Heja, potrzebuję tak jak w temacie ogarniętego magika od alfy 145 TS, najlepiej Ciechanów lub blissska okolica. Pozdrawiam!;D
Heja, potrzebuję tak jak w temacie ogarniętego magika od alfy 145 TS, najlepiej Ciechanów lub blissska okolica. Pozdrawiam!;D
To co kolego nadal nie uporałeś się ze swoimi kłopotami???
To co było na początku to pan pikuś
wymieniłem świece,kable,cewki,sondę,termostat z czujnikiem,wałki rozrządu,czujnik wału,oczywiście ustawianie rozrządu i alfa w dniu wczorajszym odmówiła posłuszeństwa
mechanior kazał mi elektrozawór wariatora wymienić a błąd pokazuje czujnika wałka (kompletnie nie rozumiem) no i biegi przy okazji przestały wchodzić, nie można ani wyjąć ani włożyć,wysprzęglik nie cieknie, łapa ok, linki pracują prawidłowo, delikatnie cieknie mi pompaka sprzegła ale nie wiem czy to unieruchomiłoby samochód, także podsumowując byłem u mecha, odłączył mi elektrozawór i powiedział że do wymiany (na podłączonym strzela w kolektor a na odłączonym było ok) z uśmiechem wsiadłem i jadę do domu, nagle obroty spadają, zatrzymałem się i ku mojemu wielkiem wkur nie ma biegów i nie można odpalić auta, jak głupi pchałem samochód do domu w sobotę o 10 rano gdzie największy ruch ;D pod domem biegi na zgaszonym wchodzą ok a na zapalonym wgl, auto jak odpaliło obroty miało 500-600 na granicy zgaśniecia, a no i jeszcze były opiłki na elektromagnesie znajdującym się w czujniku wału, wszystko po wymianie wałków, miarka się przebrała i potrzebuję kogoś kto się zna tak na 100%![]()
Stary to masz poważny problem, którego rozwiązanie może być proste. Kolega Rzmudzior może mieć rację z tym czujnikiem. Szkoda że od razu tego nie zrobiłeś przy wymianie wałków bo to by jedna robota była. Oglądałem też Twój filmik i jedno co mi się nie podoba to te mignięcia kotrolki wtrysków. Potrzebny jest Ci dobry komp. A raczej dobry meches który będzie potrafił się nim posługiwać. To że po odłączeniu elektrozaworu było ok to raczej spowodowane było tym że samochód przełączył się w tryb awaryjny i sam sobie ustawiał jakieś domyślne parametry. Co do biegów to możliwe że Ci padło łożysko oporowe. Sprzęgło ciężko chodzi czy leciutko??? Bo u mnie chodziło dosyć ciężko, na początku myślałem że tak ma być ale po wymianie łożyska oporowego chodzi leciutko. Jeśli chodzi o mechanika to nadal polecam tego swojego ale niestety teraz masz problem jak tu dojechać bo auto niesprawne. A z okolic Ciechanowa nie znam nikogo.
- - - Updated - - -
Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz. A masz namiary na kolesiów, którzy handlują używanymi częściami do alf??? Oni są z Ciechanowa podobno. Nigdy u nich nie byłem ale mam numer tel to jak coś to Ci mogę podać. Może oni Ci pomogą albo polecą kogoś dobrego do Alfy.