Witam,
Jestem tutaj nowym uzytkownikiem. Planuje zakup samochodu ALFA ROMEO 156 z silnikiem JTD - model 2004 po liftingu. W planach (2-3 miesiace) sa modele z motorem 2,4 (175 KM) lub 1,9 (140 KM). Bryczka bedzie z Niemiec - od dealera - czyli czytaj sprawdzona bezwypadkowa serwisowana....
W zwiazku z powyzszym mam ogromna prosbe o informacje na temat tych modeli - Wasze doswiadczenia z tym samochodem, typowe usterki, wariant "ten model tak ma", na co zwrocic uwage przy zakupie i opinie ktory model wybrac (mowie o silniku). Czekam zatem na Wasze odpowiedzi. Nadmienie, iz dotychczas pomykam niemieckim wynalazkiem w postaci VW Tourana z "niesmiertelnym" silnikiem 1,9 TDI.
Pozdrawiam
Salex
doradze Ci uzyc opcji "SZUKAJ", znajduje sie ona na gorze strony pod logiem. Wpisuje sie tam interesujace Cie zagadnienie i wychodzi kilkaset topicow do poczytania w ktorych znajdziesz odpowiedzi na interesujace Cie pytania. Pozdrawiam

http://www.forum.alfaholicy.org/topi...ady-vt9430.htm
A to na dobry początek![]()
AR 156 2,4JTD 2000r- czarna- NERO FUOCO- sedan
ja bym sie tak nie cieszyl tym ja kupilem ostatnio 156 2,4 jtd z 2003 srodek po lifcie ze 150 konnym silnikiem tez serwisowana nie bita w 2 roznych aso sprawdzana zekomo bez wad a nie liczac wymiany amortyzatorow filtrow rozrzadu i plynow okazuje sie ze musze jeszcze sprzego wymienic i nie wiem czy wtryski cos nie zaczynaja szwankowac.Napisał salex
146 1.6 Boxer - juz przeszlosc
156 Sportwagon 2,4 JTD - terazniejszosc
DDevilnie mow ze ALfka plata psikusy?

Fakt, że auto jest bezwypadkowe, serwisowane, sprzedawane przez dealera itp. nie gwarantuje automatycznie, że sprzęgło się nie będzie zużywać albo że się nie będą wtryski kiepskim paliwem uszkadzać :|Napisał DDEvil
niestety nie gwarantuje a szkodaNapisał piter34
chodzi mnie glownie o to ze pomimo tego ze jest nie bita itp i tak po chwili moga wyjsc jakies usterki, glownie przestrzegam przed tym ze i tak troszke grosza bedzie musial miec wiecej odlozone na wymiany filtrow plynow rozrzadu itp. ja kupilem swoja alfke wlozylem w nia ponad 3000 i teraz jeszcze z 1300 bede musial wsadzic a byla w 2 roznych aso przed i po zakupie i zaden niczego nie stwierdzil

Wniosek z tego taki, że nigdy wszystko przy kupnie nie wyjdzie i ZAWSZE należy mieć jakieś zaskórniaki na niespodziewane naprawy... :roll:Napisał DDEvil
Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji, wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
no niestety tak dlatego napisalem ze stwierdzenie nie bita serwisowa nie dajwe 100% pewnoescie ze tuz po zakupie cos niespodziewanego nie wyskoczy :roll:
Witam. Podczas szukania dla siębie samochodu natknąłem się na kilka ogłoszeń tych modeli z bardzo atrakcyjną ceną 23-25k zł! Biorąc pod uwagę, że 2001-2002 kosztują od 19-22k to taka cena wydaje się atrakcyjna - czy są to okazje, a może te roczniki z tym silnikiem mają jakiś słaby pkt, że są tak tanie?
temat połączyłem z innym o 156. nie ma sensu tworzyć wielu tematów o tym samym modelu
/bobryt
Ostatnio edytowane przez bobryt ; 22-03-2009 o 23:49
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki