tylko patrzeć jak użytkownicy AR z Radomska zaczną zaglądać na forum - mam tylko nadzieję, że przyczyną będą wizytówki a nie awarie związane ze zmianą pogody - akurat na to Belle są dziwnie uczulone - nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale w Alfach i zresztą nie tylko przy takich pogodach jak teraz głupieją czujniki i w ogóle cała elektronika... ja kilka dni temu musiałem wymienić czujnik położenia wału, a dziś żarówki... Podobnie koleżanka w pracy która ma focusa i druga która śmiga A6 - tam jeszcze doszła przetwornica... huhuha zima zła![]()
Zgadzam się z Tobą. Od czasu kiedy jest dość mokro na drogach, przy mocniejszym wciśnięciu gazu wyskakuje błąd czujnika położenia wału
Zauważyłem również, że gdy temperatura spadnie poniżej 5 stopni, trzeba dość długo kręcić, żeby silnik zaskoczyłTrochę mnie to irytuje...
Która wersja tej A6? Moja mama ma A4 B7 i jak narazie (odpukać) nic się nie dzieje już od 2 lat![]()
ona ma audi A6 C5 coś jak tu
u mnie nie ma problemów z odpaleniem, rok temu przy -27 nie miałem żadnych problemów - mam nadzieję, że i w tym roku będzie wszystko ok.
Co do czujnika położenia wału - nie gaśnie Ci silnik ??
Nie, nie gaśnieJest wszystko w jak najlepszym porządku
![]()
Tobie gasł i dlatego zmieniłeś?
dokładnie, niby wszystko ok, Bella odpalała bez problemu i jak tylko złapała ok 80 stopni to w momencie wciśnięcia sprzęgła gasł silnik - teraz już jest wszystko ok![]()
Kurcze... Mało sympatyczny objaw![]()
To się działo przy każdym wciśnięciu sprzęgła przy tej temperaturze czy było to sporadyczne?
wiesz to było dziwne, silnik złapał temperaturkę, wciskam sprzęgło żeby np. zahamować i silnik off. Próbuje odpalić silnik - problem kręci i kręci. Do tego kontrolka silnika na zegarach i informacja na komputerze o błędzie silnika. Po kilku próbach odpalił, zjechałem na pobocze. Poczekałem z 5 minut przekręcam kluczyk i jakby nigdy nic, odpala i błędu już nie wyświetla. Później już mogłem jeździć ile bym chciał - przynajmniej tak myślę bo przejechałem z 10 km i nie zgasł...
ja dałem za czujnik 120,- tyle, że to chłopaki z warsztatu kupowali. Na allegro masz pod 100,- + wysyłka
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki