Coś jest z tymi turbinami... W 3 serwisach, w których o to pytałem twierdzili, że turbina w tych silnikach zaczyna odzywać się przy przebiegu rzędu 150k km...![]()
Ostatnio edytowane przez Franek Strzelba ; 10-09-2010 o 20:47
AR 147 1,9 JTD 8V (2004)
AR 159 1,9 JTDm 16V (2007)
Przyprowadziłem moją Bellę z Poznaniajest piękna !!
Lakier wszędzie oryginalny, wszystko było robione w serwisie bo serwis był właścicielem auta a autko było w długoterminowym wypożyczeniu u osoby prywatnej.
Wszystkie wymiany, naprawy itd itp. były po stronie serwisu ( także kosztowo ). Klienta żadne koszty napraw czy przeglądów nie interesowały. Wszystko było robione w serwisieAutko ma pełną historię co, kiedy, gdzie i dlaczego.
Chodzi jak marzenie.
Trasę z Poznania do Częstochowy bardzo przyjemnie wspominam.
Spalanko 5,5 litra na 100km !! Max predkość to 140km/h bo przede mną jechał kumpel moim focusem wiec nie dało się szybciej jechać.
Ale przy takiej jeździe spalanie rewelacja!!
Dodatkowo maglownica była wymieniana niedawno - jest jeszcze nie ubrudzona
Zażyczyłem sobie szczegółowego badania podwozia - na mój koszt.
Zawieszenie idealne. Amorki super, wahacze ok, całe zawieszonko świetne. Wydruki z kompa to potwierdzają.
Wyszło tylko że jedno koło hamuje inaczej niż drugie ale może dlatego że troszkę stała na parkingu - koło lusterka była pajęczyna
W środku super zadbane.
Nie działa mi tylko zapalniczkaNiestety zczaiłem to jak wyjechałem już z serwisu i chciałem podłączyć CB Radio :/
Sprawdzałem bezpiecznik i jest OK - nie wiem co to może być.
Także już w profilu mogę sobie napisać dane autka -)))))))))))
Gratulacje !!! Niech Ci służy bezawaryjnie
P.S.
Czyli ,że ona w jakimś leasingu latała??
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Czy ktoś z posiadaczy AR159 mógłby podać jaką jego Alfa ma szerokość z lusterkami?
w katalogach jest podane ok 183cm, ale jest to chyba rozstaw "blach" bez uwzględnienia lusterek..

Z tego co pamiętam, to ok. 2030 mm.
AR 147 1,9 JTD 8V (2004)
AR 159 1,9 JTDm 16V (2007)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki