Masz żonę, dziewczynę, narzeczoną? Jak nie, to może forumowa brać też Ci ją wybierze?
Zaraz posypie się postów pod tytułem - każdy swoje chwali. Bierz V6![]()
Witam chciałbym poznać wasze zdanie. A więc w okolicach września lub początku października kupuje alfe 156 i nie będę tu już pisał jaka jest piękna etc. bo to chyba każdy z was wie. tylko mam dylemat jaki silnik wybrac czy oszczednego diesla czy benzyne z gazem lub nie, wczesniejsze auto miałem w benzynie z gazem ale w pracy jezde cały czas dieslem wiec wiem jakie sa plusy oraz minusy jednego i drugiego. zastanawiam się tez nad v6 ale tylko do zagazowania lub już z instalacja ma przepiękne brzmienie i ta moc
. jtd jest niezawodny a zarazem oszczędny ale z drugiej strony to już nie ten dźwięk
Chciałbym poznac wasze zdanie na temat awaryjnosci i zalet tychze silników.
P.S. przeczytałem już chyba całe forum ale chce żebyście mi coś doradzili .
Masz żonę, dziewczynę, narzeczoną? Jak nie, to może forumowa brać też Ci ją wybierze?
Zaraz posypie się postów pod tytułem - każdy swoje chwali. Bierz V6![]()
156 3.0 V6
Po wielu rozkminkach jtd/ts/v6 doszedłem do wniosku że v6![]()
ts - odpada od razu;
jtd - może być ale nie w aucie które kupuje się żeby jeździć a nie 'jeździć';
v6 - moc, moment, dźwięk, awaryjność (brak), oczywiście silnior do zagazowania i wcale nie traci na mocy tylko trzeba to dobrze zrobić i mieć oko na gazownika. Poza tym na forum jest topik co i jak z gazem do v6.
Bierz v6![]()
Właśnie v6 najbardziej by mnie cieszyło ale boje się ze silnik możne być awaryjny i duże koszty eksploatacyjne (nie liczę tutaj paliwa czy gazu) a diesel to wiadomo. tak wiec muszę wybrać czy z rozsądku jtd czy sercem (v6) kupić alfe . byłem jedna v6 oglądać i przejechałem się około 15 km to powiem ze zrobiła na mnie piorunujące wrażenie aczkolwiek sprzedający powiedział wprost ze miesięcznie wkłada około 1500 na naprawy auta dlatego się zastanawiam![]()
tak jak wszyscy bierz v6
Crazy Piramid Pizza - Łódź - Białostocka
Zadzwoń i zamów pizzę: 42 680 25 45 lub 505 121 503
Łódź, ul. Białostocka 7B, Czynne: nd-czw 12:00-22:00, pt-sob 11:00-24:00
http://www.piramidpizza.pl/lodzkie/lodz-bialostocka
Czesci AR 155 ,146
GG 8401768
Akurat silnik w V6 jest najmniej problemowym elementem o ile wiem, a conieco wywiadu odnośnie eksploatacji zrobiłem przez zakupem. Jak znajdziesz egz nie kombinowany przez 10 handlarzy i na początku po zakupie nie będziesz oszczędzał ani grosza i doprowadzisz auto do porządku, to nie spodziewałbym się niespodzianek. 1500 na naprawy miesięcznie ? dziwne, może on ma jednak diesla)
Tak swoją drogą, jak obserwuję na forach podobne zapytania, to zawsze wybór w głowie pytającego jest już dokonany (diesel oczywiście).
Jak ktoś naprawdę chce Vkę to się nie pyta. Skoro pytasz, to jej wcale tak naprawdę nie chcesz
Wg mnie kolejność : V6, TS.
A jtd ?- jak ma być rozsądnie, to passat jest rozsądnym autem.
AR 156SW
ilu ludzi tyle opinii... wiec nie spodziewj sie cudów, bo takich tematów na forum było już kilka i zawsze prowadziły do...![]()
156SW 1.9jtd 116km 02r. - jest
156 sedan 1.9jtd 116km 01r. - była
jak przeglądałeś forum to na pewno czytałaś o tych silnikach, w tym temacie tak jak koledzy pisali ile ludzi tyle opinni. Wybór należy do ciebie.
Bierz TS, lekki silnik i auto pięknie w zakręty wchodzi. Przy właściwej obsłudze, awaryjność to bajki opowiadane przez ludzi, którzy nawet go z bliska nie widzieli.
Uczciwa i wydajna praca podstawą dobrobytu narodu.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki