Witam,
powoli zaczynam się zastanawiać nad zamianą swojej AR 159 na Brerę z powyższym silnikiem. Teraz pytanie, ile trzeba wyłożyć na Brerę w dobrym stanie z tym silnikiem, skórą, ksenonami i tempomatem? Te elementy wyposażenia są dla mnie najważniejsze, szklany dach może być, ale nie jest wymagany, alfowska nawigacja zupełnie mnie nie rajcuje (mam w obecnym aucie). Zależy mi przede wszystkim na aucie bezwypadkowym, ew po małych przygodach i w bdb stanie. Może ktoś z Was wie o takim na sprzedaż?

WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
raczej w tym przypadku o paliwo sie nie powinno pytacMa sprawiac przyjemnosc z jazdy, wnioskując po tym co warewolf napisał.

Wiesz - ja już spotkałem takich, co to kupili tanio 3.2 V6 i potem było zdziwienie, że to naprawdę pali 19/100 w mieście. 1 km = 1 PLN, prosty przelicznik![]()
Nie mówie,że nie! Ale skoro rozważa kupno takiego auta to zapewne jest świadom ile siana pójdzie żeby ją napoićJa aktualnie śmigam A4 1.8T do pracy i spalanie 14l/100km przy mojej jeździe to norma tyle,że tutaj w Irlandii moge sobie pozwolić na takie spalanie. A w PL w życiu nie jeździlbym tym autem

Widzisz - właśnie dlatego zapytałem, że wielu kupujących model 3.2 V6, czy to 159 czy Brerę, zakłada, że jakoś uda im się zamknąć spalanie średnie w 13-14/100. Po czym jest wielkie zdziwienie, bo jeżdżąc po mieście auto żłopie 20/100 i ciężko je zmusić, żeby się zadowoliło mniejszą ilością paliwa.

Widziałem już Brerę 2.2 JTS, która żłopała podobne ilości paliwa. Apropo kosztów jazdy - mam całkiem dobrze rozwijającą się firmę, więc z pieniędzmi na paliwo martwić się nie muszę.
Tak więc chciałbym się dowiedzieć ile mniej więcej trzeba dziś wyłożyć na Brerę z tym silnikiem i wyposażeniem w dobrym stanie. 159 nie jest mi potrzebna, bagażnik jest o wiele za mały na moje obecne potrzeby, a wożenie powietrza nie ma sensu. W 80% przypadków jeżdżę sam, tylne siedzenia są wykorzystywane jedynie od święta.
Mam zamiar zacząć szukać za jakieś dwa, trzy tygodnie, gdy będę miał trochę luźniej w firmie, ale tu wiele jeszcze może się zmienić. Także w tej chwili dla odmiany poprosiłbym o trochę konkretów.![]()
Niestety niewielka jest podaż na rynku tych aut .Proponuję zainteresować się modelami pozmianowymi ,czyli od roku 2008 wzwyż ,sa lepiej dopracowane i estetyczniej wykonane wewnątrz . Nie zajeżdżone egzemplarze z rynku niemieckiego oscylują w granicach 15-17 tys. euro + koszty sprowadzenia .
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki