Przeprowadzono regenerację wahacza Prawy tył, pracy i męki co nie miara, ale jest dobrzePozostała druga strona i zawiecha będzie oki...
![]()
Przeprowadzono regenerację wahacza Prawy tył, pracy i męki co nie miara, ale jest dobrzePozostała druga strona i zawiecha będzie oki...
![]()
Zmiana, przepływki, bo dławiło, kaszlało i itp.
Wczoraj Niunia dostała nowe klocki Ferodo na przód, a dzisiaj motul 5w40 8100 X-CESS![]()
Diagnostyka i modyfikacje softów; CHIPTUNING DPF EGR VSA TVA SCR info @ marcin [ małpa ] firma.xin.pl
Zmienione pióra wycieraczek na BOSCH AEROTWIN![]()
Zamontowano zestaw naprawczy wahacza tylnego i obie strony z tyłu mam już z głowyZakupiono opony zimowe
jeszcze kilka rzeczy i jak nic nie wyniknie, to do zimy mechanicznie będzie autko zrobione. pozostanie blacharka i kilka drobiazgów we wnętrzu... Pozdrowionka
Silnik ze 155ki znowu rozbabrany, zatarł się jeden wałek balansujący, koszt części niewielki ale znowu kilka dni roboty przede mną. Twin Spark znowu mnie zaskoczył.
Trwa remont silnika, nowy rozrząd i jutro planowany finisz
oraz remont podłogi - narazie początek. Przygotowanie do cięcia
i w sobotę ustawianie rozrządu,
dzięki andcis3 za blokady i zegar.
Stwierdziliśmy, że bez zegara to byłoby ciężko dobrze ustawić
po zalaniu płynów odpaliłatrochę na początku dziwnie tykało w tym rozrządzię, ale się uspokoiło po chwili
jak to zwykle jeszcze coś w trakcie wyszło, pompa wspomagania nie działa, kupiłem używkę i nie działa. Moja już była w stanie agonalnym, więć zamówiłem używaną i dupa. Trzeba rozkręcać, regenerować i i zakładać. Kolejny dzień lub dwa.
Trochę pociąłem podłogę, niestety zapomniałem foto zrobić. Uzupełnię w tygodniu.
Ostatnio edytowane przez tymin ; 15-09-2013 o 08:45
145 1.4 boxer - była
156 1.8 TS - jest
aktualizacja tematu powyżej
to ostatnie foto chciałbym zgłosić do foto miesiąca
mogę?
już ?
kandydować
Ostatnio edytowane przez tymin ; 16-09-2013 o 09:28
145 1.4 boxer - była
156 1.8 TS - jest
Zamontowany subwoofer do Alficzki. W końcu czuć kopnięcie w niej. Po sprzedaniu poprzedniczki z audio bardzo brakowało tego.
Teraz jeszcze trzeba ogarnąć ładną zabudowe na wzmacniacz.
Głosnik - PowerBass M-10.
Zabudowa w boczek - robota ręczna (włókno szklane + żywica (dwa rodzaje)), środek - wygłuszenie pianką, płyta czołowa - 16mm.
Pierwszy znak życia głośnika po skończeniu pracy i ustawieniu wzmaka - bezcenne.
![]()