W tym modelu jeszcze masz do wyboru starszego turbodiesla bez CR (90KM),przykładowe ogłoszenie:http://otomoto.pl/alfa-romeo-145-2-0...C13894313.html
Ja nie uważam żeby diesel był taki bezawaryjny. Pamiętajmy że są diabelnie czułe na jakość paliwa a z tym u nas najgorzej. A jak zalejesz kiepski gaz to co najwyżej mniej przejedziesz ale nic się nie stanie. Poza tym fakt że auto z LPG ma "podwójne" koszta przeglądu i kilka dodatkowych gratów do LPG ale jak przyjdzie wymiana układu (lub elementów) paliwowego w dieslu to można pójść z torbami. W Twoim wypadku jeżeli chodzi o właściwości jezdne to faktycznie JTD wypada lepiej bo porównujemy do najmniejszego benzyniaka. Ale za to w tym wypadku LPG będzie o wiele tańsze w tankowaniu.
Jak ma jeździć nim kobieta to może jej spytaj czego oczekuje. Moja jeździ na LPG i jak spróbowała kilku diesli to od razu je skreśliła. Jakby jej nie przekonywać to nie chce.
blu odissea AR166 2.0 V6 TB...na LPG...
Pininfarina 406 Coupe 3,0V6 ... na LPG...
było: black Bravo HGT-miłe wspomnienie
W tym modelu jeszcze masz do wyboru starszego turbodiesla bez CR (90KM),przykładowe ogłoszenie:http://otomoto.pl/alfa-romeo-145-2-0...C13894313.html
Ale Bobryt szuka od rocznika 99 a wtedy były przeważnie JTD. Model z ogłoszenia to duża rzadkość. Poza tym te bez CR na zwykłej turbinie niby są prostsze ale kulturą pracy to raczej nie zachwycają.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 22-08-2010 o 20:42
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
...to są właśnie słabe strony diesla...a to wtryski, a to pompa, a to turbina.... itd... Ja osobiście użytkuję już 4 auto z LPG - 2 z nich to AR (146 Ti, 166 2,5V6) i jestem mega zadowolony
...szczególnie przy dystrybutorze
Podstawa to porządna instalacja podtlenku.... i zostaje tylko cieszyć się jazdą ....
P.s
Obecnie Nissanem Maximą 3.0 V6 200kM sto kilometrów po mieście robię za ok 28zł.... ciekawe czy któryś diesel o podobnych parametrach mocy popisze się tym samym![]()
WYNAJEM AUT ZABYTKOWYCH:
Warszawa 203 - 1964r, Citroen AC4 Long - 1932r, Austin 7 Ruby - 1935r, Austin 10 Vintage - 1937r, Mercedes 170V - 1952r 888-99-55-32 -Rentgen-
tylko jak wyglada silnik który przejedzie na gazie 100tkm, a nie 10tkm tego już nikt nie napisze.... No chyba, że kolega szuka auta na rok i nie martwi sie na później![]()
156SW 1.9jtd 116km 02r. - jest
156 sedan 1.9jtd 116km 01r. - była
ja napiszę :
wygląda tak jak wyglądał przed instalacją z tą różnicą że widać przy nim elementy instalacji
jestem przeciwnikiem gazu - taniego , zakładanego byle jak , byle najtaniej
ale dobry gaz nie jest zływg mnie
po prostu nie warto oszczędzać przy zakładaniu i serwisowaniu ( oszczędzamy jeżdżąc )
i tyle z mojej strony
a przeciwnicy i tak napiszą swoje
co do słabych stron diesla - nie znam bo nie miałem więc się nie wypowiadam ( a nie jak niektórzy antylpg - " nigdy nie miałem i nigdy nie założęale wiem że jest zły ")
![]()
w 100% zgadzam się z tym co napisał Bociek
Porządna instalacja to podstawa !!!
Jeżeli ktoś zakłada badziewie u pana Heńka w stodole to później narzeka i jest anty LPG.... i tu posty, że gaz to tylko do kuchenki gazowej
Ja mam założoną instalację sekwencyjną "Prince'a" i są z tego tylko + ...a silnik wygląda i sprawuje się tak samo jak przed montażem LPG.... dowodem na to mogą być np. wykresy z hamowni
Pozdrawiam
-Rentgen-
WYNAJEM AUT ZABYTKOWYCH:
Warszawa 203 - 1964r, Citroen AC4 Long - 1932r, Austin 7 Ruby - 1935r, Austin 10 Vintage - 1937r, Mercedes 170V - 1952r 888-99-55-32 -Rentgen-
Z tą alfą jest jakiś mały szwindel. Wedle wszelakich katalogów nie ma już silnika TD w roku 99 (katalogi MY99). Podejrzewam, że sprzedawca podaje do ogłoszenia datę pierwszej rejestracji i stąd taki rocznik.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki