Cześć wszystkim!
Będę miał do wymiany wachacz dolny przód - najlepiej lewy i prawy.
Carserwis rząda 597 zł za sztukę.
W Intercarsie jest więcej ich do wyboru (Blistein, Triclo, Moog).
Czy możecie mi doradzić które brać ? Albo gdzie próbować taniej dostać te części ?
I następne pytanie, gdzie w okolicach Warszawy najlepiej je wymienić ? Pablo odpada bo to za długa dla mnie wycieczka, może jest jeszcze w Wawie ktoś kto by to ogarnął ?
Jeśli nie to udam się do mojego zaufanego serwisu, są świetni ale wcale tani.
Alfa 2.0 V6 TB '99
Dzięki i pozdrowienia!
147 1.6 TS --> GTV 2.0 TS --> GTV 2.0 V6 TB
Wyzwanie to zakręt.
na początku słuchałem opinii że lepiej kupić markowy, wybór padł na TRW dałem po rabatach ponad 200 za sztukę. wytrzymał mi 15 tysi i padł sworzeń. teraz robiłem remont całego zawieszenia i kupiłem Kagera za 100 bo tak czy siak pierwsze co padnie to sworzeń który jest niewymienny. więc za jeden Trw miałem 2 Kageryco do wymiany to jest na tyle prosta, że każdy da radę to wymienić
![]()
ps. jak będziesz wymieniał wahacze to kup od razu łączniki stabilizatora
verdebiancorosso
ale czy to ma sens skoro wahacz nowy kosztuje 100 ??
tak ale potem trzeba ustawić zbieżność prawda ? czyli dodatkowo 100-250 w zależności od warsztatu
Ano mi właśnie sworznie padają, co słyszałem, że w przypadku konstrukcji wachacza w Gtvkach jest dość niebezpieczne bo sworzeń może 'rozpiąć' koło.
Majster_85 - 15 tysi to myślę, że nie jest złym wynikiem biorąc pod uwagę stan naszych dróg...
Hmm.. to spróbuję jakieś z intercars, zobaczymy co z tego wyjdzie.. dzięki za info![]()
Wyzwanie to zakręt.
niby dobry wynik ale rewelacji nie ma. a wcale po jakiś mega dziurach nie latałem![]()
możesz jeszcze w Focie zobaczyć i allegroalbo gadaj z A.D.I.K.iem
on ma sklep z częściami na bank się dogadacie
![]()

Witam kolegę.jak chcesz to ci wyślę namiar na gościa u którego się zaopatróję w części w warszawie.
a będę w stanie sam wymienić wachacz ? (poza ustawieniem później zbieżności) ?
Czy lepiej tego nie robić ?
Manualnie nie jestem pierdołąmotocykle rozbieram na części pierwsze
![]()
Wyzwanie to zakręt.
dasz radę to nie jest jakieś skomplikowaneważne żebyś wybił w odpowiedni sposób sworzeń ze zwrotnicy, przy mocowaniu nowego możesz mieć mały problem z osadzeniem wszystkiego na miejscu, ale dasz radę.
żeby łatwiej zamocować łączniki musisz mieć oba koła przednie w górze (stabilizator nie będzie tak napięty.