Hej Wam. Marzy mi się nowy samochód a mianowicie Alfa Romeo GTV. Pytanko jakie modele były najlepsze i na co muszę zwracać uwagę podczas kupna. Mieszkam w UK u nas jest sporo 2.0TS, widziałem JTS, ale nie ma zadużo v6. Nie jestem maniakiem szybkości bo moja Subarka mnie z tego leczy i 30 na karku... Ale jakieś osiągi też lubię gdyż nie jeżdżę w ostatni...

3.0 V6 lub 3.2 V6, 2.0 V6 turbo praktycznie nie osiagalne w UK szukaj tutaj http://www.pistonheads.com/sales/list.asp?s=243
166 3.0 V6 24v 2007-
155 2.0 16v 2002-
164 3.0 V6 12v 2002-2006 155 1.7 TS 1999-2002
V6 obojętne jakie
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

pytales o najlepsze, jesli jestes zadowolony z ts to szukaj moze tez byc jts ,proponuje egzemplarze z sprawdzona historia serwisowa +maly przebieg, moze wtedy unikniesz problemow i jak bedziesz dbal to powinno to jezdzic.Poczytaj troche na forum o jts (nie mylic JTS od GM) i wystepujacych problemach typu nagary na glowicy itd ,malo ludzi potrafi ogarnac te silniki od sprawy elektronicznej i czasami pojawiajacych sie dzwinych bledow silnika
166 3.0 V6 24v 2007-
155 2.0 16v 2002-
164 3.0 V6 12v 2002-2006 155 1.7 TS 1999-2002
Nie mówię, że TS jest zły (sam sobie bardzo go chwalę) ale jak już wyżej kolega napisał pytałeś który najlepszy![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

Racja moja wina.
---------- Post added at 18:00 ---------- Previous post was at 17:57 ----------
A jak to jest w Twoim przypadku. Jak ona ci się sprawuje na codzień?
---------- Post added at 18:01 ---------- Previous post was at 18:00 ----------
Widzę, że kolega też w szkocji przebywa. Autko z Polski czy tutejsze?

A ja powtórze moje wcześniejsze zdanie... Do Gtv-ki szukaj V6 - potem nie będziesz czuł niedosytu. To jest auto sportowe i musi mieć odpowiedni dźwięk i odpowiednia reakcję na pedał gazuA co do JTS-ów prawda jest taka, że dość poważnie "gubią" moc - więc jeśli już, to koniecznie trzeba poszukać zadbanego.

Troszkę bardziej niż o moc chodzi mi o wygląd tego auta GTV wygląda fenomenalnie piękna linia z przadnimi światłami i ten tył. Jak to gdzieś wyczytałem jest to już klasyk. Ale marzy mi się kupić taką i dać lakier biały z czarnym dachem o tak jak na tym zdjęciu
Co wy na to? Moje pytanko było odnośnie który rocznik, bo jeśli chodzi o silnik to pewnie utrzymanie v6 było by drogie w UK. Podatek drogowy za emisję spalin był by kosmiczny i ubezpieczenie pewnie też.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki