3B Serwis Samochodowy
Puszkina 78
042 649 33 10
Jak to jest z tą Torfową ?
Wjechałem tam i sie dowiedziałem że panewek to ja tam nie zrobie :|
Potrzebuje jakiś warsztat gdzie mi za rozsądną kasę wymienią panewki, bez mądrzenia się.
Wiem że silnik z tym przebiegiem kwalifikuje sie do kapitlaki, ale na Boga !! ja chce żeby mi ktos tylko panewki wymienił.
Pomożecie ? Gdzie jest 3b ?
3B Serwis Samochodowy
Puszkina 78
042 649 33 10
Wpisałem "3b" i nic nie znalazłohehe kolega Szary nie korzysta z opcji szukaj
Jutro postaram się podjechać w sumie nie jest to tak daleko, mam nadzieje że nie zrujnuje mi to silnika.
Dzięki za odp.![]()
Szary, jak poczekasz do jakiejs 17:30, to moge cie podciagnac...Napisał Szary
Linke tylko jakas koluj...
daj mi znac, to sie teges.
Dzięki, ale raczej tą sprawę musze od rana załatwić. Właśnie się zbieram. Myślę ze nic się nie stanie jak nie będę przekraczał 2tys obr.
dobra, to jakbys zmienil zdanie to lap mnie na GG albo kom. W razie co, Moch ma moje namiary.
Rano zaciągnąłem auto do 3B...
500zł za samą wymianę korbowodowych... tzn tylko robocizna, gdzie jeden zakład chciał za to 150 w innych wołali mi 800-1000 za robotę wszystkich panewek ze szlifami... I za przeproszeniem Panu mechanikowi dupy sie ruszyć nie chciało żeby silnika posłuchać...
Nie podważam waszej wiedzy mechanicznej, ale podejście do sprawy chyba średnio profesjonalne. Wszędzie gdzie byłem Alfą z tą sprawą każdy posłuchał silnika, jak byłem innym autem mówili że szkoda że nie przyjechałem bo tak cięzko bedzie coś zdiagnozować...
Pozdrawiam...
Witam w mojej Belli 145 2.0 TS wlasnie padl motor a wlasciwie panewki ... w 3B zostawilem ostatnio auto i przeszlo 2 tys pln ... pytalem tez u nich ile kosztowalby remont mojego silniczka to powiedzieli ze w granicach 3500-4000 :cry: :roll: i tutaj moje pytanie do Ciebie ... znasz moze jakis inny dobry ale w miare tanszy warsztat w Lodzi ktory moglby sie takiego remontu podjac ? z gory dzieki i pozdrawiamNapisał Szary
![]()
Sorry, ale czym się kierowałeś kupując ten samochód :?: Bo jak widze takie posty że ktoś kupił sobie auto i musi w niego jeszcze 4 tys włożyć, a już włożył 2tys to nie wiem po co kupiłeś ten samochód żeby go naprawiać czy nim jeździć :?:
Podjedż sobie na ul hipoteczną tam są warsztaty technikum samochodowego, mają wszystkie maszyny na miejscu i zapewne tam taniej zrobisz remont.
Życie z pasją!
145 1.9 TD
147 1.9 JTD 16V
Ja ostatnio robilem autko w 3B i jestem kompletnie niezadowolony.Polecałem wczesniej i 3 lata u nich serwisowalem auta ale teraz im nie wyszlo. Ogólnie auto przestalo mi jezdzic,dławilo sie i strzelalo w kolektorze.Wiec wstawilem do 3B i 3 dni go robili. Sprawdzali rozrząd,ciśnienie na cylindrach,czyścili wtryski itd.Pózniej doszli do wniosku ze katalizator mi sie zapchał wiec go wypatroszyli i nic nie dalo wiec jeszcze wycieli mi calkiem środkowy wydech (w aucie nie da sie wytrzymac-tak jest głośno) to wszystko nic nie dało. Postanowilem pojechac do innego mechanika sie dowiedziec o co chodzi i w 20 minut mi naprawił auto-okazalo sie ze przepływomierz nie banglał.ROzwiazał to w 20 minut a auto w 3B stało 3 dni i tylko wycieli mi wydech który teraz musze robic bo sie w środku nie da wytrzymać...sorki za wypracowanie ale mysle ze powinniście wiedziec.pozdro
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki