bartekalfa166
Nowy
Przedstawiam wam moją kolejną AR. tym razem zdecydowałem sie na jedyny słuszny silnik do tego nadwozia 2.5 V6 . Auto kupione w Radomiu tydzień temu. Lola bo tak się nazywa została kupiona w ADF auto we Wrocławiu w 2003 r. przez jakiegoś posła na sejm....i dzięki temu jej stan oceniam na bardzo dobry/ po tygodniu użytkowania. / Regularne wpisy w książce serwisowej świadczą o tym że było o nią dbano. później miała dwóch właścicieli ale raczej krótko i na szczęście bo jeszcze z rok....i pewnie nie byłaby taka fajna. Świadczą o tym nowe klocki z tyłu firmy HART. Czy filtr kabinowy jeszcze wymieniony w ASO bo oryginalny AR.Szukałem w sumie GTV ale z racji tego że nic ciekawego nie ma na rynku, jak zobaczyłem tą ofertę zapałałem nieodpartą chęcią posiadania tego auta. Troszkę musiałem się pogimnastykować bo kolega z forum "Woda " też miał na nią ochotę...............
także musiałem wstać o 3 rano i pocisnąłem moją drugą czarnulą do Radomia ....500 km. No i tak się oto stałem posiadaczem "bestii" w budzie o kolorze nerro metalico.
Oczywiście były niespodzianki ,ale niegroźne. Rozrząd miał być wymieniony i owszem był ale 60 tys temu ,wiec pierwsze co zrobiłem po przyjeździe to zamówiłem części i auto poszło na warsztat.No i największa w ten dzień /upalny/ niespodzianka -niedziałająca klima. Także zamiast rozkoszować sie drogą powrotną troszkę się umęczyłem przy otwartych oknach przy + 35 st.
mimo że mam AR 166 Z 3.0 litrowym silnikiem to to maleństwo objeżdża ją jak chce....niesamowite wrażenia z jazdy i dzwięk V zupełnie inny jak w 166.
Plany na kolejny tydzień
-wymiana amorków z tyłu /bo trzeba/
-przyciemnienie szyb
-i chyba przymierzę się do wymiany sprzęgła bo twardy strasznie pedał.
i narazie tyle ....
W zeszłym tygodniu zrobione:
-rozrząd kpl .
-klima uszczelnienie układu i pełny serwis
-wymiana gum układu wydechowego
-wymiana filtra kabinowego
-wymiana oleju
-wymiana paska wielorowkowego
wyposarzenie chyba MAX :
KLIMATRONIC
WSPOMAGANIE KIEROWNICY
RADIO CD ZE ZMIENIARKĄ
NAGŁOŚNIENIEM BOSE
CENTRALNY ZAMEK
SKÓRZANA KIEROWNICA
SKÓRZANA CZERWONA SKÓRA MOMO
REGULACJA WYSOKOŚCI FOTELA KIEROWCY
KOMPUTER POKŁADOWY
ABS
ASR
ELEKTRYCZNE SZYBY 4X
ELEKTRYCZNE LUSTERKA
ALUMINIOWE FELGI 16 "
CZUJNIK DESZCZU
MULTIFUNCYJNA KIEROWNICA
TEMPOMAT
FABRYCZNY AUTOALARM
AIR BAG 12 X
LAMPY XENON ORGINAŁ ZE SPRYSKAMI
PODŁOKIETNIK 2X
I MOŻE COŚ TAM JESCZE......
WSZYSTKO DZIAŁA BEZ ZARZUTU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KILKA FOTEK JESZCZE NA STARYCH TABLICACH
DZIŚIAJ POMALOWAŁEM ZACISKI NA CZERWONO I JUŻ JEST LEPIEJ, A BĘDZIE JESCZE ŚLICZNIEJSZA

Oczywiście były niespodzianki ,ale niegroźne. Rozrząd miał być wymieniony i owszem był ale 60 tys temu ,wiec pierwsze co zrobiłem po przyjeździe to zamówiłem części i auto poszło na warsztat.No i największa w ten dzień /upalny/ niespodzianka -niedziałająca klima. Także zamiast rozkoszować sie drogą powrotną troszkę się umęczyłem przy otwartych oknach przy + 35 st.
mimo że mam AR 166 Z 3.0 litrowym silnikiem to to maleństwo objeżdża ją jak chce....niesamowite wrażenia z jazdy i dzwięk V zupełnie inny jak w 166.
Plany na kolejny tydzień
-wymiana amorków z tyłu /bo trzeba/
-przyciemnienie szyb
-i chyba przymierzę się do wymiany sprzęgła bo twardy strasznie pedał.
i narazie tyle ....
W zeszłym tygodniu zrobione:
-rozrząd kpl .
-klima uszczelnienie układu i pełny serwis
-wymiana gum układu wydechowego
-wymiana filtra kabinowego
-wymiana oleju
-wymiana paska wielorowkowego
wyposarzenie chyba MAX :
KLIMATRONIC
WSPOMAGANIE KIEROWNICY
RADIO CD ZE ZMIENIARKĄ
NAGŁOŚNIENIEM BOSE
CENTRALNY ZAMEK
SKÓRZANA KIEROWNICA
SKÓRZANA CZERWONA SKÓRA MOMO
REGULACJA WYSOKOŚCI FOTELA KIEROWCY
KOMPUTER POKŁADOWY
ABS
ASR
ELEKTRYCZNE SZYBY 4X
ELEKTRYCZNE LUSTERKA
ALUMINIOWE FELGI 16 "
CZUJNIK DESZCZU
MULTIFUNCYJNA KIEROWNICA
TEMPOMAT
FABRYCZNY AUTOALARM
AIR BAG 12 X
LAMPY XENON ORGINAŁ ZE SPRYSKAMI
PODŁOKIETNIK 2X
I MOŻE COŚ TAM JESCZE......
WSZYSTKO DZIAŁA BEZ ZARZUTU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KILKA FOTEK JESZCZE NA STARYCH TABLICACH
DZIŚIAJ POMALOWAŁEM ZACISKI NA CZERWONO I JUŻ JEST LEPIEJ, A BĘDZIE JESCZE ŚLICZNIEJSZA

Ostatnia edycja: