Nie chodziło mi o to że któryś jest mniej czy wiecej awaryjny bo z tymi 150 km nie mialem do czynienia ale np jakby Ci poszedl rozrzad w tym lub tym to jednak koszt naprawy w 16v jednak byłby wiekszy, ale tak jak mowie nie wiem ktory jest mniej awaryjny.
PS. Jezeli brałbym teraz 147 to bym brał tylko Ducati Corse nie patrzac na awaryjność czy spalanie![]()
Ostatnio edytowane przez jugo ; 02-11-2011 o 22:05

Annik, masz poprostu zdławioną wersje na potrzeby któregoś z rynków... Benelux? Francja?
Nominalnie powinnaś mieć 150 koni no ale zmienili soft no i salony więcej sprzedawały bo właściciele mieli lżej podatkowo

Albo chipem albo wgrywając soft do kompa.
Chyba że te zdławienie wynikało nie tylko z modyfikacji kompa.
Ale w tej kwestii to na tym forum są mądrzejsi ode mnie

A na temat konkretnie 120 konnego JTD może się wypowiedzą posiadacze?![]()
Ja jeżdżę od kilku miesięcy właśnie 120konnym JTDm, w sumie nie mam porównania z innymi silnikami JTD ale póki co wszystko jest ok.
Silnik ten spokojnie daje radę, 180km/h bez problemu jedzie, przy wyprzedzaniu również nie ma problemu. Spalanie w mieście okolice 7l przy normalnej jeździe, na trasie 5l spokojnie osiągałem. Ostatnio wymieniłem rozrząd + pompa wody, markowe części gates, skf w sumie 400zł.

Czyli wciepnij benDZinE, bo na ropA to traktory jeżdżOM![]()
![]()
![]()
(Bociek... ta przykra prawda musi do nas w końcu dotrzeć - nie jesteśmy Alifstami, bo mamy Fiaty na ON)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki