Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Polska Centralna - Forum Alfaholików z Mazowsza (Warszawa, Radom, Płock), Łodzi i Ziemi Świętokrzyskiej (Kielce, Ostrowiec). Znajdziecie w nim: opinie o ASO, warsztatach, sklepach oraz zaproszenia na spotkania klubowiczów z tego rejonu.
    Użytkownik Romeo Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    24 d 17 h 37 m

Domyślnie

Tia..widocznie trafili na usterkę z którą mieli już do czynienia...Z moją też im się wydawało, że wiedzą (szczególnie ten z wąsem) co jest do wymiany: od krokowego po wtryski na kolektorze kończąc. Na szczęście dla swojego portfela wymieniłem tylko krokowy i następnym razem trafiłem na jarka (blondyn). Najlepsze jest to, że padła część (TPS), którą mi kazali wymienić pół roku wcześniej (polecili firmę HANS PRISE czy jakoś tak), a to jest badziew że większego na oczy nie widziałem. Zalożyłem z powotem stary ori i chodził bez problemów.
    A tak z drugiej strony...Co to za warsztat, który chce być poważny, a nawet kartą zapłacić nie można i do najbliższego bankomatu parę kilometrów. Skąd ja, jako laik mogę wiedzieć, ile mnie naprawa będzie kosztować ???

Z resztą po przejściach z dwoma poprzednimi autami w bełchatowskich "renomowanych" na pierwszy rzut oka warsztatach doszedłem do wniosku, iż naprawiam wszystko sam, choć czasem wymaga to wyrzeczeń bo auto potrzebne. A tamtym to strach oddać koło do napompowania.
    Ostatnio edytowane przez danus77 ; 24-03-2011 o 23:23
    był Opel Vectra 1.8 CD + gaz
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    http://chomikuj.pl/danus77

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    AR 156 SW 1.9 JTD 16V
    Czas spędzony na forum
    1 d 20 h 21 m

Domyślnie

zaje...y mechanik jest w grochollicach, robi tylko Alfy, adres Czestochowska 88

Użytkownik Romeo Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 24v
    Czas spędzony na forum
    5 d 9 h 56 m

Domyślnie

Cytat Napisał Alfisti146 Zobacz post
    zaje...y mechanik jest w grochollicach, robi tylko Alfy, adres Czestochowska 88
    To jest ten o którym pisałem kilka postów wyżej! Zna się na rzeczy zwłaszcza przy starszych modelach Alfy,ale bardzo się zaczął cenić,za wymianę gum na stabilizatorze tylnym i łączniki chciał cztery stówy!!! To ostre przegięcie!!!

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    AR 156 SW 1.9 JTD 16V
    Czas spędzony na forum
    1 d 20 h 21 m

Domyślnie

ja u niego sporo rzeczy robiłem i jestem zadowolony, nawet jeśli chodzi o koszty to nie jest źle. Wole jemu zapłacić wiecej niż dać auto do jakiegos paproka

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

grocholice-sklep samochodowe belchatów

grocholice-sklep z narzędziami

mechanik bełchatów rzemieślnicza opinie

dobry mechanik bełchatów

mechanik koło leclerca bełchatówbelchatow gdzie dobry mechanikauto gaz grocholicemechanika gazu grocholicemechanika bełchatówauto mechanik bełchatów alfa

Zakładki

Uprawnienia