P
prologiusz
Guest
Witam zastanawiam sie nad kupnem alfy 166 z 2002 roku, wacham sie pomiedzy benzyna 3.0 a dieslem.Dodam ze zależy mi bardziej na elastycznosci i przyspieszeniu niż na oszczednosci. prosze o porady.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli nie zależy Ci na oszczędności smiało bierz V-keWitam zastanawiam sie nad kupnem alfy 166 z 2002 roku, wacham sie pomiedzy benzyna 3.0 a dieslem.Dodam ze zależy mi bardziej na elastycznosci i przyspieszeniu niż na oszczednosci. prosze o porady.
Poczytaj troszke o 2.0TB to się dowiesz,że ten silnik bywa problematyczny miałem okazję przejechać się takową Bellą i muszę przyznać,że jeśli turbo zdrowe auto fajnie się odpychatroche czytalem na temat diesla na roznych forach i co niektórzy sie madrowali ze diesel ma lepszego kopa niz 2,5 v6 . Mam jeszcze jedno pytanko , co sadzicie o 2,0 tb ?? ktore lepsze 2.0tb czy 3.0
diesla można porównać do 2.5 ,bo kiedy 2.5 ma skrzynie 5 to diesel go zjada elastycznością i w czasie jazdy odnosi się porównywalne wrażenie dynamiki
mam trzylitrową alfę i szokuje mnie elastyczność tego silnika.. wrzucasz 5 bieg przy 70 i auto sobie pyka..
ale w sumie dziwne zadałeś pytanie...
3.0 kontra dizel... 2.0 ts kontra dizel maja podobne osiagi ts ma 9.6 dizel 9.9
3.0 7.8 do setki 2.4 9.9
3.0 daje wiecej radości z jazdy... i pieknie mruczy.. a dizel wiadomo mimo ze silniki jtd sa dobrymy dizlami dizle zawsze benda klokotać