale Alfa jedzie odczuwalnie lepiej. ODCZUWALNIE :)
Czyli krótko mówiąc... zapierdala aż miło :)
No musiałem to napisać! Banan na twarzy jak pocisnąłem mi się przykleił i nie schodził dość długo. Jest ogień :)
W sumie dobiłem do poziomu 3.2V6, więc nie jest źle. Mam taką moc jak w topowej wersji, ale z automatem. Czyli ideał :P

189257d1453836412-grigio_chiaro_166_3_0v6_sportronic__tomaz-po_strojeniu_.jpg

Niedługo będzie sprawdzone to na hamowni MAHA, jestem ciekaw czy się pokryją wyniki.

Załączniki

• po_strojeniu_small.jpg
    po_strojeniu_small.jpg
    132.4 KB · Wyświetleń: 131
Amortyzatory
Powrót