w 156 SW przynajmniej przed FL jest mniejszy bagażnik niż w sedanieTylko inaczej rozwiązany jest otwór załadunkowy dzięki czemu można do niego większe gabarytowo rzeczy wkładać a co za tym idzie z pewnością jest bardziej "przyjazny" szczególnie dla osób posiadających dzieci, wózki i inne urządzenia związane z potomstwem
.
Ja też już trochę szukam i oglądam.
Dziś byłem oglądać dwie. Obydwie 150KM. Jedna w automacie i muszę przyznać że ta skrzynia zabiła dynamikę tego autaBardzo się rozczarowałem właśnie tym elementem. Reszta super.... blachy nie ruszane tylko trochę lipa bo jak włożyłem kluczyk do stacyjki to pokazało olej na minimum :/ ciekawe....
Drugą w manualu pojechałem oglądać. Też 150KM i rwie jak dzika !! Ale:
- maska była wymieniana,
- prawy przedni błotnik malowany,
- prawe przednie drzwi malowane;
- tylna klapa bagażnika też malowana;
- przedni prawy reflektor wymieniany i włożony zamiennik;
Aaa... i pytanko mam:
Chłopaki jak jest z doładowaniem turbiny?
Bo wiadomo że idzie wskazówka w górę a później opada ;-) Ale jak opada to powinna opaść do zera tak?
W tej z automatem było tak... że opadła ale nie do zera tylko do przedostatniej kreski i po chwili opadła niżej.
W tej z manualem opadała od razu do zera...
A i w tej z automatem jak wyjąłem bagnet od oleju to dymek mały szedł... może nic poważnego, może dlatego że mało oleju i olej przepracowany - typowy duży przedmuch to nie był ale mnie to zaniepokoiło.
Z manualem było idealnie pod tym względem.
Z góry dzięki za odp.![]()
odpuść to auto.... z opisu wynika, że "unikać"
A jeździłeś kiedyś wcześniej dieslem z turbo i automatem ? Pewnie nie.
Pierwsze wrażenie jest właśnie takie jak Twoje, ale przy automacie nie da się wkręcić silnika na obroty i strzelić ze sprzęgła, żeby zwinąć asfalt spod świateł. Ponadto trzeba te 1,5T ruszyć z miejsca bez turbo i dopiero gdy obroty przekroczą 1500, to auto odjeżdża. Trwa to ok. 2-3 sekundy i daje właśnie takie odczucie, jak Twoje.
Jak już o tym wiesz, to wystarczy wcisnąć gaz i nie odpuszczać. Wtedy na 2/3 biegu zostawisz już większość manuali z tyłu, bo jedynka i dwójka są w 159 bardzo krótkie. Jeśli dopuszczasz kupno 159 z automatem, to nie skreślaj tego auta z powodu skrzyni, szczególnie jeśli masz zamiar jeździć sporo po mieście (aglomeracji).
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
w życiu automatem nie zostawisz w tyle manuali, co Ty w ogóle wymyślasz))
Ostatnio edytowane przez Krzysztof ; 03-09-2010 o 08:53
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
Nie musze sie sprawdzać, nie jestem dzieciakiem, co gna po ulicach. Po prostu wystarczy mi rzut oka na charakterystykę pracy silnika i schemat działania automatu.
I doświadczenie: jezdziłem tym i tym, w rodzinie mam nawet dwa automaty. No ale każdy wie lepiej. Pozdrawiam.
tej z automatem nie ma jeszcze na otomoto.pl a ta druga to ten egzemplarz:
http://quatrocar.otomoto.pl/alfa-rom...C14749657.html
z automatem:http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C14852490.html
Ostatnio edytowane przez karmal ; 03-09-2010 o 16:10
z automatem:http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C14852490.html[/QUOTE]
Navi nie jest fabryczna , no i nie mogę zrozumieć dlaczego ktoś dopłaca do skóry ,automatu a nie stać go na kierownicę z przyciskami do sterowania radiem i tel.
P.S.
Jaki jest przebieg tego egzemplarza ???
Ostatnio edytowane przez rafter ; 03-09-2010 o 17:06
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki