Strona 1 z 13 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 123
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Polska Centralna - Forum Alfaholików z Mazowsza (Warszawa, Radom, Płock), Łodzi i Ziemi Świętokrzyskiej (Kielce, Ostrowiec). Znajdziecie w nim: opinie o ASO, warsztatach, sklepach oraz zaproszenia na spotkania klubowiczów z tego rejonu.
    goferos
    Gość

Domyślnie dobry mechanik warszawa

witam, czy ktoś może mi polecić sprawdzony warsztat w Warszawie? potrzebuję sprawdzić hamulce w swojej 145 bo coś słabo hamują (prawdopodobnie zaciski), ale nie chce trafić na złodziei co będą chcieli żebym zaraz cały układ wymieniał.

z góry dziękuję za odpowiedź

2. # ADS
    Akwizytorka

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Lesznowola, koło Piaseczna, Tomasz Seliga.

ViP Pirat drogowy Avatar mrksz87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147, '03, 1.9 JTD 16v 140km
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 d 17 h 29 m

Domyślnie

I numero do Tomka - 0-602-280-091
    Ew. Pablo - www.pablogarage.pl - ale to juz okolice Miska Maz..
    Fiat Seicento 0.9 '98 -> Alfa Romeo 145 qv '99 -> Fiat Coupe 20vt '99 -> Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v '03
    Nie zabijaj robaczka

Użytkownik Embrion Avatar aśku
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa GT 1,9 150 KM
    Czas spędzony na forum
    7 m

Domyślnie

Witajcie,

Wypisalam sobie z innych watkow adresy warsztatow, ale o wiekszosci pisaliscie, ze cos jest, a nie ze sami tam byliscie.
    Czy ktos korzysta z jakiegos sprawdzonego miejsca w Warszawie, gdzie nie zedra jak zobacza dziewczyne i nie zrobia mnie w konia, "naprawiajac" wszystko po kolei, a nie to co trzeba?

Wiem, ze jest ASO kolo Marsa (moje okolice), ale boje sie, ze ceny mnie zwala z nog!

Milgo dzionka!
    Asia

BartekMan
    Gość

Domyślnie

Seliga. Lesznowola

ViP Romeo Avatar rigobert
    Mieszka w
    SB oraz WI
    Auto
    145 1.6TS, 147 1.6TS
    Czas spędzony na forum
    1 d 3 h 59 m

Domyślnie

Jeśli nie przeraża Cię 30km wycieczka to wybierz się do Pablo.
    www.pablogarage.pl

Powinno być miło i fachowo.

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Solo Alfa 156 SW 1.8 TS (CF3) Nero Fuoco 2001 :D
    Czas spędzony na forum
    9 d 5 h 17 m

Domyślnie

Cytat Napisał BartekMan Zobacz post
    Seliga. Lesznowola
    Dokładnie, popieram zdanie kolegi - jeżdżę tylko tam i co do napraw nie ma najmniejszych zastrzeżeń (Pan Tomek zjadł zęby na włoszczyźnie i na wszystkich niuansach zna się perfekcyjnie) :]
    Jedyna "wskazówka praktyczna", to jeżeli masz więcej rzeczy do zrobienia, to warto się upewnić, czy o jakiejś pierdółce (np. silniczek wycieraczek przy wymianie zawieszenia i regeneracji maglownicy) nie zapomnieli, żeby później nie jeździć drugi raz. A ceny dość niskie, jak porównywałem ceny części bez rabatów, to u nich niewiele dopłaca się za robociznę - choć wiadomo, że oni muszą mieć wielkie rabaty warsztatowe, to jednak ja nie mam głównie sprzętu i warunków (kanał/najazd) oraz czasu i zapału do grubszych rzeczy i zawsze jeżdżę do nich
    Warto dojechać nawet taki kawałek jaki jest do nich, bo i tak zaoszczędzisz kupę kasy w porównaniu do ASO, albo kupę kasy, czasu i nerwów (w porównaniu do nierzetelnych warsztatów)
    Na google maps jak się przybliży posesję to widać nawet Belle czekające na naprawę

Użytkownik Alfa i Omega Avatar marceell
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    obecnie AR 156, 1.8ts. 2001, poprzednio AR 146 1.4ts, AR 146 boxer, AR 164 2.0 ts
    Czas spędzony na forum
    12 h 11 m

Thumbs down

nie polecam ASO na Młodnickiej. ceny z kosmosu i praktycznie zero gwarancji na wykonane usługi. Zawsze znajdą jakąś nową przyczynę awarii naprawianej już usterki

Użytkownik Ogier Pokaż na mapie Avatar hump.O
    Mieszka w
    Opoczno
    Auto
    AR 156 1.8 TS SportPack, AR GT 1.9 JTD DISTINCTIVE
    Czas spędzony na forum
    8 d 16 h N/A

Domyślnie Warszawa - Zaufany mechanik :)

Witam,

Moi drodzy mam prosbe, czy jest ktos w stanie polecic mi dobrego mechanika w Warszawie, który zna sie na Alfach? Pojawil mi sie problem ze skrzynia a dokladnie brak 5 biegu i chcialbym zeby ktos mi zdjagnozowal przyczyne zanim podejme sie ostatniego z mozliwych krokow i wymienie ja w calosci.

Bede wdzieczny za pomoc poniewaz przeprowadzilem sie dopiero co do Warszawy i jeszcze nie mam gdzie robic samochodu

Pozdrawiam!!

Użytkownik Romeo Avatar krawat
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 1,8 TS; AR 164 Super 3,0 V6 12v
    Czas spędzony na forum
    31 d 11 h 32 m

Domyślnie

Cytat Napisał hump.O Zobacz post
    Witam,

Moi drodzy mam prosbe, czy jest ktos w stanie polecic mi dobrego mechanika w Warszawie, który zna sie na Alfach? Pojawil mi sie problem ze skrzynia a dokladnie brak 5 biegu i chcialbym zeby ktos mi zdjagnozowal przyczyne zanim podejme sie ostatniego z mozliwych krokow i wymienie ja w calosci.

Bede wdzieczny za pomoc poniewaz przeprowadzilem sie dopiero co do Warszawy i jeszcze nie mam gdzie robic samochodu

Pozdrawiam!!

W przyszłości staraj się wyszukiwać informacji na forum. Było już trochę na ten temat.
    W okolicach Warszawy są 3 warsztaty polecane przez środowisko alfaholików.
    1. Warsztat Tomka Seligi (Lesznowola - niedaleko Piaseczna)
    2. Pablo Garage (Dobre - niedaleko Mińska Maz)
    3. Jest jeszcze serwis na Arkuszowej 2a. Również polecany, ale moje kontakty z nimi zakończyły się na 1 wizycie. Pod względem wykonania usługi było wszystko w porządku, ale nie lubię być traktowany jak problem - szczególnie, że jak oddaje do kogoś samochód to lubię mieć zrobiony dobrze co czasami wiąże się z niemałym nakładem funduszy.

Oprócz tego jest ASO. Z tym że w Stolicy najchętniej polecane jest ASO Bołtowicz. Osobiście korzystałem tylko z Carserwisu (i na tyle ile korzystałem jestem zadowolony z usług).

Pozdrawiam i życzę dużo frajdy z użytkowania AR w Stolicy. Porównując do Łodzi to są tu dużo lepsze drogi
    Do zobaczenia na drodze.

Ostatnio edytowane przez krawat ; 29-09-2010 o 19:55 Powód: literówka
    HAKUNA MATATA !!

Strona 1 z 13 1234567891011 ... OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

mechanik alfa romeo warszawa

pablo garage opiniemechanik warszawa fiatdobry mechanik do fiata warszawamechanik od alfy romeo warszawanajlepszy mechanik od fiata z warszawymechanicy przegląd warszawa ursus opiniedobry mechanik warszawawarsztat fiat forum warszawamechanik afla romeo warszawaalfa mechanik warszawamechanik fiat warszawa forumdobry mechanik od alfa romeo warszawanajlepsi mechanicy warszawaseicento warsztat warszawazaufany mechanik w warszawoedobry warsztat fiat warszawawarszawa mechanik ktory dojedzieszadkowski service mechanikszadkowski service opiniedobry warsztat alfa romeo warszawanajazd kanał piasecznopiaseczno dobry warszatnaprawa maglownic w piasecznonajlepszy warsztat dla fiata seicento warszawaroberta rudno koło kołbielidobry mechanik alfa romeo 147 warszawa

Zakładki

Uprawnienia