ja mam 156 2,4 JTD - posiadam ja od półtora roku - generalnie auto nie sprawia problemów ale przy 200 000 zrobiłem duży przegląd i wymieniłem masę rzeczy a raczej wymienili je w Le-car, takim dużym wydatkiem bylo koło dwu masowe - chociaż przyznam że i sprzęgło i duwu mas nie były jeszcze w kiepskim stanie, zwłaszcza sprzęgło które wyglądało bardzo dobrze, du mas spokojnie by jeszcze pojeździł ale postanowiłem wymienić i jużpoprzedni własciciel tez na wyrost wymienił turbo na fabrycznie regenerowane zakupione w serwisie, ale potrzeby wielkiej nie było zmiany po prostu poprzedni własciciel to też Alfiak
![]()
U mnie mam chipa robionego w Vtechu i nie ma problemów z niedostatkiem mocyauto spisuje sie super, podobno sam kierownik serwisu Auto Plusa Pan Janusz stwierdził że nie jechał jeszcze tak zbierającą się alfa 2,4
, leje olej pełen syntetyk wymiany co 10 tyś
Co było robione w skrócie ale wiele na wyrost bo spokojnie by wytrzymały te części dużo dłużnej, mam przebieg 215 tyś obecnie
przepływka, czujnik położenia wału, pasek rozrządu, pasek wielokolorowy, alternator, wahacze górne i dolne, łączniki stabilizatora, tarcze hamulcowe, amortyzatory, akumulator,
jednak spokojnie większość tych części by jeszcze jeździła po prostu jak miałem luz na wahaczu to wymieniłem wszystkie i tyle,
spalanie najmniejsze 7,5 największe 8,5 główne autostradą podróżuje ,

Odpowiedź z cytatem
poprzedni własciciel tez na wyrost wymienił 

Zakładki