Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Porady przy zakupie - Dział zawiera porady dotyczące zakupu Alfy. Nowe tematy w tym dziale wymagają akceptacji moderatora - zanim zadasz pytanie użyj opcji SZUKAJ.
    Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    AR 75 w planach
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 h 58 m

Domyślnie

Cytat Napisał you Zobacz post
    A na S11 ponad 200km/h i mina kierowców BMW i innych...bezcenna
    Niektórzy to nawet ze zazdrości nie chcą zjechać z lewego pasa...wtedy trzeba im pokazać kto tu rządzi
    Koledze wypada przypomnieć, że na S11 nie jeździ się 200 km/h.
    Na odcinku A2-Kórnik to tylko droga ekspresowa (oznacza to węższe pasy od autostrady), do tego z kilkoma zakrętami nie spełniającymi wymogów nawet drogi ekspresowej - stąd są ograniczenia grubo poniżej standardowej 110. I poza tym co parę kilometrów jest węzeł - co GENERUJE RUCH JADĄCYCH WOLNIEJ. Jeżdżą też tam autobusy podmiejskie i PKS.

I aż strać pomyśleć jak kolega pokazuje, że to ON jedzie lewym, a reszta niech spier..

Jak już bardzo potrzebujesz przygrzać to rób to na autostradzie - jest praktycznie prosta i jest szansa, że ktoś Cię zauważy, a Ty nikogo nie zabijesz. Nie mówiąc, o przejażdżce na dzień otwarty na Torze Poznań.
    Na drodze do Śremu masz parę miejsc, gdzie skończyli MISTRZOWIE KIEROWNICY. I niewinne ofiary mistrzów też.
    Ostatnio edytowane przez mackul ; 03-02-2010 o 14:09

Użytkownik Rowerzysta Avatar you
    Mieszka w
    Okolice Poznania
    Auto
    AR 156 1.9 JTD 130KM
    Czas spędzony na forum
    18 h 37 m

Domyślnie

Kolego bez urazy, ale post napisałem nie długo po tym jak kupiłem auto i próbowałem go po chipowaniu. Może 2x w życiu przekroczyłem nim 200km/h i to tylko raz na S11 przez krótki odcinek, wtedy gdy było praktycznie pusto (tylko kilka aut na prawym pasie i Pan właśnie w BMW próbujacy mnie wyminąć).
    Nie uważam się za mistrza kierownicy, który pędzi non stop 200km/h. Jeżdżę rozważnie i bezpiecznie. Wiem kiedy można sobie pozwolić na chwilę zapomnienia, poza tym nie miewam ich już od dawna. Szanuję i oszczędzam moje auto - to była tylko próba.
    Pozdrawiam
    Kamil
    Kontakt: Kamil@alfista.pl
    Alfa Romeo 1.9 JTD 8v 105KM + virus = 130KM 310Nm@2240 obr./min.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Glovash
    Mieszka w
    CSW w PO
    Auto
    147 JTD 8v Rosso
    Czas spędzony na forum
    7 d N/A

Domyślnie

Panowie, mam pytanie..
    Miałem 2 auta na Pb... teraz jeżdżę klekotem.. Na chwilę obecną tknęło mnie na zmianę auta...
    Chciałbym kupic coś czym pojeżdżę spokojnie przez kolejne 1,5-2 lata i co w sierpniu zawiezie mnie i wróci z wakacji we Włoszech...
    Jako że od zawsze podobają mi się Alfy, a moja dziewczyna kocha wszystko co włoskie...
    Lepiej kupic benzynę czy diesla?
    za dieslem przemawia spalanie, elastycznośc i to, że JTD raczej są udanymi jednostkami i we wszelkich gazetach typu Auto Świat itp. polecają diesle.
    Kolejnym + jest to, że w rodzinie mam 2 ciężarówki, więc... wszystko jasne.
    - diesla... 1. 2mas, 2. turbo itp. 3. jakośc paliwa...
    Sam , przez rok trochę w diesla wpakowałem.. a to turbo się zawaliło, a to pompa wtryskowa... poza tym, nie wierzę w przebiegi sprowadzonych diesli poniżej 200+ tys

Co do benzyny... Lubię depnąc i diesla mi szkoda, a benzynę spokojnie można pokręcic wyżej.. jest cichsza... ale nie wiem czy silniki T.S. do mnie przemawiają i ... brałbym pod uwagę tylko 2.5 V6.
    Znajomy miał 2.5 V6 na sekwencji i nic mu się tam w sumie nie działo..
    Co do gazu to mam mieszane uczucia, ale... nie wiem czy chciałbym tankowac za 60 zł / 100 km
    Ogólnie to też bym nie chciał auta poniżej 140 KM, to teraz mam 120 przy 1100 kg, i trochę i tak już brakuje...
    Tak więc szukac zadbanego diesla ( 1.9 140 km/2.4) czy 2.5 V6 ??

Użytkownik Rowerzysta Avatar MaCias
    Mieszka w
    Centrum
    Auto
    soon alfa 166
    Czas spędzony na forum
    6 h 51 m

Domyślnie

to chyba proste jeśli lubisz sobie depnąć i stać będzie ciebie na tankowania to 2.5 bierz, jeśli jednak chcesz zostawić grosza w kieszeni weź 2,4 potem chip i powinno ci starczyć. Teraz sam sobie odpowiedz na pytanie na co będzie ciebie stać.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156 SW 2,5 V6 2002
    Czas spędzony na forum
    3 d 17 h 54 m

Domyślnie

Podobno V6 na trasie jest w stanie zatrzymać tylko rozwalona miska olejowa Jak jesteś w stanie wydać na paliwo te 60 pln/100 km jazdy po mieście (w trasie 40-45 zł/100 km) to nie masz się nad czym zastanawiać. Poza tym ten klang silnika....

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Dobrzyń/warszawa
    Auto
    AR 156 SW pojemność 2400
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

ja mam 2.4 i nie narzekam
    co do turba etc, przy odpowiednim traktowaniu, i jeśli już nie kupi się zajechanego nie powinno być problemu.
    a ja mam ori przebiegu 220kkm a auto z 2000roku;P

http://www.forum.alfaholicy.net/nasze_belle/17549-156_sw_2_4_jtd.html <-moja niunia

Użytkownik Romeo Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    156 3.0 V6 98r
    Czas spędzony na forum
    16 d 9 h 32 m

Domyślnie

My tu za Ciebie nie wybierzemy bo niby jak, każdy chwali swoje. Robię 150tyś km rocznie dieslem i mam ich serdecznie dość. A że w benzynie baaaaaardzo odpowiada mi kultura pracy, obroty, sposób rozwijania mocy (np. od 30km/h na piątce do 200km/h ;-) i to że nie mam za bardzo czasu jeździć prywatnie (rocznie max 15tyś) kupiłem z premedytacją last cuoresportivo alfy. Jak masz wolne tysiąc złotych miesięcznie i nie latasz dużo bierz V6, jak nie, mocnego diesla (2.4) - proste jak drogi w Holandii.
    156 3.0 V6

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)