cześć, bardzo ładna ta twoja Lancia; mnie się Kappa kojarzy z Quattroporte IV- mają bardzo podobną linię;pozdro <hello>
Witam
Pozwoliłem sobie zaprezentować moją Lanciette na Waszym forum z 2 powodów.
Pierwszy to bardzo bliskie pokrewieństwo Lancii i Alfa Romeo o włoskim rodowodzie.
Powód drugi to prawdopodobna chęć zmiany Kappy na 156
bardzo mi sie podoba 156 a i właściwości trakcyjne ma ponoć rewelacyjne - jeżeli będzie się prowadzić jak kappa to super. Zakręty jej nie straszne - trzyma się drogi jak przyklejona !!! Silnik bajka - są silniki i sa V-ki. Silniczek profesjonalnie zagazowany - bezproblemowa praca - MOTRONIC Wrocław - polecam !!! Kappa wersja LX czyli najbogatsza - rzadko spotykana skóra w kolorze popielatym ( nie alkantara )
rocznik 1995
przejechane 300 tys i chce wiecejod listopada 06 zrobiłem ponad 30 tys km
zmiany dokonane od dnia zakupu:
polerowane recznie alufelgi
białe kierunki boczne
zderzaki całe lakierowane
obrysówki
czujnik cofania
profesjonalnie wytłumione wnętrze
filtr powietrza K&N
i wiele części wymienionych jak amory sprężyny itp.
post o mojej V-ce na forum Lancia Klub Polska :
post na LKP
trochę fotek autka:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a przed Kappą był CIVIC - bardzo dobre zdanie mam o japończykach !!!!
![]()
![]()
![]()
mam nadzieję za Kapiszon się podoba)))
cześć, bardzo ładna ta twoja Lancia; mnie się Kappa kojarzy z Quattroporte IV- mają bardzo podobną linię;pozdro <hello>
Piekny Kapiszon.
Nim przesiadlem sie na włoskie ślicznotki dosiadalem rowniez takiego civica jak Twoj. No ale ile mozna jezdzic kosiarką
Kappa piękna.. podobną o maly wlos kupilbym gdy sprzedawalem fiata coupe ale trafilem na okazyjną 146ke i nie żałuje
Dokupilem Gtv bo na razie lubie twardo
Tapczan kupie za kilka lat :mrgreen:
pozdr
FRED
Bardzo ładna ta Twoja Kappa, zawsze podobał mi sie ten model, niestety nie miałem okazji taką jezdzić, ale chyba musi byc wygodna skoro tyle lat w polskim parlamencie woziły rozpasione tyłki posłów
Jedyne co nie trafia w mój gust to felgi :wink:
Idziesz w dobrym kierunku. Zacząłeś od japońca poprzez Lancie aż do Alfy (albo przynajmniej zamierzasz). A co do fotek to bardzo ładnie się prezentuje fura...
dzięki za pozytywy dla Kapiszonka - fura gangsterska ??? w sumie moja praca podchodzi pod gangsta ale legalną - urzad skarbowy - dział egzekucyjny
a czemu fele nie ten tego - wiem że trochę małe te 15 - ale narobiłem sie przy nich co niemiara - chyba całą zime popołudniami w piwnicy polerowałem jew sumie to widziałbym w mojej Kappie coś jak grandturismo czyli gęste gwiazdy ale jak na razie mam 2 komplety takich samych alusów - jedne maluje proszkowo na zimówki bo polerki zaszłyby na maxa od soli na drogach.
cieszę sie że podoba się Was Kapiszonek - mnie podobają się Wasze 156 ( inne tez jednak 156 jak dla mne najbardziej optymalny wybór )![]()
bardzo ładna Kappa, a tak btw to Alfa 166 i Lancia Kappa mają chyba wspólną płytę podłogową
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki