Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Porady przy zakupie - Dział zawiera porady dotyczące zakupu Alfy. Nowe tematy w tym dziale wymagają akceptacji moderatora - zanim zadasz pytanie użyj opcji SZUKAJ.
    Użytkownik Romeo Avatar motofan
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 T.SPARK 16V 1999r
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    5 d 17 h 9 m

Domyślnie proszę o pomoc

Mam pytanie gdzie można sprawdzić niemieckie tablice, jakaś strona do sprawdzenia historii auta?
    Ostatnio edytowane przez motofan ; 08-11-2010 o 22:17

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Embrion
    Auto
    AR159 2.4JTD
    Czas spędzony na forum
    7 m

Domyślnie

Z tego co widzę to stare forum jest pod adresem: www.bez-wypadkowe.net
    Inne pozostałe to klony. Plus taki, że nie trzeba się rejestrować, żeby przeglądać forum.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8
    Czas spędzony na forum
    5 d 21 h 4 m

Domyślnie

Cytat Napisał motofan Zobacz post
    Mam pytanie gdzie można sprawdzić niemieckie tablice, jakaś strona do sprawdzenia historii auta?
    Napisz na jakich auto jest tablicach czy żółtych czy czerwonych. Powiedz sprzedawcy żeby dał ci Niemiecki dowód rejestracyjny i tam będziesz miał napisane ilu auto miało właścicieli i rok produkcji. Niemcy piszą datę pierwszej rejestracji a nie rok auta. Jak auto jest z Niemiec z autentycznym przebiegiem i kupowane od Niemca dostaniesz książkę serwisowa gdzie zobaczysz do kiedy auto było serwisowane. Jeszcze możesz dostać rachunki co było robione tak jak ja do 155 V6 ale to musiałbyś mieć auto od Alfisty.

Użytkownik Romeo Avatar motofan
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 T.SPARK 16V 1999r
    Czas spędzony na forum
    5 d 17 h 9 m

Domyślnie

Auto przyjechało z Niemiec ani na zółtych ani na czerwonych. Tablice były biało czarne z napisem po lewej "d" i tyle dlatego nie wiem co to za tablice.

AR 156 2.0 TS ECU M1.5.5 '99r

[Nie ma ludzi którzy nie rozumieją, są tylko ludzie którzy źle tłumaczą.]

Użytkownik Romeo Avatar rain
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156 2.4 20V
    Czas spędzony na forum
    9 d 15 h 59 m

Domyślnie

Takie tablice to moja babcia na drutach by umiała zrobić.....

Jest: Alfa Romeo 156 2.4 175KM Była: 156 1.8 144KM i Lancia Lybra 2.4 JTD 136KM

Użytkownik Embrion Avatar jacekkaczorowsk
    Mieszka w
    Łomianki
    Auto
    Alfa 156 1,9 jtd/115KM i Alfa 166 2,4jtd/ 150KM
    Czas spędzony na forum
    8 h 23 m

Domyślnie

Taka strona to dobry pomysł ale z moich informacji to już w Niemczech wpisują lewe przebiegi, także sprawdzanie nic nie pomoże.
    Co do bezwypadkowych samochodów z polski to mam w firmie kilkanaście samochodów z leasingu i nie są one bezwypadkowe. Były naprawiane w ASO, fakt że dobrze to robią i wymieniają na części oryginalne z pojedynczym malowaniem ale to nadal będzie auto powypadkowe. Nawet jak znawca tematu coś zauważy to ciężko jest się zorientować co dokładnie było robione.
    Ja jestem za tym aby przebiegi wpisywać oryginalne nawet jak przekraczają 200tyś i więcej. Ja sam mam 2 alfy jedna ma 210tyś a druga 190tyś, zresztą kupiłem je także z niemałym przebiegiem.
    Każdemu życzę aby jego "VW" tak wyglądał po 200tyś jak moja 156 ;-)))
    Jak się dba o auto to zawsze się odwdzięcza bezawaryjną jazdą.
    Pozdrawiam wszystkich, którzy się ze mną zgadzają.

Użytkownik Embrion Avatar OnanBarbarzynca
    Mieszka w
    Alsdorf / Niemcy
    Auto
    Kia Clarus 1.8 / 116 PS / 1999 / Sedan
    Czas spędzony na forum
    16 h 29 m

Domyślnie

Cytat Napisał motofan Zobacz post
    Auto przyjechało z Niemiec ani na zółtych ani na czerwonych. Tablice były biało czarne z napisem po lewej "d" i tyle dlatego nie wiem co to za tablice.
    Prignitz tutaj autko było zarejestrowane w Niemczech
    Ostatnio edytowane przez OnanBarbarzynca ; 03-03-2012 o 18:14 Powód: Za duża czcionka

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

bezwypadkowe

next car gubin

bezwypadkowe.netbezwypadkowe forumbezwypadkowe netnexcar wrocławnext-car gubinwiejowscy opinienext car gubin opiniebezwypadkowe .netbezwypadkowy.netwww.bezwypadkowy.netgubin oszuścibez wypadkowebez-wypadkoweautokomis wiejowscy opiniesamochody z gubina opinieEmerauto opinie bezwypadkowebezwypadkowy .netbezwypadkowy forumauto komis wiejowscy opiniebezwypadkowe 2 w 1bezwypadkowe forum opiniewww.bezwypadkowy.net;nextcar gubinsamochody z gubinawww bezwypadkowy netproblemy z rejestracją na bezwypadkowy.netbezwypadkowa.netbez-wypadkowe.netbezwypadkowe.net forumauto-komis wiejowscy opiniestrona do sprawdzania auto po tablicywww bezwypadkowynext car oszuścioszusci samochodowi gubingubin zbieznosc geometriawww.pewneauta.netautokomisy niemcy alfa romeonext car nie polecamwww.tablica.wałbrzych samochodyhttp:bez-wypadkowe.net cieszynmaciek215 bez-wypadkowekontakt nexcar wrocławnextcar gubin opinieoszusci samochodowihandlarze samochodów gubinsamochody gubin opinieoszuści auto-komis wiejowscyjak sprawdzic samochod po tablicach z niemiecbezwypadkowe net co to jesthttp:bezwypadkowe.netf67bielecki bezwypadkowe netforum bezwypadkoweauto klon z niemiecbezwypadkowy.net kodykomis w gubinie opiniegubin handlarze samochodamibezwypadkowe vinkto zbombardował gubinalfa gniezno forum opinieopinie Wiejowscyjak sprawdzic historię właścicieli auta w niemczechbezwypadkowy net opiniegitauto opinie bezwypadkowe netoszuści z gubinaserwer bez-wypadkowe.netwww.bez-wypadkowe.netgubin sprzedawcy samochodów opiniegubin oszuscigubin forum samochodywww bezwypadkowy net.

Zakładki

Uprawnienia