Widzisz coxu kupiłeś można powiedzieć poszanowane auto od mojego kolegi, w zawieszeniu było w niej robione, górne wahacze ale nie było na nich oszczędzane, poszły TRW to i się trzymają, i to nie TRW z alledrogo nie wiadomego pochodzenia tylko ori z pewnego źródła a to ważne. Co do B8 uwierz mi że na nich mniej poniewiera ta GTA niż na serii amorze, nie ma dobija co się serii zdarza. I dokładnie widać, jak dbane to nie jest to studnia bez dna.
BTW jak tam Ferodo DS? zostało coś z nich jeszcze? Kurna ale to auto hamowało po tym jak dostała pełny komplet DSów na obie osie ;]
Sorki za OT
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.

Jechałem ST i 156V6. GTA nie. Nie zrobiłem ogromnych przebiegów ale nie uważam żeby pomiędzy tymi autami była taka różnica jak piszesz. Przesada. Moim zdaniem alfa przegrywa z mondkiem tylko i wyłącznie pod względem pojemności i funkcjonalności. Aha i pod względem wyposażenia. Ford nie miał wtedy klasy E więc w mondka pakował wszystko od elektryki foteli po navi. To jest fajne. W 156 niestety nie bo od luksusu była 166.
Więc jak dla mnie z wyraźnych różnic.
mondek:
+ wyposażenie
+ pojemność i przestronność
+ koszty eksploatacji V6 (ze względu na łańcuch)
156:
+ wygląd
+ wygoda za kierownicą (w sensie fotele)
+ to coś co daje prowadzenie alfy
Więc widać że mondek jest bardziej racjonalny.
A reszta uważam że na porównywalnym poziomie nie wdając się w setne sekund, kilka koni czy subiektywne odczucie prowadzenia.
Tyle od mnie.

WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Dzisiaj na Placu Solnym we Wro stało niebieskie ST220 w liftbacku.
Cicha woda...![]()

Faktycznie coś mi świta, że Irek mówił coś o wahaczach. Anyway ja nic nie robiłem od kupna oprócz tych tulejek, ale one były już wybite jak mieliśmy jazdę "próbną".
Teraz przy zakładaniu Q2, chciałem też wymieniać gumy na stabie, bo i tak sanki były ściągane. Ale okazało się, że nie ma co ich ruszać - zero luzu.
Co do hebli. To na przodzie DS2500 jeszcze jest, ale w tym roku planuje odwiedzić Poznań. To myślę, że tam dokończą żywota.
Tył z DS Perf. ma się jeszcze bardzo dobrze.
Ogólnie pomimo tarczy 305 na hamulec nie narzekam - może w przyszłości pokuszę się o przewody w stalowym oplocie.
Planów na "big brake kit" nie mam.
Przynajmniej zimowe 16" wchodzą bez problemu![]()
Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.9999)
Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)
Właśnie wchodzą 16tki co jest dużym udogodnieniem na zime, kupiłem ostatnio żonie GT 3.2 i tam już siedzą na przodzie 330mm tarcze i większy zacisk Brembo niż u Ciebie i jak pomyślę o zakupie zimówek na przyszły rok to już mnie trzęsie ;]
Wracając do tematu Mondeo ST200 - całkiem przyjemne auto, znajomy miał prawie 6lat i nakręcił nim coś koło 180tys km i nie narzekał nigdy a z natury maruda więc można uznać że auto dobre.
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki