Eeeee gadanie...boxerki dobrze utrzymywane są super, sam mam w garażu 145 1,7 16V i jest świetna, od lutego zeszłego roku wymieniam tylko płyny i dolewam paliwa, nic sie nie dzieje, moja Pani nia jeździ i jest zachwycona, więc cos w tym musi byc
Jeśli znajdziesz dobry egzemplarz to będziesz zadowolony. chciałem tez kupować 155 ale była za duża i nie potrzebna była druga duża Alfka wiec padło na 145 i jest miodzio!
Pzdr
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
a ja jednak polece boxerka 145. ale nie żałuj jak masz 5000 to kup boxerka za 5000tys. mozna dostac juz swietny egzemplarz,
145tka - moje pierwsze auto, chociaz zaczynalem i nadal jezdze mondeo w kombii - i powiem szczerze jak ktos ma pojecie o jezdzie to nie ma problemu z za duzym autem - pozniej bedzie latwo
co do alf wracajac,
patrzac po sobie to jednak stosunkowo trudne auto dla swiezego kierowcy, skrecanie jak nie wiadomo z czym to porownac, ale no parkowanie i manewrowanie wymaga jednak umiejetnosci - dlatego tu jedny minus odnosnie alfy.
dalej co do awaryjnosci - ja nauczony wlasnym doswiadczeniem ze mlody kierowca dba podwojnie - przynajmniej moj alfik dostaje wszystko czego chce - nie bedzie problemu.
oczywiscie pojawiaja sie usterki - ale jak w kazdym aucie.
przy 145/146 jest to dobre, ze jest strasznie duzo czesci - jak zajechalem skrzynie - zamiennikow znalazlem dziesiatki - pojechalem kupilem - skrzynia w swietnym stanie - zero problemów - ceny tez ok.
co do alfy lac dobry olej dobre paliwo - nie katowac ale tez nie mulic - bedzie jezdzilo
moj wybor padl na 145 (bylo jeszcze 146 w opcji) i powiem szczerze ze nie zaluje - ani troche![]()
model 155 z silnikiem 8V,dlaczego? tanie zawieszenie w naprawie(mialem 164 i ceny czesci byly duzo wieksze),bezawaryjny silnik i jego osprzet(co sie nie tyczy 16V gdzie nalezy co jakis czas wymieniac przeplywke itp)...
Sorry z OT-czy do 155 montowano pasek na alternator z czerwonym napisem Alfa Romeo?
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za rady. Ostateczny wybór padł na Alfę 145. Dziś dokonałem zakupu i mam nadzieję, że będzie mi służyła w miarę bezproblemowo przez najbliższy rok-półtora. Później przyjdzie czas na model 156, a po paru kolejnych latach na 159. Ścieżkę mam już wyznaczoną. Inne samochody mogą dla mnie nie istnieć
Pozdrawiam wszystkich alfaholików!
Super furke wybrałeś!!
Pochwal się w odpowiednim dziale!!
I życzę szerokości / przyczepności
No i bezawaryjnej jazdy![]()
Witam Alfaholików ;] Zdałem niedawno prawo jazdy i mam na oku Alfe 146. Tylko nie wiem jaki silnik wybrac... Co powiecie o diesel'u ? Myślałem też o benzynie+lpg, ale slyszalem ze awaryjne sa te silniki. Jak nie 146 to jakie? tak w granicach 6-7 tys.
I ile te ropowce spalaja tak srednio, przy w miare ekonomicznej jezdzie? ;p
np ta:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-146-pie...C15316302.html
Ostatnio edytowane przez miki2312 ; 28-09-2010 o 00:07
Ja bym brał tylko boksera.
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki