159 ti vs A5 2.0TFSI

• Autor wątku Autor wątku krzysik29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krzysik29

Guest
Proszę o radę. Jak w temacie zastanawiam sie nad tymi modelami. 159 będzie nowa tylko czy obnizone zawieszenie w wersji ti( 1750 TBi) nie przyspozy mi więcej udręki niż przyjemnosci ?? Czy postawić na niemiecką, lekko nudną technologię(ale takze piekną).
Proszę o rzetelne porady, dziękuję.

Witaj :)
Niemiecka technologia hmm czy ona jest piękną ?? kwestia gustu :):) . ja bym zdecydowanie wolał 159 tylko bez pakietu TI sam mam sport pack w swojej 156 nie jest to co prawda TI ale wiem ze w codziennym uzytkowaniu takie zawieszenie bywa z reguły uciążliwe :):). Decyzja oczywiście należy tylko do ciebie :):) zycze trafnego wyboru :)

"Niemiecka technologia hmm czy ona jest piękną ??"

Chodziło mi bardziej w co jest odziana owa technologia. Nadwozie A5 zaprojektował Walter de Silva i powinno być jasne, pozdro.

A co do Brery to auto ładne jednak wolę 159, bardziej mi sie podoba.

Ostatnia edycja:
za kawalera brałbym A5 pewnie
teraz - 159 - też ładne

Ostatnia edycja:
Święte słowa. Chociaż mnie 159 tak troszeczkę rozczarowała, bo nie widzę wielkiego skoku we wnętrzu w stosunku do 156... z zewnątrz innq sprawa... ale w środku... hmm... ten czerwony wyświetlacz mi Audi przypomina :(

Radzę Ci brać Audi, lepiej trzyma cenę, jest marką super pewną i wg mnie niestety jest to autko o trochę wyższym prestiżu. Ale to tylko moje osobiste zdanie. Pozdro.

Wydaje mi się, że w przypadku zakupu nowych, różnicy w niezawodności 159 i A5 być nie powinno... Koszty utrzymania to inna sprawa. Jeśli ma być na sportowo, to ja bym szukał 156 FL Rosso Alfa w V6 :).

rafter bardzo sobie chwalił A5 właśnie z tym silnikiem. 159 jest bardziej stylowa, a A5 typowo elegancka. Ja chciałbym mieć obie :) Bez względu na to co wybierzesz i tak będzie się wyróżniał na drodze, a mali chłopcy będą pokazywać palcami "ale ona ładna" :)

Najlepiej w S-Line.

Dla mnie S-line to bełkot marketingowy Audi za który karzą sobie dopłacać górę pieniędzy . A swoją drogą worek ziemniaków dla tego kto odróżni A5 w wersji S-line od normalnej zwłaszcza w czarnym lakierze :P

Ja na pewno bym nie wybrał Audi ponad 159. Samo Audi jest ok. Dobry solidny samochód. Ale nic poza to. To kolejna próba Niemców wciśnięcia ludziom kitu, że oni też mogą robić samochody z duszą. Ja tego nie kupuję. To VW z innym znaczkiem i do tego co najwyżej ładniejszy.
159 jest piękne i również solidne. Jest gama dobrych silników. Wady? Oczywiście gorzej trzyma wartość.
Ale porównywać 159 z jakimkolwiek Audi, bo Niemcom się coś przewidziało to jest za dużo na moje nerwy :D

Z góry przepraszam właścicieli Audi :P To moje prywatne poglądy.

To ja wolę lepszą wersję VW niż lepszą wersję Fiata... Wg Twojego rozumowania Asturas. A tak na serio to wydaje mi się, iż nie miałeś do czynienia z nowymi modelami Audi/BMW/Mercedesa, a jeśli miałeś to zauważyłbyś, że w ostatnich latach Audi nie ma praktycznie konkurencji...

Miałem, ale tylko ze starszą generacją, a konkretnie z A4.
Wiedziałem, że moje rozumowanie zaprowadzi do Fiata, ale jakoś trudniej mi dojrzeć w Alfie Fiata niż w Audi Volkswagena.

Poza tym ja nie jestem obiektywny, bo ja nie lubię niemieckich aut. Audi może sobie nie mieć konkurencji, może być rewelacyjne, ale to ciągle Audi i tylko Audi. Ot, niemiecki solidny dupowóz. Fajniejszy i nieopciachowy jak Golf, ale jednak.

Amortyzatory
Powrót