[156] Nowe V6 156 FL Nerro metalico

Auto
AR 159 TI. Bianco
Przedstawiam wam moją kolejną AR. tym razem zdecydowałem sie na jedyny słuszny silnik do tego nadwozia 2.5 V6 . Auto kupione w Radomiu tydzień temu. Lola bo tak się nazywa została kupiona w ADF auto we Wrocławiu w 2003 r. przez jakiegoś posła na sejm....i dzięki temu jej stan oceniam na bardzo dobry/ po tygodniu użytkowania. / Regularne wpisy w książce serwisowej świadczą o tym że było o nią dbano. później miała dwóch właścicieli ale raczej krótko i na szczęście bo jeszcze z rok....i pewnie nie byłaby taka fajna. Świadczą o tym nowe klocki z tyłu firmy HART. Czy filtr kabinowy jeszcze wymieniony w ASO bo oryginalny AR.Szukałem w sumie GTV ale z racji tego że nic ciekawego nie ma na rynku, jak zobaczyłem tą ofertę zapałałem nieodpartą chęcią posiadania tego auta. Troszkę musiałem się pogimnastykować bo kolega z forum "Woda " też miał na nią ochotę...............:)także musiałem wstać o 3 rano i pocisnąłem moją drugą czarnulą do Radomia ....500 km. No i tak się oto stałem posiadaczem "bestii" w budzie o kolorze nerro metalico.
Oczywiście były niespodzianki ,ale niegroźne. Rozrząd miał być wymieniony i owszem był ale 60 tys temu ,wiec pierwsze co zrobiłem po przyjeździe to zamówiłem części i auto poszło na warsztat.No i największa w ten dzień /upalny/ niespodzianka -niedziałająca klima. Także zamiast rozkoszować sie drogą powrotną troszkę się umęczyłem przy otwartych oknach przy + 35 st.
mimo że mam AR 166 Z 3.0 litrowym silnikiem to to maleństwo objeżdża ją jak chce....niesamowite wrażenia z jazdy i dzwięk V zupełnie inny jak w 166.

Plany na kolejny tydzień

-wymiana amorków z tyłu /bo trzeba/
-przyciemnienie szyb
-i chyba przymierzę się do wymiany sprzęgła bo twardy strasznie pedał.

i narazie tyle ....

W zeszłym tygodniu zrobione:

-rozrząd kpl .
-klima uszczelnienie układu i pełny serwis
-wymiana gum układu wydechowego
-wymiana filtra kabinowego
-wymiana oleju
-wymiana paska wielorowkowego

wyposarzenie chyba MAX :
KLIMATRONIC
WSPOMAGANIE KIEROWNICY
RADIO CD ZE ZMIENIARKĄ
NAGŁOŚNIENIEM BOSE
CENTRALNY ZAMEK
SKÓRZANA KIEROWNICA
SKÓRZANA CZERWONA SKÓRA MOMO
REGULACJA WYSOKOŚCI FOTELA KIEROWCY
KOMPUTER POKŁADOWY
ABS
ASR
ELEKTRYCZNE SZYBY 4X
ELEKTRYCZNE LUSTERKA
ALUMINIOWE FELGI 16 "
CZUJNIK DESZCZU
MULTIFUNCYJNA KIEROWNICA
TEMPOMAT
FABRYCZNY AUTOALARM
AIR BAG 12 X
LAMPY XENON ORGINAŁ ZE SPRYSKAMI
PODŁOKIETNIK 2X
I MOŻE COŚ TAM JESCZE......

WSZYSTKO DZIAŁA BEZ ZARZUTU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KILKA FOTEK JESZCZE NA STARYCH TABLICACH

DZIŚIAJ POMALOWAŁEM ZACISKI NA CZERWONO I JUŻ JEST LEPIEJ, A BĘDZIE JESCZE ŚLICZNIEJSZA :)

P8040368.jpgP8040369.jpgP8040370.jpgP8040371.jpgP8040372.jpgP8040373.jpgP8040374.jpgP8040375.jpgP8040376.jpgP8040380.jpgP8040377.jpgP8040378.jpgP8040379.jpg

Ostatnia edycja:
Czepie się pierwszy bo i tak ktoś to zaraz zrobi :D
Poduszek masz 6 :D

A szyber, czujniki cofania i grzane fotele jest :> ?

Tak pozatym to polift i v6 = mega zazdrość :} Sam bym chciał ....

- - - Updated - - -

P.S. Podobają ci się te lusterka ?

a elektryczne oparcie to co :cool: fajnie ze vłka i fajnie ze polift nie wiem co jest z twoim motorem bo miałem w swojej 2,5 i mam teraz 3.0 i jest mega duza róznica wiec nie mam pojęcia jakim cudem 2,5 objezdza 3.0 2 166 aa no i szkoda ze sedan a nie SW:crazy_pilot:

Tez zazdroszcze. Fajna bryka ;)
Sent from my Lumia 800 using Board Express

Podzuszek 6? czyli to z tyłu to kurtyny?? no tak i tych trzech opcji brak:( ale jeszcze nie spotkałem takiej co miałaby to wszystko:) Lusterka pasują raczej do Golfa ,jak ogarnę podstawowe sprawy, pomyślę o wymianie. To właśnie chyba jeden z ostatnich właścicieli tak ją okaleczył ....żebyś zobaczył co zrobił pod maską !!!!Dlatego dobrze że szybko ją sprzedał :)

przede wszystkim to fajnie że manual! a nie kjusystem ;)

Przegrywa w katalogu o 0.5s :) oczywiste że przegrywa masą ..

Tak manual ++ :)

156 V6 fl manual sedan w kolorze czarnym z oryginalnym ksenonem - toż to istny rodzynek. Kiedyś takiej szukałem :). Szkoda, że nie ma sportpacka, ale ja bym to przełknął, bo np. listwy progowe możesz założyć we własnym zakresie :)
Gratuluję szczęścia, bo trzeba mieć nie lada farta by trafić takie cudo.
Powiedz, czy cena była znacznie wyższa od "allegrowych igiełek"?
Pozdrawiam.
- Rafał

Było jedno ogłoszenie takie w Posce, znalazłem je na TABLICY. Cena.....cóż uważam że rewelacyjna 13 tysi :)

Dawno nie widziałem takiego zestawienia, z takim silnikiem i takim wyposażeniem, z liftem wewnątrz - dużo tego u nas nie jeździ. Ja osobiście jeszcze bym dołożył listwy progowe i jakąś ładną felgę, oryginalne lusterka jeżeli budżet na to pozwala, wtedy to już wg będzie wymiatać. Dużo radości z jazdy! :)

No no no .... myślałem że się nie pochwalisz. Masz teraz niezły pocisk. Jakiej byś nie kupił 166 to i tak nie dogoni Ciebie :P w dodatku cholernie rzadki egzemplarz. Podoba mi się.

Noo rzadko się spotyka FL+V6 ;) Gratuluję

PS:Ja nie mam tylko bose ;) a i gdzie masz pozostałe czujniki :P

Fałka w pełnym lifcie - coś pięknego. Gdyby była na sprzedaż rok temu to była by moja ;) Pocieszam się tym że u siebie nie mam tyle elektro i ekologicznych pastuchów co w Twojej Belli.

za taka cene takie unikatowe auto.. zazdroszcze ! vke po lifcie nizwykle trudno trafic i to jeszcze w czerwonych skorach piekna !

Piękna ;] sam takiej szukałem bo to taki jednorożecXD no i ta cena... gratis jakiś:D tylko śmigać i się cieszyć pozdrawiam:)

Amortyzatory
Powrót