Siemka, jako że dość często nim jeżdżę (ze względu na pojemność) to go również przedstawię. Auto należy do ojca. Ford Galaxy MK1 1.9 TDi 90KM 1996r wersja Ghia. Jak na auto ważące 1700 kg to silniczek nieźle daje sobie radę, choć nie wiem czy nie ma wirusa na 110KM. Poprzedni właściciel nie za bardzo dbał o wnętrze samochodu i to tu jakiś plastik pęknięty, to tam coś urwane. Z większych napraw przez rok czasu to wymieniony prawy przegub zewnętrzny.
Wyposażenie:
- ABS
- 2x Air Bag SRS
- podgrzewana przednia szyba
- podgrzewane lusterka
- podgrzewane przednie siedzenia
- podgrzewane dysze spryskiwaczy
- halogeny
- klimatyzacja
- oddzielne ogrzewanie tyłu samochodu
- oryginalny alarm
- 8 głośników
- i takie tam inne pierdoły
Aktualny przebieg 270357 km (na kompie pokazało 270350 więc chyba realny przebieg)
Fotki:
![]()
Ostatnio edytowane przez Krzyśko ; 03-01-2011 o 19:17
Jeśli znajdziesz gdzieś nie przetłumaczony tekst napisz do mnie PW najlepiej z załączonym screenem.
146 1.6 i.e. 16V TS 1998r. ECU Motronic M1.5.5
Mam nadzieję, że tym tematem nie rozpocznie się fala nowych postów nt. aut, z którymi mamy do czynienia na co dzień, bo dojdą służbówki, auta żon, dziadków, mężów, kochanków, córek, wnuków itp. itd. To forum Alfisti, a nie PolskaJazda.
Sorry jeśli Cię uraziłem tym tematem ale piszę "Nasze pojazdy innych marek". Jeśli moderator uzna ten temat jako niestosowny to proszę o usunięcie i danie stosownego ostrzeżenia. Dziękuję.
Jeśli znajdziesz gdzieś nie przetłumaczony tekst napisz do mnie PW najlepiej z załączonym screenem.
146 1.6 i.e. 16V TS 1998r. ECU Motronic M1.5.5

Mój kolega ma takiego, tyle, że Sharana. Anyway, jedno i to samo -jakie by nie było, jest bardzo pojemne i wygodne, nawet w 7 osób![]()
nie masz za co przepraszać kolegi turtila, to raczej on Ciebie powinien przeprosić za swoje czepialstwo. on po prostu chyba nie wie do czego służy forum i nie zdaje sobie sprawy z tego że piszesz o tym swoim Fordzie w dziale, który jest do tego właśnie przeznaczonyto jest forum Alfisti ale to jest też dział "Przedsionek Alfisty - nasze pojazdy innych marek' więc jak najbardziej piszesz we właściwym miejscu i jak najbardziej na temat
zatem no stresss.. z Tobą wszystko jest OK
a sam samochód bardzo fajny, dość bogato wyposażony, zawsze mi się marzyło żeby takim minivanikiem trzasnąć sobie ze znajomymi jakiś mini trippp po Europie![]()
Lubie jeździć takimi autami. Jest w tym jakiś urok. Podoba mi się, że jest dobra widoczność i z daleka widać policję
Nie martw się osobami czepialskimi. Sam zostałem kilka razy ''okrzyczany'', ale ja walczę jak lew chacha.
Auto fajne, ale nie podoba mi się kolor deski i ford wszędzie wstawiał w tych latach prawie identyczne środki.
Trochę to dziwne jak ktoś jeździ takim autem, lub scorpio i ma deskę jak we fieście.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki