Jako, że cały czas aktywnie szukam 156 po FL w sedanie i nie mogę znaleźć nic ciekawego naszła mnie myśl, że w sumie za podobne pieniądze można kupić ładną GT. Wyposażenie w standardzie jest naprawdę imponujące. Wadą są co prawda tylko 2 drzwi i widoczność z tyłu, ale Design samochodu to wszystko nadrabia.
Zastanawia mnie natomiast jak z awaryjnością samochodu. Czy zawieszenie jest tak samo słabe jak w 156? No i jak z cenami części? Czy jest duża różnica?
Proszę o Wasze opinie![]()
Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
ciut więcej pali (masa) , jak wygląda GT każdy wie, czerwone są zarezerwowane dla gejów (autorytet forum tak twierdzi...) , widoczność do tyłu - mało istotne , szukaj wersji z parktronikiem - nigdy nie udało mi się dotknąć czegokolwiek zderzakiem
2.0JTS w GT ma 2 katy i 4 albo 5 sond lambda - w 156 jest zdaje się nieco taniej w tej kwestii ...no i najważniejsze - jeżdżąc GT wydasz dużo więcej na kolacje w towarzystwie pięknych kobiet
awaryjność - kompletnie nic mi się nie psuło
gt to troche 156 a troche 147 nic innego zawieszenie płyta itd gt i 156 wspolne wiem tylko od mistrza w tej dziedzinie ze sztywna jest gt dosc no i co za tym idzie...ale prywatnie dla mnie jako uzytkownika 156 sedan kto wie czy gt nie jest praktyczniejsza pod niektorymi wzgledami ma dzielone oparcie i duzy otwor zaladunku a i bagaznik nie najgorszy ...

Obserwator737 masz pw
Odnośnie koloru, to nie wiem co za "autorytet" to pisał, ale minimalnie minął się z prawdą![]()
odpisano - check PW
---------- Post dodany o godzinie 21:45 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:44 ----------
to nie moja opinia (jakoś tak mam że lubię modelki płci żenśkiej) - przytoczyłem jedynie to co czytałem na forum
---------- Post dodany o godzinie 21:47 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:45 ----------
aha , o tych siedzeniach - 156 sedan rzeczywiście dali ciała , w GT masz składaną kanapę 2/3 - 1/3 plus tunel i podłokietnik , auto ma 3 zagłowki z tyłu czyli 5 osób w dowodzie rej.
jest dłuższe od 156 , siedzi się niżej , zawieszone jest też niżej i twardziej - co za tym idzie zupełnie inaczej można nią wchodzić w zakręty![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki