To ja nie wiem kolego jak ty rym autem jezdzisz.... że zmieniasz co chwile opony.
Pewnie co niektórzy będą się złościć za moja wypowiedz ale ten samochód jednym słowem można nazwać pożeraczem ogumienia.Dosłownie masakra.Mechanik powymieniał mi wszystko co możliwe i po przejechaniu dosłownie 2000 km opony prawie nowe zrobiły sie łyse jak kolano.Samochód jest piękny i przyciąga oko,silnik jest dobry nie mogę powiedzieć złego słowa.Praktycznie co sześć miesięcy zjeżdżam do Polski i robię w nim naprawy.Szczerze odradzam zakupu tego samochodu.Majac renault 19 którego miałem przez 13 lat nie wymieniłem tyle opon,części i przede wszystkim nie najadłem się tylu nerwów co przy tym samochodzie.
Bonzaj74
To ja nie wiem kolego jak ty rym autem jezdzisz.... że zmieniasz co chwile opony.
mnie też to dziwi ja zrobiłem 7000 km na nowych oponach bez wygłupów i nie widzę zużycia , sprawdź geometrię ALFY bo może miała straszną przeszłość albo ktoś nie potrafi ustawić zbieżności jeżeli zjada ci nowe opony a ty wymieniłeś całe zawieszenie. Pozdrawiam
Witam
Mam pytanie czy ktoś interesował się tą alfa? lub czy mógłby ja zobaczyć?bo cena dziwnie niska a wydaje sie ok i mowi facet, że też jest wszystko ok poza tym co opisane w aukcji.
http://moto.allegro.pl/item969428979...ln_okazja.html
czarna 145 1.6 TS
Do Xmajka.
Do 25-27 tys. zł bym zaryzykował. Wygląda przyzwoicie, ale piątaka bym zarezerwował na ewentualne naprawy/wymiany. No i rejestracja - akcyza 18,6% od wartości katalogowej, transport, tłumaczenia, ubezpieczenie... Ze wspomnianym wyżej piątakiem do 4 dych powoli dobijesz. Zapytaj o pochodzenie, książkę serwisową (faktury), zapytaj o ewentualny pomiar lakieru. No i przede wszystkim, czy na chodzie. Najlepiej, gdyby koleś wykonał sesję foto - obszerną i uczciwą.
Było: AR 166 2.4JTD 10V, AR 166 2.0TS 16V x3, AR 166 3.0 V6 24V, AR 166 3.0 V6 24V Sportronic x2, AR 166 2.5 V6, AR 156 2.4JTD, AR 156 2.4JTD SW, Kappa Coupe 2.0T
Będzie: Quattroporte, Legend, XJ
dzięki za szybką odp. on chce za nia ok 20tys z opłatami już jakby on miał robić
czarna 145 1.6 TS
Kupiłeś?
Było: AR 166 2.4JTD 10V, AR 166 2.0TS 16V x3, AR 166 3.0 V6 24V, AR 166 3.0 V6 24V Sportronic x2, AR 166 2.5 V6, AR 156 2.4JTD, AR 156 2.4JTD SW, Kappa Coupe 2.0T
Będzie: Quattroporte, Legend, XJ
nie. poprosiłem faceta o zdjęcia dodatkowe i powiedział ze ok za 2h zrobi i wyśle a później już telefonu nie odbierał nawet i nic nie wysłał więc sobie odpuściłem.
Poszukuję dalej
czarna 145 1.6 TS
Witam, czy ktoś widział juz te sztuke albo może coś wywnioskować po zdjęciach lub po sprzedającym?
Mi osobiście wydaje sie tania, nawet zbyt tania jak na takie wyposażenie.
Poza tym naczytałem się juz trochę o Alfach i z Waszych wypowiedzi często wynikało, że silnik benzynowy 2.0 lubi sprawiać klopoty, większe od 2.4 JTD, tym bardziej że jest zagazowany i jak na razie niewiadomo od kiedy.
Z drugiej strony zazwyczaj jeżdże krótkie trasy, na których silnik dieslowski nie zdąży sie porządnie rozgrzać i w związku z tym nie wiem czy ewentualny zakup JTD byłby trafny w moim przypadku.
Z góry dzięki za odpowiedzi i sugestie![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki