• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[75] 75 ex Nurburgring

bimsky

Nowy
Auto
Toyota Camry + 75 3.0M
W związku z tym, że samochód już jakiś czas posiadam, pojawił się już na kilku zdjęciach tu i tam, chyba czas aby coś o nim skrobnąć. Jest to (nie)standardowa 75 z trzylitrowym v6 pod maską i kilkoma nadprogramowymi gadżetami. Kupiona spontanicznie w marcu tego roku w Niemczech, po wielu latach skrajnego niekochania. Nadwozie mocno sfatygowane, co pośrednio można tłumaczyć wiekiem samochodu i funkcją jaką pełnił od bodajże 2005 roku. Do zrobienia została blacharka w tylnej części nadwozia oraz w dalszej perspektywie progi (były druciarsko naprawiane jeszcze w barwach RSRacing, trzymają się kupy ale zrobione jest to nieestetycznie). W międzyczasie od momentu zakupu wyskoczyło dużo problemów drobniejszych i mniej drobnych, ale z grubsza na chwilę obecną samochód jeździ. Co do tego jak - najlepiej by było, gdyby wypowiedzieli się ci, którzy widzieli go w ruchu podczas wypadu na tor Kielce alfaholików. ;-) Podsumowując, fajna fura idealnie trzymająca się drogi, choć trzeba będzie odzyskać część umarłych koni mechanicznych.

Teraz kilka fotek (stadiów pośrednich nie będę pokazywał, bo nie ma za bardzo czego):

Ze smutnymi hostessami podczas moto show Bełchatów III:
155.jpg

I seria zdjęć z piątkowego wypadu na tor i PO wypadzie ;-):
156.jpg

157.jpg

158.jpg

159.jpg

160.jpg

161.jpg

162.jpg

163.jpg

Ostatnia edycja:
Fajne czarne bydle:D przed torem sobie zerknąłem trochę na autko i jest mega fajne:) czarne niskie :D i nie ma hamulców z tyłu :D moja lepsza połówka się pytała :P czemu:P

bimsky powiem, że na torze zasuwałeś aż miło było popatrzeć, kawał maszyny!!! :)

fajniutka - też może kiedyś będę miał taką ;)(semi)slicki kupowałeś czy dostałeś w pakiecie?

fajniutka - też może kiedyś będę miał taką ;)(semi)slicki kupowałeś czy dostałeś w pakiecie?

Dostałem w pakiecie, są dosyć podmęczone jednak. Jak uzbieram budżet, przesiadam się na 17, bo zdecydowanie samochód zyskuje na wyglądzie (vide fotki na czarnym zenderze).

Wygląd owszem ale ja dla własnej wygody z 17 przerzuciłem się na 15 - w moich stronach nie da się normalnie jeździć na takim rozmiarze. Ale wygląda kozacko na 17 ;)

kiedys mi sie te starsze alfy nie podobaly, ale chyba w koncu doroslem bo uwazam ze jednak sa piekne :) a Twoja....miodzio :)

BTW, tego wolnego czasu na torze zabrakło, jeśli ktoś jeździł po torze to nawet nie miał okazji przejechać się z kimś a ja chciałem obejrzeć co najmniej 3 auta, m.in. Twoją 75.

75 ciekawie wygląda, ale na filmie huka widać.

75 ciekawie wygląda, ale na filmie huka widać.

Trzeba było być na miejscu i zobaczyć na własne oczy. Nie sposób z jednego miejsca poza torem zarejestrować całego przejazdu, dlatego właściwie sam samochód słychać tylko na samym początku :/

BTW, tego wolnego czasu na torze zabrakło, jeśli ktoś jeździł po torze to nawet nie miał okazji przejechać się z kimś a ja chciałem obejrzeć co najmniej 3 auta, m.in. Twoją 75.

No niestety. Też kilka osób mnie zaczepiło na parkingu, ale akurat w momencie gdy już miejsce w kolejce na przejazd było zajęte :/

Na zdjęciach prezentuje się "po prostu" suuuper :)

No , No Bimsky - odwaliłeś kawał dobrej roboty-Gratulacje .
Piekną masz tą czarną diablicę:) na torze też pięknie się prezentowała.
Żałuję , że nie mogłam , tego widzieć na żywo :( ale może jeszcze kiedyś zobaczę :confused:

No , No Bimsky - odwaliłeś kawał dobrej roboty-Gratulacje .
Piekną masz tą czarną diablicę:) na torze też pięknie się prezentowała.
Żałuję , że nie mogłam , tego widzieć na żywo :( ale może jeszcze kiedyś zobaczę :confused:

Spokojnie, nie zamierzam się pozbywać żadnego z moich samochodów (no chyba że ktoś mi złoży propozycję nie do odrzucenia :D), więc okazja zapewne się jeszcze znajdzie ;-)

Żeby było śmieszniej to na stacji na której tankowaliśmy w drodze na tor stała czerwona 75 TS w stanie patrząc 'na szybko' bardzo zacnym, miała podjechać na tor ale chyba gość odpuścił.

Żeby było śmieszniej to na stacji na której tankowaliśmy w drodze na tor stała czerwona 75 TS w stanie patrząc 'na szybko' bardzo zacnym, miała podjechać na tor ale chyba gość odpuścił.

Żeby było śmieszniej, ta 75 ts to jest ta sama, którą jakiś czas temu próbowałem (bezskutecznie) sprzedać za pośrednictwem forum. ;-) Gość wcale nie odpuścił, przyjechał popatrzeć swoją czerwoną 156 sw 2,5 v6. Z rozmowy wynikało, że owej czerwonej 75 wiele do szczęścia nie potrzeba a do zrobienia są jedynie jakieś kosmetyczne duperele.

Amortyzatory
Powrót