Witam
Poszukuję prawnika, rzeczoznawcy który miał do czynienia z walką z dealerem samochodowym. Mam problem, niestety![]()
TVN Turbo - Turbo Kamera. Na pewno pomogą![]()
I efekt będzie o wiele bardziej zaskakujący. Ludzie boją się kamer![]()

Możesz spróbować w DEKRZE. Oni są niezależni na polskim rynku.
Jaki dealer można spytać? Ja miałem kilka problemów ze starą 147, ale wszystko na gwarancji załatwiali bez długich dyskusji.

Zapraszam do mojego wątku, dealer w Bydgoszczy.
Dzięki za info.
TVN Turbo też będzie znało sprawę, póki co zbieram namiary !!!
"Paaaaanie.. to Arfa Romero! one się psują więc tak ma być!!"![]()
![]()
Jutro skoro świt, kupię sobie Golfa 3!!

Jeśli nie korzystasz "na co dzień" z usług jakiejś kancelarii którą już z różnych spraw znasz to trudno będzie doradzić coś obiektywnie pod kątem tego jednego przypadku(od lat mam swoją zaufaną kancelarię z której usług w potrzebie korzystam, ale obawiam się że ich nie zainteresuje współpraca przy jednym przypadku, a na pewno może się to okazać dość kosztowne)
Dobrym rozwiązaniem w takich sporach jak Ty vs Dealer jest DAS z którego też dobrze się korzysta przy drobniejszych reklamacjach i ewentualnych problemach (bo są po prostu tańsi ale w przeciwieństwie do dobrej kancelarii przykładowo nie obsługują sporów z zakresu. prawa budowlanego i mają dość upierdliwy sposób zgłaszania szkody i ustanawiania pełnomocnictwa).
Niestety ubezpieczenie od ochrony prawnej w DAS nie działa wstecz ... wręcz działa w sporach cywilnych po upływie jak dobrze pamiętam trzech miesięcy od daty zawarcia polisy.
Generalnie jestem bardzo zdziwiony że w Polsce tego rodzaju formy ochrony nie są powszechnie stosowane. Koszt jest niewielki (około 800 na rok a sprawe masz z głowy, do tego pokrywają koszta ewentualnej rozprawy).
Ale już kilka razy widziałem minę panów z ASO gdy zobaczyli na aucie na szybie naklejkę DASWymowna mina była
W 90% przypadków wszelkie nieporozumienia z Dilerami kończą się najpóźniej na piśmie przedprocesowym
Znam też przypadki że auto z naklejką DAS od razu przychylniej było traktowane przez rzeczoznawcę ubezpieczycielai skutkowała większą wyceną - ale to tylko taka dygresja dotycząca tego w jakim kraju żyjemy
www.das.pl
Co do rzeczoznawcy to ja korzystałem z usług certyfikowanego rzeczoznawcy PZMOT'u (ja akurat z tego w Legionowie i byłem zadowolony)
Na mazowszu są to
- WARSZAWA, ul. Górczewska 228F
Tel. 22 532-85-85
Fax. 22 532-85-65
- GÓRA KALWARIA, ul. Czerska 2
Tel.-Fax. 022 727-44-63
Tel. 501 120 667
- PIASECZNO, ul. Kościuszki 18/41
Tel.-Fax. 22 756 75 36
Tel. 503 650 578
- LEGIONOWO, ul. Warszawska 28
Tel. 660 743 827- WYSZKÓW, ul. Orla 3
Tel. 502 048 946; 502 052 394
PS. Koszt rzeczoznawcy to około 200 zł netto za ekspertyzę (szczegółowa jest droższa + ewentulana dokumentacja szczegółowa dla kancelarii).
PS2. Gwarancja gwarancją Pamiętaj ze przysługuje Ci rękojmia/niezgodność towaru z umową i możesz z jej ramienia domagać się usunięcia wady, obniżenia kosztów zakupu, bądz odstąpić od umowy zakupu na podstawie art. 556-576 kodeksu cywilnego.
Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 04-01-2012 o 22:22
Dlaczego BMW ? Bo lubię mieć akumulator w bagażniku !!

Dziękuję bardzo Tygrysiu![]()

Jestem umówiona na spotkanie.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki