Szukam dobrego serwisu klimy w stolicy (optymalnie blisko Ursynowa). W sumie pierwszy raz będę serwisował klimatyzację i nie wiem czy można serwisy dzielić na dobre i złe? Może tego nie da się zrobić źle
W każdym razie z góry dziękuję za pomoc i sugestie.

Ja byłem tam : http://www.euro-klima.pl/
Tanio nie jest to mogę powiedzieć od razu, ja za "regenerację" kompresora zapłaciłem 1K PLN jakieś 1,5 roku temu. Ale nie mogę powiedzieć znają się i klima chodzi tak że nawet w lato mam szron na szybie od środkaZajmują się też turbo.
Zawsze kiedy piszesz głupie posty Bóg psuje czyjąś Alfę.
Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej jest to wieko od trumny.
STOP! Ciotom drogowym STOP! http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...e_moja_gt.html
Potwierdzam - byłem tam jeszcze z Mercedesem, miał dużo drobnych niedomagań, które pewnie samodzielnie można by usunąć nawet bezkosztowo, ale mi się nie chciało/nie miałem czasu, więc chłopaki za 150 zł tak poogarniali tematy, że objechałem Włochy i później jeszcze sporo jeździłem i klima była jednym z najlepiej działających elementów wyposażenia![]()
Ale skoro musisz napełnić znaczy się, że masz jakąś nieszczelność - w zwykłym warsztacie goście kupują tylko automat i na układach klimatyzacji znają się mniej niż operator Lottomatu na informatyce, więc możesz wydać stówę, albo 150 za napełnianie gdzie indziej (bo odgrzybisz sobie sam, sprayem za ok. 30 zł z hurtowni motoryzacyjnej), a za pół roku (albo w czesie wakacyjnego wyjazdu) stwierdzisz, że znowu Ci nie chłodzi i wydasz drugie 150 (co najmniej) - tak, że temat do zastanowienia![]()
Ja piszę tylko jakie były moje doświadczenia, co mi powiedzieli w EuroKlimie (nie to o odgrzybianiu samodzielnym, tylko o nieszczelności ;P) i jaka jest moja logika myślenia...
Nigdy już nie pojadę do zakłądu szybkiej obsługi z klimą, bo i tak mi się udało, że nie zapłaciłem kasy za elektrozawory, które gość mi chciał wymieniać (nie miał pojęcia o klimie), a miałem sprawne...
Dodaj do tego moje wyjaśnienie i już wiesz, gdzie się udaćW sumie wcześniejsza Twoja wypowiedź trochę mnie zdziwiła, w porównaniu do jakiegoś tam starego zapytania o zmianę kół, gdzie miałeś spore wymagania ;P) Wiadomo koła=bezpieczeństwo, ale klima w lecie też
![]()

Ja w ramach standardowego przeglądu (dobicia i odgrzybienia) byłem po prostu w Norauto. Wszystko ok, a cena też jakaś korzystna była. Tylko u mnie wszystko szczelne, dobijam co nieco raz na 4 lata.

Mogę z czystym sumieniem polecić serwis klimy na ul. Górczewskiej 146. Dokładnej nazwy nie pamiętam. Co prawda blisko Ursynowa to nie jest, ale póki co mnie nie zawiedli. Robiłem tam przeglądy w Grande Punto i Ducato od kilku lat. Z Alfą jeszcze nie byłem, ale póki co nie ma potrzeby.

Byłem dziś w ASO Twardowski w innych sprawach. Klient przede mną odbierał auto m.in. po serwisie klimy. Zapytałem.
Za bardzo dokładny serwis, połączony z czyszczeniem parownika jakąś nową aparaturą i dwu-stopniowym odgrzybianiem zapłacę około 350zł.
Jestem na 90% zdecydowany![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki