Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Przedsionek Alfisty - Nasze pojazdy innych marek.
    Użytkownik Romeo Avatar matber1
    Mieszka w
    Bielawa
    Auto
    BYŁA Alfa Romeo 166 2.5 V6 02r, JEST Mazda RX8..narazie...
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    3 d 45 m

Domyślnie Mazda RX 8

Niestety moja kochana 166 poszła do innych mam nadzieje dobrych rąk i przyszedł czas na zmiany. Zamiar był jeden - Brera...niestety cenowo jeszcze trochę odstaje od moich mozliwości więc wybrałem trochę tańszą opcję...Mazde
    Silnik Wankla 1.3ccm3
    Moc 194km
    Napęd tył
    Rok 2005
    Przebieg 86tyś
    8x airbag
    ...........i wszystkie inne elektroniczne głupotki.....
    aleeee co najwazniejsze to w pełni wyłączalna konrtrola trakcji która wogóle się nie interesuje w trybie off co się dzieje z tyłem auta....bajka i mnóóóóóstwo zabawy

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Moderator Romeo Avatar bimsky
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    fachowy spalacz paliwa
    Czas spędzony na forum
    32 d 22 h 35 m

Domyślnie

Pokaż jak ten odkurzacz brzmi. :> Fajny, całkiem słuszny samochód, szczególnie dla dwóch osób +ew. małe dzieci. Na pewno bardziej funkcjonalny niż honda s2000.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar vtunerek
    Mieszka w
    Zgierz
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.7 TS 8V 115KM 1994r. :)
    Czas spędzony na forum
    3 d 5 h 22 m

Domyślnie

Piękna sztuka też mi sie taka marzy
    Alfa Romeo 155 1.7 TS 8V 115KM

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kacper1121
    Mieszka w
    Czechowice-Dziedzice
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD
    Czas spędzony na forum
    1 d 4 h 47 m

Domyślnie

jak ze spalaniem ?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar maniek015
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.4 TS Black Metalic 1999r
    Czas spędzony na forum
    3 d 22 h 11 m

Domyślnie

Auto fajne, ale przy około 100 tyś silnik jest do remontu . Urok silnika Wankla . Mała pojemność duża moc , zresztą dlatego ludzie sprzedają te auta przed nabiciem 100 tyś

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx
    Czas spędzony na forum
    34 d 15 h 57 m

Domyślnie

Cytat Napisał maniek015 Zobacz post
    Auto fajne, ale przy około 100 tyś silnik jest do remontu . Urok silnika Wankla . Mała pojemność duża moc , zresztą dlatego ludzie sprzedają te auta przed nabiciem 100 tyś
    Stereotyp, dokładnie taki sam jak w przypadku awaryjności Alfy Romeo. Odpowiedź jest jedna, jak dbasz, tak masz.

Qki
    Qki jest nieaktywny
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamosc, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4JTD M-Jet 20V
    Czas spędzony na forum
    44 d 22 h 9 m

Domyślnie

Też ten stereotyp słyszałem i mnie skutecznie odstraszał od tego samochodu :/ nie wiem czy słusznie czy nie.. bo ciągle mi się RX-8 marzy.

Minusem jest na pewno spalanie o które może nie wypada pytać nawet, ale jednak żeby on szedł to musi być kręcony. Jeździłem 230KM i do 4-5k obrotów to tam się nic nie dzieje, potem dopiero się zaczyna zabawa i wir w baku.

Podsumowując! Autko bardzo fajne oby się tylko sprawowało! Dobrze że nie masz czarnej 230KM bo już bym mocno zazdrościł . Pozdrawiam!

Mieszka w
    Bielawa
    Auto
    Czas spędzony na forum
    3 d 45 m

Domyślnie

Spalanie tak jak koledzy pisali....bardzo różnie...w trasie jadąc mega delikatnie to ok 10-11l a jak chce się jechac trochę dynamiczniej to ok 14-15l.....o mocniejszych zabawach nie wspominam bo to nie ma juz nawet sensu. Co do remontu przy 100tys km to faktycznie mit...ale to dobrze bo przynajmniej nie mijam sie co chwila z taka mazda jak moja hehe. fakt auto wymaga uwagi...tak jak napisał kolega Saroo jak dbasz tak masz.
    Są pewne reguły które trzeba przestrzegac w przypadku Wankla i to wszytsko jak pamięta się jak zapalać, jak i kiedy gasić, wymienia się olej i sprawdza jego stan to silnik jest jak każdy inny. owszem olej wymienia się częściej, świece częściej, części są drogie i ciężko dostępne aleeeee trudno takiego auta nie kupuje się zeby oszczędzać. jeśli chodzi o elastyczność to fakt zabawa zaczyna się od ok 4500rpm....co nie znaczy ze nizej nie da się jechac...da się tylko nie ma takiej dynamiki. ogólnie po 4 miesiącach posiadania mogę tylko być zadowolonym...auto szybkie, bardzo stabilne i przytym naprawdę nietuzinkowe

Użytkownik Embrion Pokaż na mapie Avatar cypis-24
    Mieszka w
    biłgoraj
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD
    Czas spędzony na forum
    1 d 9 h 29 m

Domyślnie

Cytat Napisał maniek015 Zobacz post
    kolego w zupelnosci masz racje mialem trakie cudenko i minolem magiczne 100 tys i silnik padl kupe kasy stracilem na tym samochodzie i mam uraz do tej pory do marki mazda

---------- Post added at 19:35 ---------- Previous post was at 19:30 ----------

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    Też ten stereotyp słyszałem i mnie skutecznie odstraszał od tego samochodu :/ nie wiem czy słusznie czy nie.. bo ciągle mi się RX-8 marzy.

Minusem jest na pewno spalanie o które może nie wypada pytać nawet, ale jednak żeby on szedł to musi być kręcony. Jeździłem 230KM i do 4-5k obrotów to tam się nic nie dzieje, potem dopiero się zaczyna zabawa i wir w baku. qki ten silnik musisz krecic do 5 6 tys obrotow tak jak motor i moge ci szczerze powiedziec ze osiagi takie sobie.....

Podsumowując! Autko bardzo fajne oby się tylko sprawowało! Dobrze że nie masz czarnej 230KM bo już bym mocno zazdrościł . Pozdrawiam!
    qki autko musisz krecic minimalnie do 6 7 tys obrotow ninaczej doby jtd cie smignie taki wiekszy scigacz a co do wyglodu sliczna tylko widze ze bez skor i navi a navi naprade ladnie sie prezentuje mam filmek jak sie wkreca do na obroty postaram sie jutro go wrzucic.....

Mieszka w
    Bielawa
    Auto
    Czas spędzony na forum
    3 d 45 m

Domyślnie

Zawsze tak może być...trzeba byc uważnym przed kupnem RX bo niestety łatwo naciąć się na podkatowany model albo od osoby która nie potrafiła go obsługiwac. Ty miałeś taką sytuację a ja znam ludzi którzy mają już nabite 150tyś i dalej remontu nie robili. Wszystko w wanklu jest kwestią podejścia do zasad obsługi tego silnika i przestrzegania ich.....ja sprawdzałem kompresję w swoim i nie mam nic do robienia przy nim i z tego co mi panowie powiedzieli nie taki diabeł straszny jak go malują tak samo sie nasłuchałem o awaryjności AR 166 i okazało sie to kompletnymi bzdurami....dbałem, pilnowałem terminów wymian, wszystko na bieżąco naprawiałem i na ten moment nie mogę złego słowa powiedziec na AR. Co do kręcenia do 6 7 tyś obrotow to bym nie przesadzał bo zbiera się już naprawdę ciekawie od 4500rpm ale to też zależy od stanu silnika....im wyżej trzeba kręcić zeby miąl moc tym gorszy jego stan.

Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)