• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] 156 V6 Busso by Woda83

Status
Ten wątek został zamknięty.

Woda83

Nowy
Auto
AR 156 V6
Moje nowe woźidło :D
Na razie wrażenia super. Nie che mi się włączać radia :)
Zdjęcia od sprzedającego. Jak tylko ogarnę wszystkie sprawy to na pewno wrzucę jakąś moją sesyjke :)
svu0.jpg

uwob.jpg

noec.jpg

45et.jpg

c0ya.jpg

miyl.jpg

awle.jpg

Środek
fw0h.jpg

cnd1.jpg

sgpg.jpg

78ct.jpg

xnwb.jpg

Silnik jedyny słuszny ;P

yck.jpg

Załączniki

• mm08.jpg
    mm08.jpg
    210.2 KB · Wyświetleń: 333
  • 1.jpg
    1.jpg
    156.4 KB · Wyświetleń: 314
  • 4.jpg
    4.jpg
    138.4 KB · Wyświetleń: 299
  • 5.jpg
    5.jpg
    143.3 KB · Wyświetleń: 309
  • 6.jpg
    6.jpg
    135.2 KB · Wyświetleń: 278
  • 7.jpg
    7.jpg
    137.7 KB · Wyświetleń: 301
  • 8.jpg
    8.jpg
    127.9 KB · Wyświetleń: 288
  • 9.jpg
    9.jpg
    175.4 KB · Wyświetleń: 251
  • Środek  6.jpg
    Środek 6.jpg
    132.6 KB · Wyświetleń: 332
  • Środek 2.jpg
    Środek 2.jpg
    118.9 KB · Wyświetleń: 285
  • Środek 4.jpg
    Środek 4.jpg
    123.2 KB · Wyświetleń: 306
  • Środek.jpg
    Środek.jpg
    149.6 KB · Wyświetleń: 392
i mówisz że ona taka super , bo jak myślałem że było z nią coś nie teges bo zdaje mi się ze trochę wisiała na all,oto itd

W szoku jestem, niby Radom, wszyscy straszą.
Pojechałem i się nie zawiodłem. Dziwi mnie, że nikt wcześniej jej nie kupił. Naprawdę wnętrze jak nowe nie zmęczone, moża się jedynie przyczepić do kiery na której puścił szew, wiec pewnie będę obszywał na nowo. Wszystkie ograniczniki jak nowe, Na razie zauważyłem nie działające prawe lusterko i tempomat.
Zawieszenie sztywne(ma założone i wbite w Brief sprężyny Apexi) zero luzów, czy stuków.
Podłoga nie ma grama rdzy, progi jak nowe. Sprawdzałem ją miernikiem lakieru i nic nie miała malowane.
Książka serwisowa prowadzona do końca ostatni wpis luty 2013r. Rozrząd zrobiony przy 160 tyś olej przy 180 obecnie ma 185 tys.

Poza tym szwajcar, nawet wycieraczki mam Alfa Romeo. To samo klocki

A najlepsze że w Briefie jest jeden właściciel 1946r.

Jak dałem się przejechać ojcu (54 lata) to zajarany był jak mały chłopiec :D

P.S Loco i Cuma Borek dzięki za dobre chęci ;)

Jeżeli jest jak mówisz to super, mi nawet bardziej się podoba taka niz całkowicie poliftowa , przed buda lift wnętrze bardzo fajnie wygląda , ori xeny nawet :) skórka chyba nadaje się do lekkiego czyszczenia

dobrze wygląda, ale wiadomo - silniczek podstawa :)
gratulacje i ostrożności w oswajaniu bestii ;)

piękna...a jednak nawet na allegro można trafić ładną sztukę...:)

- - - Updated - - -

ale z tym że nie ma rdzy to jestem zaskoczony...;)na twoim miejscu od razu bym konserwował póki jest ok..:)

Cieszę się że razem zrobiliśmy dobrego dila. Na fotach rzeczywiście IGŁA.Piękny kolor skóry chyba antracyt ,rzadko spotykany. Jeśli chodzi o tempomat ja na początku też myślałem ,że nie działa ale na autostradzie się dał uruchomić /może działa przy wyżśzych prędkościach...........???musze poczytać w instrukcji.Rozrząd masz wymieniony ???? bo przebieg taki sam jak u mnie ,wiec jest pora na jego wymianę.Jestem zachwycony BOSE !!!!AAAAAHAAA jak będziesz zakładał podtlenek gazotu ,przypilnuj żeby jakiś baran nie zrobił ci wwiertek w baranach..............

A ostatecznie za ile poszła???

Ostatnia edycja:
W szoku jestem, niby Radom, wszyscy straszą.
Pojechałem i się nie zawiodłem. Dziwi mnie, że nikt wcześniej jej nie kupił. Naprawdę wnętrze jak nowe nie zmęczone, moża się jedynie przyczepić do kiery na której puścił szew, wiec pewnie będę obszywał na nowo. Wszystkie ograniczniki jak nowe, Na razie zauważyłem nie działające prawe lusterko i tempomat.
Zawieszenie sztywne(ma założone i wbite w Brief sprężyny Apexi) zero luzów, czy stuków.
Podłoga nie ma grama rdzy, progi jak nowe. Sprawdzałem ją miernikiem lakieru i nic nie miała malowane.
Książka serwisowa prowadzona do końca ostatni wpis luty 2013r. Rozrząd zrobiony przy 160 tyś olej przy 180 obecnie ma 185 tys.

Poza tym szwajcar, nawet wycieraczki mam Alfa Romeo. To samo klocki

A najlepsze że w Briefie jest jeden właściciel 1946r.

Jak dałem się przejechać ojcu (54 lata) to zajarany był jak mały chłopiec :D

P.S Loco i Cuma Borek dzięki za dobre chęci ;)

W dzisiejszych czasach naprawde nie jeest problemem zrobic samochod pod miernik. Powiem wiecej. Wiekszosc nowszych samochodow teraz tak sie robi wiec jazda z mierniczkami kompletnie nie ma sensu. Dywaniki niby alfa romeo ale to podrobki, a lampy sa moim zdaniem jakies dziwne, trzeba zeby wypowiedzial sie ktos kto sie bardziej z na na 156. Ja nigdy nie uwierze w samochody sprowadzone ze szwajcarii. Sam pare razy kontaktowalem sie z firmami zajmujacymi sie importem nawet handlarzami z allegro i wszyscy podawali mi ceny takie jakbym sam sobie sprowadzil +2000zl zarobku dla nich. Reasumujac jesli sprowadzaja samochody do polski musza miec je niesamowicie tanio bo oplacic co 10% vat 19% i akcyze 18% plus jeszcze pare pierdol i daje nam polowe wartosci pojazdu... A no i jeszcze zarobek dla nich. Natomiast jesli twierdzisz ze samochod jest ok to pewnie tak jest. :) Pozdrawiam.

piękna...a jednak nawet na allegro można trafić ładną sztukę...:)

- - - Updated - - -

ale z tym że nie ma rdzy to jestem zaskoczony...;)na twoim miejscu od razu bym konserwował póki jest ok..:)

Dzięki. Podłoga będzie konserwowana na 100%

.Rozrząd masz wymieniony ???? bo przebieg taki sam jak u mnie ,wiec jest pora na jego wymianę.Jestem zachwycony BOSE !!!!AAAAAHAAA jak będziesz zakładał podtlenek gazotu ,przypilnuj żeby jakiś baran nie zrobił ci wwiertek w baranach..............

Rozrząd robiony przy 160 tyś. Co do gazu to na razie zostaje tak jak jest. Jak nie będę wyrabiał na paliwo to wtedy pomyślę o gazowni

No,noooo:Ppogratulować udanego zakupu:D

Wpadnę pod stadion to sobie ją dokładnie oblukasz :D

Dzięki. Podłoga będzie konserwowana na 100%

Rozrząd robiony przy 160 tyś. Co do gazu to na razie zostaje tak jak jest. Jak nie będę wyrabiał na paliwo to wtedy pomyślę o gazowni

Wpadnę pod stadion to sobie ją dokładnie oblukasz :D

dzisiaj wlazłem po auto w warsztacie i podłoga też OK.Jest zabezpieczona antykorozyjne... a to nie było standardem ???

Ładna, ładna :) Choć w 156 zawsze wolałem przedliftowy środek, to taką i z poliftowym bym przygarnął :D

Dzięki. To mamy odwrotnie, dla mnie piorytetem był pełen lift, niestety bardzo ciężko o taką. Skończyło się na poliftowym wnętrzu.

Poza tym Bella opłacona, zarejestrowana, zmieniłem koła na 16 telefony i do tego kupiłem komplet nowych Bridgestonów Potenza Adrenalin RE002.

Vka została przetrzepana w Motoriciusie(mój kumpel jest tam szefem) i potwierdziła dobrą kondycję. Niestety jestem cały czas bez klimy. Sprężarka była wymieniona przy 160 tyś km. Słychać że się załącza, czynnik jest a nie chłodzi.

No i dziś pierwsza awaria. Przepalił się lewy żarnik :P

Ostatnia edycja:
Jak sie jeździ po suchym na nich? Bardziej właściwie jednak interesuje mnie na mokrym... Napisz pare zdan

Też oglądałem te auto w sieci, z samych zdjęć nie było się do czego przyczepić, ot mankamenty, o ile jakieś faktycznie można dojrzeć, to normalka dla tyloletniego auta.
Fajnie że się zdecydowałeś, dla mnie to kolejna oznaka i nadzieja że na alleoto można znaleźć ciekawe 156.
Mimo to jednak będę szukał w bazarze.
Pozazdrościć vki.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót