tak jak powiedział już kolega Darek, tutaj komputer nie wiele pomoże, przynajmniej jeśli spojrzymy na objawy jakie podałaś, a obwoźnych mechaników tu raczej nie mamy
najlepiej jakbyś znalazła jakiegoś ciekawego mechanika blisko siebie, niestety w tym też nie pomogę bo byłem tam może raz w życiu więc nie moje rejony![]()
Jutro skoro świt, kupię sobie Golfa 3!!

Że akurat wszystko jest do zrobienia to jest więcej niż prawdopodobne... Jak spalał dużo oleju, teraz nie chce się uruchomić = remont silnika. A że mechanicy chcą za diagnozę, taka ich praca. W autoryzowanych serwisach zazwyczaj pierwsze oględziny są za darmo, więc możesz zaprowadzić auto, np. do Carserwisu na 1 sierpnia.
http://pablogarage.pl/ ?
Z tego co CZYTAŁEM warsztat dosyć solidny jeśli chodzi o Alfy, tylko transport musiałabyś sobie dogadać. Ale myśle, że nie złoili by Cie na kasie jak niektórzy.
Jestem Szymon, mam 23 lata i jestem Alfaholikiem.
moja włoszka: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...an_matiuk.html

145 1,7 16V boxer...
147 1,9 8V ropucha
GT 1,9 16V fajniejsza ropucha
156 SW FL 1,9 8V kolejna ropucha

Alfa sprzedanamimo to dziękuję za chęci
![]()

Czyli chodziło o diagnozę za darmo przed sprzedażą auta? Heh...

Zanim napiszesz coś nieprzemyślanego to przeczytaj cały post od początku... Było wyraźnie kilka razy zaznaczane, że samochód idzie albo na złom albo do sprzedaży. I nigdzie nie zaznaczyłam, że miałaby to być darmowa diagnoza, więc niech kolega ugryzie się czasem w język jeśli nie czytał całego tematu. A jeśli jednak nadal gryzie Cię męska godność to pocieszę Cię, że do żadnej diagnozy nie doszło a auto zostało sprzedane uszkodzone.
Ostatnio edytowane przez klopsik ; 10-12-2011 o 15:29

Akurat w tym temacie nie ma ani słowa o tym, że auto idzie na sprzedaż albo na złom. Że piszesz w iluś tematach to już nie moja wina. Wchodzę tu od czasu do czasu do jednego działu. Na forum, gdzie bywam codziennie wszelkie prośby są właśnie traktowane jako koleżeńskie - i nie widziałem akcji typu "zdiagnozujcie mi auto, bo idzie na sprzedaż". A co do uwag do mojej osoby, to przemilczę choć nie powinienem.

A nawet jeśli poprosiłam o diagnozę przed sprzedażą.. to co w tym jest takiego złego? nie wiem jakiś grzech? przestępstwo? z forum może za to zostanę wykopana? czy może do więzienia?Na prawdę kompletnie pojęcia nie mam czemu się bulwersujesz? zraniłam Twoje uczucia tym tematem?
pity.
Temat do zamknięcia
Do widzenia Darku a innym dziękuje za chęci.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki