Już kilka razy próbowałem się od niej odciągnąć, ale gdy oglądam lub jade jakimś autem zawsze porównuje go w myślach do 166 i niestety większość zostaje w cieniu. więc chyba jednak miłość![]()
Wszyscy coś o tym wiemy, wierz mi.
Składaj spokojnie gotówkę, jak będziesz gotowy, będzie twoja.
Cuore sportivo.
Moja 156 2.4 JTD

no właśnie, większość z nas pewnie miała kupować samochód z rozsądku.. do momentu aż zobaczyła Alfę
ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA
Witam, to znowu ja
Pisze do was z pilną potrzebą, mam na oku jedną 166 w 2.4 JTD już ją pooglądałem nawet sie przejechałem pięknie się prowadzi i fajnie dieselek ciągnie, nie chodzi też tak traktorowato jak tamta co oglądałem wcześniej, warunków do zbytnich testów nie ma, ale na odśnieżonych drogach, gaz w podłoge i fajnie wciska w fotelAuto ogólnie zadbane nie widać żeby było zniszczone, ale dopiero będe ją dokładnie sprawdzał w poniedziałek albo wtorek w warsztacie lub na jakiejś stacji, powiedzcie jak sprawdzić zawieszenie tylne, przednie itd. żeby pierwsze wrażenie nie było mylne Pozdrawiam
![]()
Zwróć uwagę na podłogę, dobrze ją opukaj. Poproś o sprawdzenie turbiny, w wersjach 140/150 KM turbo jest ze zmienną geometrią, dobrze wiedzieć, że wszystko w niej jest w porządku i nie będzie wymagało wkładu (ciśnienie doładowania i stan łożyska, czy nie szumi/hałasuje).
Co do zawieszenia, to koledzy gdzieś pisali, że koła tylne nie mogą być rozjechane (/-\). Naprawa takiego stanu rzeczy jest kosztowna.
Tyle mi przychodzi do głowy, niech się wypowiedzą specjaliści.![]()
Cuore sportivo.
Moja 156 2.4 JTD
Dobra jutro jade umówiłem się z właścicielem i z mechanikiem (niezależnym) do dyspozycji będzie podnośnik, komp no i mechanik, na co mam zwrócić uwage tzn czym posprawdzać zawieszenie szczególnie tylne? łomik i naginamy?czy są jakieś bardziej wyszukane sposoby
Poszukaj na forum o zawieszeniu 166, wiem, że sporo było na ten temat. Zawias z tyłu w 166 jest bardziej skomplikowany niż w pozostałych Alfach, ale mechanik jak to mechanik, niech tam wszystkie tuleje dobrze obejrzy, żadnych cudów nie będzie.
Daj znać jak będziesz po. Swoją drogą, możesz spróbować poprosić kogoś z okolicy, żeby z laptopem podjechał i piękną do kompa podłączył.
Cuore sportivo.
Moja 156 2.4 JTD
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki