Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Porady przy zakupie - Dział zawiera porady dotyczące zakupu Alfy. Nowe tematy w tym dziale wymagają akceptacji moderatora - zanim zadasz pytanie użyj opcji SZUKAJ.
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar Spartan
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Lancia Kappa 2.0 VIS
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 h 49 m

Domyślnie

Zawieszenie zawsze było problemem w Alfach jeżdzących po naszych poligonach nazywanych drogami:/. Między innymi to był główny powód dla którego zrezygnowałem z oglądanej wcześniej 156 2.0 TS i kupiłem Kappę.
    W tej chwili bardziej jestem skłonny kupić AR 166 2,4 JTD niż AR156 - aczkolwiek jeśli się trafi nie zajechana 156 , nawet 1,9 jtd to wezmę ją pod uwagę
    Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi i czekam na opinię innych
    ZBIERAM GRUPĘ NA SAFARI PO KENII.
    ORGANIZACJA PRZEZ RDZENNEGO MIESZKAŃCA TEJ PIĘKNEJ KRAINY - kontakt pw

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iwok
    Mieszka w
    okolice Poznania
    Auto
    166 2.4 JTD distinctive nero volcano 2002
    Czas spędzony na forum
    2 d 22 h 47 m

Domyślnie

Kupiłem 166 jesienią. Wymieniłem całe zawieszenie, wtryski, nagrzewnicę, termostat i jeszcze parę drobniejszych rzeczy. Remont kosztował ok 10 tys. Teraz auto śmiga jak nowe.
    Części są porównywalne do części aut w tej klasie (BMW 5, Audi A6 etc). Silnik nie jest zwykle większym problemem, zawieszenie wymaga wymiany co 100 tys. i to jest największy problem w tym samochodzie, ale moim zdaniem warto.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Spartan
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Lancia Kappa 2.0 VIS
    Czas spędzony na forum
    1 h 49 m

Domyślnie

Po głębszym przemyśleniu sprawy, zdecyduje się jednak na 156 1,9 JTD. Mam kilka sztuk na oku do oglądnięcia w rocznikach 98-00 i w przedziale cenowym oscylującym w granicach 10 tysięcy - generalnie myślę nad sprowadzeniem auta z UE. Apropo's AR156 - jak się sprawuję elektryka w tych autach? generalnie każde włoskie auto jakie miałem robiło czasami baaardzo przykre niespodzianki jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju przekaźniki, bezpieczniki i inne pierdółki...
    ZBIERAM GRUPĘ NA SAFARI PO KENII.
    ORGANIZACJA PRZEZ RDZENNEGO MIESZKAŃCA TEJ PIĘKNEJ KRAINY - kontakt pw

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KKrzysztof
    Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    Fiat Coupe 2,0
    Czas spędzony na forum
    13 h 30 m

Domyślnie

Cytat Napisał Spartan Zobacz post
    Po głębszym przemyśleniu sprawy, zdecyduje się jednak na 156 1,9 JTD. Mam kilka sztuk na oku do oglądnięcia w rocznikach 98-00 i w przedziale cenowym oscylującym w granicach 10 tysięcy - generalnie myślę nad sprowadzeniem auta z UE. Apropo's AR156 - jak się sprawuję elektryka w tych autach? generalnie każde włoskie auto jakie miałem robiło czasami baaardzo przykre niespodzianki jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju przekaźniki, bezpieczniki i inne pierdółki...
    jak kupisz za 10 tyś to raczej problemy się pojawia, i czy nie lepiej kupić od kogoś z klubu drożej ale przynajmniej pewniej, wiele auto możesz znać i będziesz wiedział co było robione wielu opisywało wszystko na forum, poczytasz i dowiesz się wszystkiego,
    U mnie z elektryka miałem jeden problem a mianowicie system anty napadowy który został wyjęty i więcej problemów nie miałem,
    życie to ściganie reszta to czekanie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Namekuzi
    Mieszka w
    Szczecinek
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9JTD
    Czas spędzony na forum
    6 h 1 m

Domyślnie

Jeśli mogę wtrącić to ja posiadam AR 156 1.9 JTD 99 od 5 miesięcy i jeśli chodzi o elektryke to wymieniłem tylko 1 bezpiecznik więc moim zdaniem jest dobrze

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

alfa romeo 166 2.4 jtd opinie

alfa 166 2.4 jtd opinie

alfa romeo 166 2.4 jtd spalanieopinie alfa romeo 166 2.4 jtdalfa romeo 166 2 4 jtd opiniealfa romeo 166 2 4 jtdalfa romero 166 2 4 jtd opiniealfa romeo 166 2 4 jtd spalaniealfa 166 2 4 jtd opiniealfa romeo 166 2.4 opiniealfa romeo 166 2 4 opiniealfa romeo 166 2.4 jtdmspalanie alfa 166 2 4 jtdalfa romeo 166 2.4jtd spalanieopinie na temat alfa 166 2 4 jtdalfa romeo 2.4 jtd opinieforum alfa romeo 166 2.4 jtd zawieszenieopinie o silnikach 2.4 jtd alfa romeo 166opinie o alfa romeo 166 silnik 2 4 dizelopinie alfa romeo 166 2.4jtd2 4 jtd alfa romeo spalanie1666 2 4 jtd osiagispalanie alfa romeo 166 2 4alfa romeo 166 2.4jtd opinieco sadzicie o alfie 2 4 jtd

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia