No no na ocynku przewaznie sie rdza chyta i po roku uzytkowaania jezdzisz z dziura w drzwiach :/Napisał pawelboru
Witam
Noszę się z zamiarem kupna "nowego" wozu.
Wspólnie narzeczoną wybraliśmy już konkretnie Alfe 166 lecz pojawiło się dużo wątpliwości, gdyż każdy odradza mówiąc, że ,a to zawieszenie, a to blacharka do bani(żaden z nich nie miał nigdy alfy)
Proszę o jakieś rady czy warto kupić, a jeżeli tak to na co zwracać szczególną uwagę i jaką wersję silnikową
No no na ocynku przewaznie sie rdza chyta i po roku uzytkowaania jezdzisz z dziura w drzwiach :/Napisał pawelboru
u mnie jakos blacharka jest gociorsilniczek marzonko seryjnie ma 190 KM a na zlocie mierzone na hamowni wyszlo 197 więc jeszcze pojeździ
do tego wygląd i wogóle ja jestem w tym autem zachwycony i w nim zakochany, nie zamienie nigdy na żadne inne(chyba ze inne 166)
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
Wypożyczę oryginalne blokady rozrządu: TS 16v 1.8-2.0; V6 24v 2.5-3.0
Pomiar grubości lakieru.
Jakieś niecałe 2m-ce temu też nosiłem się z takim zamiarem, i tak samo każdy odradzał, narzekał a nikt z nich nawet nie siedział w takim wozie, mimo wszystko kupiłem i w 100% nie żałuje, naprawdę bajka, gorąco polecam. Jak byś potrzebował czegoś konkretnego na temat AR166 to pytaj, jak będe w stanie to pomogę. Pzdr. B-ski
Nie chlopie, nie kupuj alfy, tak jak radza znawcy
pozalujesz, my tu wszyscy zalujemy, ale meczymy sie, bo potem nie idzie opchnac tego wloskiego padla....
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
to ja bym sie dolaczyl do kolegi...
generalnie nosze sie z zamiarem kupna 156 ok rocznika 99/00 1.9 albo 2.4
i o tym juz chyba wszytsko wiem i jestem zdecydowany
ale...
coz ceny 166 nie sa duzo wyzsze a samochod chyba jeszcze fajniejszy
w gre wchodziłby chyba tylko jtd bo benzyniaki by mnie pozarły heeha gazu nie chce, choc moze to i zle?
mam pytanie jak sie ma utrzymanie i czesci 156 w porownaniu do 166
aktualnie sie skupiam na szukaniu odpowiedniej, na razie same 156 mi sie trafily ale jestem troche podłamany stanem:/
Zacznij kolego szuakc powyzej 15.000Napisał bulkasz
psują się ? blacharka ? ja leje aby rope i płyn do spryskiwaczy. Wiadomo jak sie dba o auto to będzie jeździc, jak ktos mi powie kto nie miał nigdy alfy 166 ze sie psuje to piącha w nos - swojego trzeba bronic![]()
Jak nie dbasz i nie pieścisz to zwiędniepfffuu, zdechnie
o auto trzeba dbac, a o Alfe szczegolnie.
Moze nie wszystko jest idealne i dopracowane (bynajmniej w 145) ale to auto z charakterem. Kocham je i nigdy w zyciu nie zalowalem ze kupilem Alfe.
Wiesz, im tansze auto, tym gorszy stan, prosta zaleznosc.Napisał bulkasz
O blache sie nie martw, sprawdz silnik i zawieszenie. Przepytaj dokladnie sprzedajacego. Alfa musi miec wszystko z gornej poli, to aozy nie znoszace naprawiania drutem i mlotkiem. Olej dobry, mechanik doskonaly. Czesci wymieniane na czas, na markowe. I nie licz, ze bedzie malo palic. Alfa, szczegolnie w benzynie, nie da sie jechac ekonomicznie. Nie wytrzymasz, wcisniesz.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki