Paliwo 95 V-Power. Cykl w 100% mieszany. Bardzo delikatnie obsługiwany pedał gazu i lekkie trzymanie się zasad Eco-Drivingu
Średnie spalanie wyszło na poziomie 10,5 litra
witm
jako użytkownik v6 też polecam v6 w mieście 13 to rczej minimum njczęściej to 15l, ale na trsie przy jeździe do 130 można utrzymać poniżej 11 litrow, moje minimum to 9 litrow ale to raczej była niedzielna procesja a nie jazda. Zgadzam się, że trudno zepsuć ten silnik. trzeba się postarać. bez problemow robi po 300 tys. i więcej przebiegow wystarczy popatrzeć na ogłoszenia z AR 164 i 75.
Paliwo 95 V-Power. Cykl w 100% mieszany. Bardzo delikatnie obsługiwany pedał gazu i lekkie trzymanie się zasad Eco-Drivingu
Średnie spalanie wyszło na poziomie 10,5 litra
Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
jak czytam na forum to wychodzi że najbladziej awaryjny silnik to 2,0 TS, przekręcona panewka to coś co zdarza się raz na jakiś czas.
Co do spalania, to kiedyś rozmawiałem z jednym gazownikiem zawsze mówił że przyjąć trzeba 2,5 litra na jeden cylinder a dużo się nie pomylisz. I tak V6 x 2,5 daje nam 15 litrów. Moja Alfa to diesel (ale chce kupić V6), moja żona po mieście głównie jeździ Jeepem 5,2 V8 i spala nam 20 litrów gazu + coś tam benzyny ale nie wiem ile. Gaz jest sekwencyjny więc paliwa dużo pewnie nie idzie.
życie to ściganie reszta to czekanie
Zwykle 9.5L/100km w jeździe mieszanej, normalnej. Czasem mniej, jeszcze nie wzięła więcej.
Były: Fiat 126p 650; Honda Civic 1.4i EJ9; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic
Jest: Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed
u mnie w 2.0 ts zazwyczaj 11l bez wzgledu na rodzaj jazdy.. chociaz jezdze dosyc dynamicznie..
Jesli myslisz o V6, to ja będe Cie namawiał na GTA. Temat paliwa nie poruszam bo pali tyle ile powinien to tylko ta cena Pb jest nie właściwaAle powaznie, mysle ze warto sie zastanowic jeśli głównym zadaniem tego auta nie będzie przemieszczanie się w mieście i stanie w korkach to wg mnie wówczas należy sobie podarować również ver. 2.5 i pomyśleć o TSie. AR 156 ma oczywiścia minusy. Jeśli myśliż ze jest to auto 5-cio osobowe to chyba tylko w konfiguracji takiej, że tylna kanapa jest dla dzieciaków, zaś 2 osoby mogą swobodnie podróżować na ów kanapie - takie są moje doświadczenia, choć głównie prowadzę
. Przeguby zrywam co 60K km - tu by się przydał napęd 4x4 w wersji GTA
podobny problem dotyczy wszystkich przednionapędowców.
Życzę udanych alfołowów![]()
na alfaclubie jest fajna 2,5 V6 do sprzedania:
FORUM Alfa Romeo Club Polska - klub fanów Alfy Romeo :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: forum, wymiana informacji między użytkownikami,
Alfa Romeo 156 2.5 V6, 1999r., 2492cm3, 190KM - otoMoto
i co ważne kupiona w Polsce od pierwszego właściciela.Moim zdaniem warta zainteresowania![]()
Jeżdżę już ponad rok i 18 l to maja v6 to mi nigdy nie spaliła ,najlepszy wynik to 15l a sporo musiałem się nakręcić na te 15l ,średnio teraz w zimie na odcinku ok 7 do 10 km to ok 13 l .No chyba ,że ktoś ostro kręci na każdym biegu i ściga się na każdych światłach....
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
166 2.0 V6 TB -LPG-jest
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki