Witam alfaholicy mam na oku alfe 156 2,4 Jtd nigdy nie mialem samochodu tej marki wiec nie jestem znawca prosze o pomoc ludzi ktorzy urzytkuja te samochody na codzien na co mam zwrocic uwage przy zakupie tego modelu z tym silnikiem wiem tylko ze zawieszenie jest wadliwe ale jak to w kazdym samochodzie kazdy nazeka na alfe a ja chce taka miec i pokazac niedowiarkom ze mozna alfa jazdzic i byc dumnym ze ja ma prosze o pomoc

daj linka - może ktoś już zna to autko

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-jtd-C20892212.html sorki ze dopiero teraz ale praca i wczesniej nie moglem odpisac :/
na pierwszy rzut oka to napis "24" z tyłu bez kropki i w złym miejscu moim zdaniem
Przednie reflektory chyba nie są oryginalne - ale tutaj nie mam pewności
Przedni zderzak bardzo odstaje (widać na zdjęciu gdzie pokazane jest całe koło)
ogólnie to chyba tylnia klapa była robiona :>
Ale jak wiadomo, auto ma troche lat może to tylko mini parkingowce (jak u mnie), trzeba by podjechać z kimś kto się zna z forum i sprawdzić dokładnie + na diagnostyke
Moja Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
Alfa Romeo - gdy Cię nie stać na piwo, mówisz, że jest niedobre."
fajne felgi

no własnie w tym rzecz ze do Sieradza mam ponad 300km i nie chce jechac na darmo ale jak nie pojade to sie nie przekonam no diagnostyka to przymusowa jeżeli macie gdzies fajna alficzke od pewnej osoby prosze o linki, zdjecia, kontakt
---------- Post added at 16:21 ---------- Previous post was at 16:14 ----------
jezeli chodzi o rdze w jakich miejscach moge ja znalesc? z tego co czytalem nadwozie trzeba sprawdzic najlepiej na kanale sa jeszcze jakies drobiazgi ktore trzeba miec na uwadze?
Moja Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
Alfa Romeo - gdy Cię nie stać na piwo, mówisz, że jest niedobre."

ok dzieki za wypowiedzi jezlei ktos ma zadbana alfe i chce ja sprzedac tak jak pisalem prosze o kontakt![]()
Zwróć uwagę przede wszystkim na grubość lakieru i ilość szpachli i wiadomo co dalej. Tam gdzie najgrubiej - posprawdzać.
Resztę masz w specjalnie założonym dla Ciebie dziale.
Aha. Przy każdym używanym samochodzie trzeba zostawić sobie worek z magiczną piątką. Wówczas nigdy nie będziesz zawiedziony. Więc jeśli masz 20tys, to szukasz samochodu max do 14.
Pozdrawiam
Osłony pod silnik AR 147/156/GT/GTA/Crosswagon
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...tml#post814896
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki