Długo już siedzę na tym forum, a nikt jeszcze nie wie, czym się poruszam ;p.
Troszkę historii tego auta. Szukałem zaczepu do zderzaka w swojej poprzedniej Temprze 1.6 i przypadkiem natknąłem się na ogłoszenie... Droga była daleka, bo 350 km w jedną stronę, ale daliśmy radę i od 27 stycznia 2010 jest ze mną i ciągle sprawia jakieś drobne problemy, a resztę sam sobie dokładam i w efekcie zainwestowałem już 150% wartości tego samochodu.
Auto w cenie roweru, nie ma co spodziewać się fajerwerków, ale ja jestem z niej mimo wszystko zadowolony. Kiedyś i tak będzie Alfa Romeo na pewno.
W wyposażeniu posiada:
-el szybki i szyber
-abs
-ahs
-deskę digital
-roletki na tylna szybkę
-dodatkowe oświetlenie
-podłokietnik z tyłu
-wspomaganie
-alu felgi seryjne
-eLPeGie, ale opłaca się, bo miesięcznie robię 2-4 tys km
Jedyne czego brakuje, to klimatyzacja jak na mój gust, ale może coś na to zaradzimy wkrótce ;p
Kilka zdjęć robionych telefonem tylko, ale coś tam mniej więcej widać![]()
Ostatnio edytowane przez AlfaFAN ; 14-06-2010 o 19:33
"Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee
Widzę chłopaków z kręgu Tipo/tempra ciągnie dalej do makaronu i dobrze, przed obecną 156 śmigałem sobie dziarskim Tipo 2.0 16V w full opcji z 1991r. miło wspominam to auto, ma nadzieję że z czasem z tempry przesiądziesz się na jakaś fajną AR.
156 3,0 V6 24V 1999r. 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w niustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Nie obecny do końca świata a nawet jeden dzień dłużej ...
peteja_43, podziękować za miłe słowa
Na forum TTT-Guzik od dawien dawna, ale jak widać, na forum AR też dosyć długo jestem już.
To taki wirus prosto z Włoch. Miałem jeździć nexią, ale jak ją zobaczyłem na żywo, to wywołało to mój odruch wymiotny i podziękowałem ślicznie. Teraz mam samochód 7 lat starszy(1991) i mimo wszystko jestem z niego bardzo zadowolony i na żadną nexię bym jej nie zamienił.
BTW-o mały włos rok temu i dziś jeździłbym Alfą 164 2.0 ts, ale niestety się sprzedała i nie kupiłem już później nic(dalej ujeżdżałem Temprę 1.6 jeszcze).
Fajną AR? Poważnie myślę o 156, ale jeśli już, to tylko 2.5, bo TSa nie chcę(czytam dużo forum), diesli nie lubię, a na GTA mnie nie stać i nie będzie zapewne prędko.
Ostatnio edytowane przez AlfaFAN ; 14-06-2010 o 20:27
"Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee
Też z Tipo 1.6 ie się przesiadłem, coraz więcej wiary z TTT się pojawia. Makaron to makaron. Cztery latka pomykałem i żadnych problemów na drodze, eksploatacja i nic więcej, a mówią że włoskie się psują.
P.S. only v6 do 156-tki![]()
Ostatnio edytowane przez slavol ; 14-06-2010 o 21:23
156 3.0 V6
Ja również mam sentyment, miałem niedawną taką samą tylko z silnikiem 1,6. Baaardzo miło wspominam. To auto było bardzo wygodne. Szczerze żałuję że sprzedałem (trochę już przeszła i nawalała -sam zaniedbałem) ale teraz wiem że mogłem ją podremontować i nie sprzedawać, chętnie bym kupił znowu dobry egzemplarz. Wygodne fotele w welurku, miękka zawiecha - po prostu pływał. Do tego ta elektronika - lubię to
Wielkie gratulacje.
A do makaronów sentyment chyba na zawsze zostaje. Zawsze będzie makaron i mam nadzieję że życie nie zmusi do innego![]()
Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 14-06-2010 o 22:17
Ja kiedyś też pomykałem Tipem z silnikiem 1.4 zagazowanym, nie sprawiał żadnych problemów, jeździł praktycznie cały czas na gazie przełączany na benzynę jeżeli temperatura spadała poniżej -7 stopni Celsjusza.
Pozdrowienia dla byłych właścicieli T/T... sześć lat pomykałem Tipem 1.4 i.e. znakomite auto. Półtora roku temu, przesiadka na Alfę, która dzielnie zastępuje fiata rozbitego niestety w drzazgi w wypadku.
Ładny okaz, Twoja Temperka. Oby spisywała się dzielnie...życze szybkiego przypływu gotóweczki i zakupu wymarzonego modelu AR![]()
Grześka i Ciebie dobrze kojarzę z forum TTT.
Pozdrawiam (szczęściarz)
Ostatnio edytowane przez Rocky147 ; 14-06-2010 o 22:45
Heh widzę same znajome gęby ;]
156 3,0 V6 24V 1999r. 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w niustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Nie obecny do końca świata a nawet jeden dzień dłużej ...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki