A o co wogóle ta cała któtnia?Niektórzy to sie chyba musza dowartosciowywac na forum pisaniem różnych bzdur, zarówno jedni jak i drudzy chwalący poszczególne sposoby zasilania. Mnie tam wali na czym ktos jezdzi - to sprawa każdego z nas, ale co niektórzy tutaj wypisują można ocenic tak:
Zarówno JTD jak i LPG ma swoje wady i zalety i tego sie trzymajmy
Może jeszcze inaczej, czy to LPG, PB, czy Diesel - trzeba dobrze kupic, aby później nie narzekac...

Widać że spadłeś z księżyca skoro nie wiesz o co chodziJazda autem to nie tylko zapalczywe liczenie spalania i kombinowania jak jeszcze bardziej oszczędzić na paliwie, no tak ale auto ma być dla dziewczyny i używane tylko do pracy i po bułki do sklepu to może melexa ale to tak żartem
![]()
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

Andrew przecież Alfista wysunął argumenty, które już dawno inni podważyli w tym poście - o to mi chodzi. A pisanie że diesel nie traci wartości a LPG idzie za bezcen (czy pójdzie) to przecież wyssane z palca... A swoją drogą zapalczywie nie przeliczam spalania. Liczą się też wrażenia z jazdy.
Majster wspomniał o bardzo istotnej sprawie. Trzeba dobrze kupić to bez względu na zasilanie będzie się dobrze eksploatować.
Czytanie ze zrozumieniem to jednak potęga...
Nawet Bocian dowiódł, że 15 tyś nie wystarczy na odrobienie takiej instalacji za 2700 a pominął na początku obliczeń koszt przeglądu (wyszło minimum 20tyś km). Ja pisałem o sekwencji współpracującej z ECU i skoro twierdzisz, że taką się da założyć za 2700 to podaj mi konkretnie gdzie. Widać albo zbyt skomplikowane są moje wyliczenia dla niektórych albo są zbyt zakochani w LPG, żeby dostrzec niezaprzeczalny fakt, że taka inwestycja jest poparta dość dużymi przebiegami. Co do strzelania w kolektor to proponuję przejrzeć dział LPG i przeanalizować ilość postów dotyczących tego problemu. Może ci, którym strzeliło niszcząc ten kolektor też się zatrzymali na etapie polonezów? Swoją droga nietrafione porównanie bo te auta nawet obudowy filtra miały z metalu nie mówiąc o kolektorach... Ja nie twierdzę, że LPG jest złem ale trzeba wszystko oceniać obiektywnie i dla konkretnego przypadku.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 25-08-2010 o 21:57
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

A co uważasz że jest nietrafiony ??? Kobieta zapala auto żeby przejechać 5 km i kręci go po wysokich obrotach żeby co pokazać ?......... dalej pisać nie będę
na wszytko rozwiązaniem ma być LPG?
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

tu się z godzę z przed mówcą, zresztą nie doczytałem że to ma byą alfa dla Ani Bobryta. Po swojej mamie widzę jak jest zachwycona dieslem choć jak napisałem wyżej diesel to nie ja.
Skromne 1.8 ale 144 powody do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki