Jak co 2 lata przyszedł czas na zmianę auta. (Jeździłem wcześniej Corollą, teraz VW POLO SDI 2000 z faltdachem - taki niby cabrio).
W końcu postanowiłem kupić auto z większą fantazją, o czym zawsze marzyłem. Przeszukując auta na Otomoto trafiłem na zakładkę Alfa i okazało się, że stać mnie na GT!! Jak ją ujrzałem na zdjęciach, zakochałem się od pierwszego wejrzenia! Codziennie przeglądam ogłoszenia, czytam forum i cały czas się zastanawiam. Auto, które kosztowało na starcie 145.000, po 6 latach kosztuje 30.000. To się nie zdarza w wielu markach. Fatalnych opinii i kawałów o Alfach i Lanciach słyszałem całe życie mnóstwo, ale nie znam nikogo, kto jeździ takim autem dlatego postanowiłem się tu zarejestrować i Was zapytać. Jak to jest na prawdę?
Jeżdżę autem ok.12.000 km rocznie, większość po mieście Łodzi, niestety - bo w mieście dziury są większe niż za miastem. Bardzo boję się o zawieszenie Alfy. Jak one sobie radzą w Polsce.
Proszę zapomnijcie o jej wyglądzie, wiem, jest bella, i napiszcie jak często odwiedzacie warsztat, co psuje się najczęściej i na co zwrócić uwagę przy kupnie JTD 1.9.
Z góry Gracie Mille!
http://www.forum.alfaholicy.org/gt/3...osci_alfy.html
polecam powyższy temat, i zycze udanych poszukiwań.
pzd.
matusca thanked for this post

pogadaj z nim:
http://forum.alfaclub.pl/profile.php...profile&u=2164
miał gt , teraz ma znowu gt i jest z Łodzi

Generalnie GT za 30 tyś mocno bym się przyjrzał, bo różnie bywa z tymi teoretycznie tańszymi egzemplarzami. Oczywiście jak zawsze wyjątki się trafiają, ale to trzeba mieć trochę szczęściaSamochód ogólnie rewelacyjny. Jeśli znajdziesz zadbany egzemplarz to nie będziesz mieć problemów. Silnik 1.9 JTD jak najbardziej polecam
![]()
Po roku jeżdżenia tym samochodem śmiało mogę go każdemu polecić. Jeśli musiałbym się czegoś czepiać to zawieszenia, ale to w sumie problem większości Alf![]()
Ostatnio edytowane przez Paweł24 ; 09-08-2010 o 11:52
Stało się.Mam swoją Bellę. Sprowadziłem jednak z Belgii. Ależ to ma kopa!! Dziękuję (mam nadzieję), że mi jej nie odradziliście!

No to czekamy na temat w dziale Nasze BellePochwal się zdjęciami. Napisz też coś więcej o samochodzie, jakie wyposażenie, silnik itd. No i jeśli można wiedzieć ile wyniosło Cię auto razem z opłatami
![]()
![]()

Poka, poka !!!
Witamy w małym gronie GT na forum![]()
witamy kolejnego alfaholika;
pięknych aut nigdy za dużo na naszych ulicach...
nigdy nie miałem niemieckiego samochodu - i nie żałuję...
)) pokażę i opiszę ją, jak w końcu zakończę ten beznadziejny proces wprowadzania auta na polską ziemię. Może uda się przed następnym weekendem!
a tymczasem mam do Was pytanko - czy wiecie może jak zmienić język na tym wielkim wyświetlaczu? jest tam teraz francuski, ale mam nadzieję, że można to zmienić na jakiś inny język, np angielski. Macie może jakąś instrukcję obsługi tego urządzenia w wersji elektronicznej,np PDF?

Gratulacje zatem - jaki kolor?
Do zobaczenia na łódzkich wertepach![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki