T
tommi_alfa
Guest
koledzy, po necie krążą opinie ze silnik jtdm 120km jest trwalszy i mniej awaryjny niż 150km, że nie ma dwumasa i często dpfa, ktoś ma z tym jakies praktyczne doświadczenie aby to zweryfikować. dzieki wielkie
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
koledzy, po necie krążą opinie ze silnik jtdm 120km jest trwalszy i mniej awaryjny niż 150km, że nie ma dwumasa i często dpfa, ktoś ma z tym jakies praktyczne doświadczenie aby to zweryfikować. dzieki wielkie
Do 120jtdm też można założyć chipa i wtedy już fajnie się tym jeździ![]()
Każdy 120KM ma DPF i koło dwumasowe. Co do niezawodności to 8V ma tę przewagę, że nie posiada słynnego awaryjnego kolektora ssącego. Osiągi ? Ja mam wersję 115KM (choć wcale takiej nie chciałem) i do sprawnego przemieszczania się z miejsca na miejsce to wystarczy ale o dreszczyku emocji można zapomnieć.
Mimo wszystko jestem zdania, że lepiej kupić zadbane i zazwyczaj sporo tańsze 120KM oraz podnieść moc do ok. 140KM niż za wszelką cenę szukać 16V.
Wsiadając pierwszy raz do 159 spodziewałem się większej różnicy a że cena była wybitnie promocyjna i fajny stan to machnąłem ręką. Po programie myślę, że będzie to już fajnie jeździć więc z czasem pewnie to uczynię.przesiadka z 2.4 156 musiala byc bolesna...
pomysl o chipie do swojego, bedzie jezdzic nawet lepiej niz 16v w serii, tak mówią liczby (Nm)
Tylko jak weźmiesz pod uwagę to, że kupujesz samochód używany i doprowadzisz go do ideału to już Ci się nie opłaca go sprzedawać, żeby bawić się w następny remont. Za dużo strat -jak nie od razu mocniejszy to teraz trzeba kombinowaći oczywiscie ze mozna to zchipowac tylko pytanie po co. nie lepiej znalezc jednostkie z wiekrza moca jesli sie chce poszalec?
Nie sądze, albo on taki 130KMten passat.a te 115 koni w zupelnosci wystarcza, passata z 1,9 130(cos kolo tego) konnym motorem biore bez mrugniecia oka.
Klika passatów i audi a4 z takimi silnikami sprzedałem. Nie mówię już o golfie IV TDI-130KM ojca z którym i 156 2.4JTD-150KM miałaby problemy.jak to mowia : 'jak nie zobaczysz to nie uwierzysz? '
Klika passatów i audi a4 z takimi silnikami sprzedałem. Nie mówię już o golfie IV TDI-130KM ojca z którym i 156 2.4JTD-150KM miałaby problemy.
Nie masz powodu żeby mnie przepraszać.musze kolege oficjalnie przeprosic ,otoz ten passat faktycznie nie mial tych 130 koni.( ale ze swiatel i tak startuje pierwszy)
Warto dodać, że 1.9 JTDM 120koni ma seryjnie około 130KM -> patrz temat o Chiptjunie CINKA. Silnik ten można podkręcić do 150-160 koni i będzie ok. I jest to dużo lepsze rozwiązanie niż kupno wersji 16V.
Co do spalania nie jestem pewny, ale chyba mniejsze...