Polecam najnowszy AutoŚwiat Poradnik, jest w nim test Golfa II 1.6 GTD bodajże i Golfa V 2.0TDI, obydwa na oleju roślinnym z marketu. II wytrzymała podobno około 500kkm, V rozsypała się po około 4000km o ile dobrze pamiętam. Padło w niej prawie wszystkoturbina eksplodowała, pompa paliwa siadła, później wtryski itd.

dla producenta aut lanie rzepakowego to super sprawa, auto padnie, producent powie: nie moja wina, to wina paliwa, udowodni to, a klient co ma robic, musi kupic następne auto))
Alfa Romeo: stan świadomości.

Wielkie dzięki za ten temat
Ja jak szukałem aut rok temu to właśnie przez kilka miesięcy biłem się z myślami....brać 166 czy 156 SW...chodziło mi o coś z pojemnym bagażnikiem (syn był wtedy w drodze a miałem wówczas Hyundaia Coupe....). Nie byłem w stanie zdecydować bo bo chciałem mieć coś zarazem b. zwinnego jak i komfortowego...no i znalazłem inne rozwiązanie - kupiłem Lancie Lybrę - Rozmiary i zwinność 156'ki a wyciszenie, ICS i jakość wykonania jak w 166'ce. Uwielbiam to autko ale cały czas mnie kusi Alfa ze względu na mocniejsze silniki, wielowachacz ,6-biegową skrzynię no i coś co w Alfach kocham - nieziemska skóra (najlepiej jasna w czarnej Alfie).
Ponownie więc zacząłem się zastanawiać nad kupnem Alfy...i znowu nie mogę się zdecydować którego modelu szukać. Po przeczytaniu tego wątku skłaniam się jednak ku 156 SW.

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki