w związku z tym, że te modele przenikają się w poddziałach forum temat wymyśliłem, że założę tu![]()
Chodzi mi o porównanie kosztów eskploatacji, wygody, cen części itd ww modeli. Przyglądam sie takim autkom i zastanawiam się co lepiej. Spoor bedzie jazdy po mieście (Łódź) ale i tez dlugawe trasy typu północ-południe Polski, góry, morze, Rumunia, Włochy, Fr. Co doradzicie? Bo szkoda mi już męczyć 75 przebiegiem rzędu 35-40 tys rocznie...![]()
Ja wypowiem się w kwestii takiej, ze jeśli chodzi o koszty eksploatacji, to wybrał bym 155 2.0TD. 2.5 VM jest już starszą konstrukcją, a co za tym idzie trudno znaleźć auto z takim silnikiem w dobrym stanie.
Co do komfortu, to 164 jest oczywiście wygodniejszym autem, jednak koszty utrzymania są wyższe niż 155.
www.pablogarage.pl
MillersOils i Valvoline, MANN, KNECHT
tel: 883 551 331
GG 2024046
www.sklep.pablogarage.pl
hmmm mam na oku była Majkel'ową 164 to chyba spr towar i ewentualnei w baldnym stanie 155 moj temat w dziale auta z ogłoszeń, a co do 2.0 TD....nie bedzie toto za słabe i męczące na tak duże wojaże? (ps nigdy diesla poza służbowymi nie miałem ale focus 1ka z 1.8 TDCi 115 km sie nie liczy, Jag X-type 2.0 136KM był w miarę ewentualnei 100KM megane II 1.5 dCi po Chipie, ale to była kupa na maxatu zaś mówimy o starszych konstrukcjach stąd moje pytania. N ile wyższe będą koszty eksploatacji 164? auto raczej katowane nie bedzie bo od ostrej jazdy jest 75
![]()
ps chyba jednak trzaby przeniesc temat chyba do porady przy zakupie bo tam lepiej pasuje, przepraszam za zle umieszczenie go![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki