warewolf a Ty bywasz we Wrocku, czy jesteś na stałe?
Masz dużą szansę pooglądać na żywo ten silnik i pogadać z moim M o realnych wadach i zaletach
Musielibyśmy tylko termin zgrać. Środowy wrocławski spot akurat odpada, bo "smok" jest poza miastem w ten dzień i niestety akurat tym autem bywamy tam raczej sporadycznie.
Miasto owszem trzepie trochę po kieszeni, ale trasa nie zabija. Jak masz firmę, to dasz radę![]()
ja i ona - "iniemamocne"
warewolf thanked for this post

Skoro masz budżet poszukałbym na Twoim miejscu Brerę z silnikiem 1.7TBi. To idealny motor dla tego samochodu. Niestey Brera z silnikami V6 nie powalała swoimi właściwościami jezdnymi gdyż były one stosunkowo ciężkie. Wszystko zmieniło się wraz z pojawieniem się silnika TBi - niestety szkoda, że natąpiło to dopiero pod koniec produkcji tego modelu.

Trochę mnie w tym temacie nie było, ale cóż... praca.
eMka dziękuję za propozycję, bardzo chętnie skorzystam.
Niestety tak się składa, że we Wrocławiu ostatnio bywam raczej sporadycznie i ciężko będzie się spotkać. Napiszę do Ciebie PW na kilka dni przed przyjazdem, ok?
@scudo - interesuje mnie wyłącznie 3.2 V6 ponieważ tylko ten silnik benzynowy występował z napędem Q4. 2.4JTDm to świetna jednostka, ale już mnie nie kręci.
Od jakiegoś czasu stale przeszukuję otomoto i wystawione są tam cały czas te same samochody: http://otomoto.pl/index.php?sect=sea...nge=Zmie%C5%84, co ciekawe wszystkie są z 2006-go roku, mają podobne wyposażenie i przebieg poniżej 100 000km. Wiem, że to nie jest auto do jazdy w dalekie trasy, czy codziennie do pracy, szczególnie z tym silnikiem, ale ta zbieżność roczników i przebiegu nieco mnie martwi. Czy ktoś z was zna któreś z aut na tej liście?

moze poszukaj czegos na mobile.de bo w PL ciezko bedzie Ci znalesc cos bez "przygody" albo bez kreconego przebiegu.
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Zasadniczo bardziej mnie obchodzi stan auta niż jego rocznik. Raczej wykluczałbym 2005, na pewno wykluczam FWD. Pozostałe są dla mnie interesującą opcją.

Kilka uwag:
- ciężko będzie dostać Brerę bez skóry - czyli na plus
- tempomat jest w serii - też na plus
- ksenonów wyjątkowo mało na polskim rynku - minus
- Sky View - nie widziałem jeszcze Brery bez
Największy problem to minimalna podaż. Szukałbym dobrego egzemplarza za granicą.
---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 12:04 ----------
ps.
http://www.forum.alfaholicy.org/samo...e_polecam.html

widzę że jesteśmy z tych samych okolicniedawno widziałem taką brerę w komisie koło pleszewa, 3.2 q4, wyglądała dśc atrakcyjnie, nie wiemc zy jeszcze ją mają. było tez ogłoszenie na allegro.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki