moje zdanie jest takie, jeśli chcesz auto do jazdy w dobrym stanie nie kupuj najtaniej! jak masz tylko 5 tys to poczekaj miesiąc - dwa, dołóż i kup np za 7 tys 145 bo w tych pieniądzach już kupisz zadbany egzemplarz, ja swoja 145 z początku produkcji dopieszczona na maxa sprzedałem za niecałe 6 tys zł a było to ponad 1.5 roku obecny właściciel teraz chwali sobie bardzo Belle i cieszy sie nią, wlewa paliwo, śmiga... wiec lepiej sie wstrzymaj z zakupem i kup coś konkretnego a nie dokładać i siedzieć u mechanika! najlepszy zakup to od kogoś z forum, to jest moje zdanie!
Pozdrawiam!
Obecnie AR 156 SW 2.4 JTD
Kiedyś AR 156 1.6 TS
Kiedyś AR 145 1.6 Bx
dźwięk wiem, jakbym szukał 145 to tylko z boxeremniestety w moim przypadku więcej kasy w najbliższym okresie nie wyciągnę, gdybym miał te 6-7 tyś to zabierałbym mazdę mx-3 od znajomego, 1.8v6 na sekwencji, klima, auto dopieszczone ale niestety brakuje mi trochę( te 5 tyś to będę miał za 2 miesiące, aktualnie mam 3 tyś), co prawda jestem trochę za duży do mx-3 ale jakoś dałoby radę
E tam z jazdą, po zrobieniu prawka miałem epizody ze 162 i jakoś żyje, jestem cały, nawet auta nie porysowałem. I to jeszcze epizod zimowy to był.
O 164 pisałem na swoim blogu często i gęsto także co nieco o tych autach wiem. Co do kwoty utrzymania- cóż ten samochód nie kosztuje mnie tak dużo jakby się mogło wydawac. Ja swoją z kupnem, ubezpieczeniami i urzędami to się zmieściłem w 5,5 tys zł. A jak ostatnio robiłem podsumowanie kosztów po roku czasu to nie przekroczyłem 10k zł i to z paliwem, tylko ja mało jeżdżę więc odliczając to paliwo to gdzieś z 7k razem z kwotą kupna, a cena zakupu to coś było koło 4 k zł. Do poważnych arcy usterek wpływających na bezpieczeństwo jazdy było przepalenie żarówki H1 oraz padnięcie regulatora napięcia w alternatorze. No i prawy kierunkowskaz - wtedy wymiana przekaźnika była.
Ale za 5 tys można też sie na niezłą mine wdupczyc. Poprostu 164 żeby kupic dobrą bez względu na finanse trzeba dobrze znac.
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/
Moim zdaniem jaelsi masz tak okrojony budżet i musisz sie napocić nad uzbieraniem 5 k na Alfinke to może byc cięzko z Alfą. Nie wtwierdze ze trzeba byc bogaczemale musisz miec swojego sprawdzonego mechaniora który nie będzie sie bał boxerka...
Na bank na poczatek włożysz troche w to autko, poza tym benzynka, a boxerki nie należą do super oszczędnych...do tego opłaty, OC - jak domniemam jestes młodym kierowcą więc zniżejk nie masz jeszcze, rejestracja autka, a nóż cos strzeli, ja po kupnie mojej 33 musiałem wymienic uszczelki pod głowicą, co wyszło po kilku tysiacach km..dało mi to wtedy po dupsku
Przelicz sobie na spokojnie wszystko...za 5 tysiaków możesz miec problem z kupnem auta, zrobieniem go na glanc - ze strony technicznej chociaż, opłaty, paliwko...
Nie odradzam kupna Alfki ale przemysl to dobrze, poszperaj w Naszym forum i oceń czy dasz radę...
Pzdr i Powodzonka
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Fiat Seicento 0.9 '98 -> Alfa Romeo 145 qv '99 -> Fiat Coupe 20vt '99 -> Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v '03
Nie zabijaj robaczka
Nooo ta 155 wygląda całkiem przystepnie...piękny silniczek...szkoda tylko ze zagazowana![]()
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki