Witam, proszę o poradę... mam do wydania ok 40k zł +/- ... szukam tylko benzyny, sedan, silnik nie jakiś mułowaty ale nie też jakiegoś ogromnego z duzym apetytem na paliwo... mam trochę swoich faworytów:
1. Alfa Romeo 159 - oblędny wygląd ale tylko to ? roznie bywa z awaryjnoscią...
2. Audi a4 b7 - podobno udane i dobre auta, na minus mało miejsca
3. Bmw 3 e90 - tylni napęd, dobre osiągi, malo miejsca
4. Ford Mondeo mk4 - super wygląd duzo miejsca, roznie z awaryjnością
5. Honda Accord 7 - mała awaryjnosc, niestety kiepskie wyposażenie
6. mazda 6 - słabe wykonczenie i ruda, mało awaryjne
7. merc c w203 - dobre wykonczenie, boje sie napraw powaznych i kosztow zwiazanych z tym
8. opel vectra C, silniik 1.8 troche za słaby, z kolei 2,0t paliwozerny i cięzko go zdobyc
9. skoda octavia II, superb...
10. vw passat b6 - podobno awaryjny
Pomożcie drodzy forumowicze w odrzuceniu "pułapek" aut i może dokonaniu dobrego wyboru
Pozdrawiam
Z wyżej wymienionych, oprócz Alfy, zdecydowanie wybrałbym Honde Accord, zwłaszcza jeśli chcesz benzynę. Silnik 2.4 jest bardzo sympatyczny, najczęściej występuje z solidnym automatem, ale manual też można znaleźć. Z wyposażeniem lepszym też się pojawiają egzemplarze. Auto ma wręcz rewelacyjną opinię, jest sportowo zestrojone, ale wygodne i pewnie się prowadzi.
Jeśli chodzi o inne wymienione przez Ciebie to omijałbym na pewno VW. Mondeo raczej jest przeciętnie wykończone w mojej ocenie. Vectra C szału nie wzbudza. BMW jak wyżej. Audi trzeba wyjątkowo pilnować. Mazda 6 dość ciekawa i bym się zastanawiał, ale tak jak piszesz potrafi rdzewieć. Skoda Superb warta uwagi, ma mnóstwo miejsca w środku. Mercedesa też bym się bał
To taki telegraficzny skrót![]()

dzięki kolegomoże jeszcze ktos się wypowie ?

1 - Alfa 159 : awaryjnosc mozna zarzucic kazdej innej Alfie ale nie tej. Obledny wyglad , rewelacyjne prowadzenie , dla mnie jezdzaca doskonalosc
Tylko ona !!
A inne :
Vectra - nuda nuda , i wyglad nosorozca
Mondeo - nijakosc
Skoda - bez komentarza , kura na masce ( ew. liśc kapusty ) i wiecej nic nie powiem
Jesli juz musze to 2 i 3 miejsce Honda i Mazda
Szkopskich nie cierpie

wiem że należałoby poszukać tu na forum info o alfie 159, lecz zaryzykuję i napiszę... jak w końcu jest z awaryjnością jej ??? mechanicy odradzają, z kolei ludzie w necie radzą...
i oczywiscie czekam na dalsze porady co do aut

Audi A4 B7 i BMW 3 E90 za 40k nie kupisz w dobrym stanie. Na dobry stan trzeba dać raczej w okolicach 50k
Mondeo mk4 bardzo fajne w porównaniu do mkIII przepaść.
Vectra to wykończeniowo jak Mondeo mk3. Szaro buro i ponouro a do tego plastikowo.
Mazda6 fajna i roczniki od 2006 już nie mają problemu z rdzą. Benzyn nie ma na rynku za wiele.
Co do reszty się nie wypowiem. Octavia za 40k będzie najmłodsza i najtańsza w utrzymaniu.

a4b7 kupisz do 45k , to są info od forum audi, nie powinno byc problemu z tą ceną
bmw będzie gorzej ale może może.... ale na pewno trudno
mondeo też mój faworyt
mazda 6 po 06r też ma problemy z rdzą, tego nie wyeliminowano problemu, info od kilkunastu forumowiczów...
to prawda z octavia ale tez bedzie najbardziej plastikowa he

Na sensowne BMW kasy nie masz, na sensowne Audi A4 też, MAzda 6 w starej budzie to jest totalna porażka, passat b6 albo jeżdżąca awaria (2.0 TDI) albo słabo jeżdżący, z przeciętnym wnętrzem samochód (1.9 TDi). Mondeo MK4 wchodzi w grę tylko z 2.0 TDCi - na to chyba też pieniędzy nie wystarczy. Honda Accord - tylko 2.4 coś sobą prezentuje - ale cena będzie również raczej powyżej budżetu 40kzł.
---------- Post added at 20:42 ---------- Previous post was at 20:39 ----------
Kupisz, 1.9 TDi 115KM, w jakiejś średnio wyposażonej wersji, z 2005 roku. Za taką samą kasę masz 159 z 2008, która bije to A4 pod praktycznie każdym względem.
BMW E90 - za 45 to będzie dolna półka cenowa - realnie auto będzie miało nawinięte pod 200.000 km i też nowszego, niż 2006 nie dostaniesz.
Mondeo MK4 - jak pisałem - tylko 2.0 TDCi. 1.8 to porażka.
Najtańsza będzie Octavia II, ale to auto chyba jest najbardziej "bezpłciowe" z wymienionych.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

czyli juz wiesz, albo alfa i bardzo dobrze,albo musisz jeszcze dozbierac
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki