Poniżej zamieściłem fotki.
Lancia Dedra Integrale 2.0 16v bez turba niestety...
Wyposażenie to: 4 el. szyby, el lusterka, el fotele z alfy 164, podgrzewane lusterka wraz z tylna szyba, klimatronic sprawny, spryskiwacze reflektorów, abs, szyberdach.
Autko mam od 4 miesięcy, zastanawiam się nad sprzedażą lub zamianą lecz waham sie tylko i wyłącznie z jednego powodu, już dużo włożyłem w to auto. Lancia widać, że nie miała w przeszłości poważnej kolizji drogowe, jedynie co udało mi sie ustalic to maska wraz lewym blotnikiem byly wymieniane przy lekkiej stluczce gdyz wczesniej byly bordowe i nie ma szpachli na tych elementach, auto nie posiada nigdzie szpachli, wszędzie jest normalna blacha, jakieś drzwi widać, że są przemalowane lecz bardzo ładnie, tylna klapa jedynie pod szyba lekko puchnie i z nia tez cos moglo byc robione, ale jak na takie auto jest to rpaktycznie nic, wiele nowszych aut jest w duzo gorszym stanie. Podwozie w ogóle nie skorodowane, pas przedni podłużnice oryginalne nie prostowane gdyż posiadają oryginalne wybijane stęple.
W aucie zaraz po zakupie wymieniłem kompletny rozrząd, (napinacz, pasek, lozyska 2x od balansów, pasek od balansow), pasek alternatora, uszczelke pokrywy zaworów, cały układ zapłonowy, wszystkie możliwe filtry, wahacze, hamulce z tyłu, nowe opony letnie i zimowe, poduszke amortyzatora gdyż była źle zamontowana z prawej strony, poprawiałem przedni zderzak ponieważ był troszke owiśnięty i brzydko wyglądał i już jest na swoim miejscu, jedna lampa jest troszkę brudniejsza w srodku, ale zajme sie jej czyszczeniem lub zakupie komplet nowych reflektorów, halogeny świecą rewelacyjnie, Wszystkie szyby są oryginalne, nie ma przetarć, w sumie wszystko zrobiłem na początku co należy po zakupie zrobić, aktualnie czekam na nowy reduktor od gazu firmy Tartarrini i bedzie on montowany w ASO Fiat część jest nowa i zakupiona w serwisie, nie regenerowałem starego gdyż uważam osobiście, że to nie jest to samo co nowe. Posiada instalacje gazową, choć jest bez turba to wbrew pozorom nieźle się zbiera, napędy działają bez zarzutów, ogólnie jestem zadowolony, szukałem auta dla siebie 4 miesiące i jeździłem niejedną alfa, lancia lub fiatem w gorszym stanie a wlasciciele chcieli dosc duzo pieniedzy za ich stan.
Pozdrawiam wszystkich, oczywiście od dawna mam zamontowane klubowe ramki.
Troszkę się rozpisałem, ale ten opis i zdjęcia były już obiecane dawno i myślę, że chętnie ktoś poczyta moj opis na temat tej lancii.
Za kilka dni dołącze zdjęcia Alfy Romeo 159 którą nabył mój tata niedawno od kolegi z Forum...
Też posiadam taką tylko, że 1.6 sedan z 91r. z przebiegiem 190tkm mam ją 12lat i pomyka zacnie.

Jeśli dobrze ją pamiętam to kupiłeś ją w Bielsku Białej? Nie chodzi mi o tą za chyba 6,9 tylko przez chwile była taka właśnie na allegro.
Mam do Ciebie prośbę możesz przypatrzec się dokładnie swoim fotelom oraz kanapie tzn. jak są zamontowane jakie przeróbki były wykonane, jak tylnia kanapa przylega po bokach oraz, czy kanapa się składa itp.

Piękna, szkoda tylko że warzywniak.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.

Piekna niema co! gratuluje
Zdjęcia i szczegółowe info prześlę Ci na Pw jak to wszystko ktoś zamontował.
P.S. Lancie wystawiam po raz kolejny gdyż obecnie nie pracuję i muszę kupić coś z mneijszym silkiniem, żal strasznie bo wszystko jest zrobione, ale zobaczymy czy będzie jakieś zainteresowanie. Mogę zamienić za jakąś alfę...
Pozdrawiam!

Kurde gdyby to było rok temu to pewnie ojciec by ją kupił, już mu o niej mówiłem, ale jakoś teraz nie ma ochoty. Rok temu prawie kupił od gościa który miał 2 integrale kombi, ale w końcu gośc powiedział, że za mało daje i nie poszła, a stoi już w bielsku chyba 3 rok.
W Twojej Cena rzeczywiście adekwatna, bo zarejestrowana i zrobiona.
z ciekawości zapytam. czy jest duża różnica w jeżdżeniu taką lancią w 4x4, czy tylko faktycznie zimą jest frajda spora?
"17 Novitec 4x98 sprzedam!!! + opony
Powiem szczerze, że jazda autem z napedem 4x4 to świetna sprawa, na zakręty i starty z miejsca rewelecja, a na zime to w sumie dobra opcja jezeli ktos ma pod gorkę bo wyjdzie taka lancia jezeli tylko zaspa nie jest zbyt wysoka bo wiadomo przeswit nie jest duzy.
Nastepne auto stanowczo bedzie ze stalym napedem na 4 kołaNa poczatku nie czuc roznicy, ale jak sie pojezdzi tydzien to sie dostrzega same zalety, auto podczas poslizgu w ktory ciezko je wprowadzic zachowuje sie zupelnie inaczej niz w aucie z przednim lub tylnym napędem. Tą lancię wprowadzić w poślizg to prawie wyczyn, jeżeli już leci bokiem to cały gaz i sama wraca na swój tor i jedzie prosto. Po zakręcie można jechać szybciej, start z miejsca fajny bo auto wyskakuje w przód a nie pali gumy, jezeli trzeba jechac po drodze bitej lub zwirowej to rewela bo przyspieszenie jest niemal takie samo jak na asfalcie ponieważ nie buksują żadne koła tylko auto jedzie natychmiast. Puki, co jestem zadowolony. Już jej nie sprzedaję, cena jest dla mnie już za niska, wlasnie robie hamulce z przodu i tego auta przed zima nie sprzedam... ogloszenia nie sciagam.
A ta lancia z Bielska która stoi juz X lat to jest kaszana, rupieć jakiś i nadaje sie na złom, auto tylko stoi wiec jest wszystko do remontu. nie ma nic gorszego an auto, które stoi w miejscu.
W sumie zajmował się ktoś przeróbką takiej lancii na wersje Turbo?? Zastanawiam się nad włożeniem Silnika od wersji Turbo. Wtedy będzie już rakieta. Miny wszystkich kierowców, gdy wyprzedza ich stare kombii to jest poprostu bezcenne
Większość osób nie wie, co to za auto... mylą dedre z Volvo v40, mercedes klasa C, Dacia logan kombii. Mało kto wie, że to Lancia Dedra, poprostu mało znane autko.
Ostatnio edytowane przez alfaholik-Bioły ; 27-11-2009 o 18:13
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki